Ocean's Eight, I Feel Pretty & Set It Up: filmtips juni 2018
06/07/2018


filmtips juni ocean's eight left behind set it up

Op de valreep voor het weekend, hebben jullie nog een lijstje van mij tegoed van films die ik afgelopen maand heb gekeken. Ditmaal met o.a. Ocean’s Eight, I Feel Pretty, Everyday, Left Behind & Set It Up. Benieuwd wat ik van deze films vond?

Left Behind

In Left Behind verdwijnen er in een oogwenk miljoenen mensen op aarde. Ook in het vliegtuig van piloot Ray Steele (Nicolas Cage) die nu niet alleen moet zorgen dat zijn passagiers kalmeren, maar ook zonder hulp van buitenaf zijn toestel veilig aan de grond moet zien te krijgen. Hoewel ik films met Nicolas Cage vaak heel goed vind, was deze film echt tenenkrommend slecht. Het is een interpretatie van de Bijbelse profetie dat op één dag alle gelovigen van de aardbol verdwijnen en dat alle sinners achterblijven. Het verhaal heeft echter totaal geen diepgang en de oppervlakkige karakters komen totaal niet van de grond.

The Theory of Everything

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van beroemde natuurkundige Stephen Hawking. Het verhaal begint tijdens zijn jaren op de universiteit waar hij verliefd wordt op mede-studente Jane, maar wij hij ook het hartverscheurende nieuws krijgt de spierziekte ALS te hebben en slechts een paar jaar te leven. Briljant gespeeld door Eddie Redmayne die sommige inmiddels ook wel zullen kennen van Fantastic Beasts and Where To Find Them. Een behoorlijk emotionele en confronterende film, maar zeker ook gevuld met voldoende humoristische momenten. Een mooie film die je absoluut eens moet zien.

Flower

De 17-jarige Erica Vandross (Zoey Deutch) houdt er na schooltijd een bijzondere hobby op na: ze verleidt samen met haar twee beste vrienden oudere mannen om hen daarna te kunnen afpersen. Een opstandig souvenir afkomstig van de afwezigheid van haar biologische vader die in de gevangenis zit en haar vrijzinnige moeder (Kathryn Hahn). Wanneer de nieuwe lover van haar moeder met zijn zoon hen komt inwonen zorgt dat voor de nodige problemen. Niet op de laatste plaats omdat Luke (Joey Morgan) rechtstreeks uit een afkickkliniek komt. Na afloop van deze film konden Roy en ik onszelf slechts één ding afvragen: “Eh… Waar hebben we zojuist naar gekeken?” Het talent van de acteurs (hoera voor Zoey Deutch en Kathryn Hahn!) maken de film oké om naar te kijken. Maar daar houdt het dan wel op.

Bad Moms 2

Een beetje een vreemde film om tijdens dit zomerse weer te kijken, maar hierdoor zeker niet minder leuk: Bad Moms 2. In Bad Moms 2 moeten de drie ondergewaardeerde en overbelaste moeders (Mila Kunis, Kristen Bell &  Kathryn Hahn) de uitdagingen en verwachtingen van kerstmis tot een goed einde proberen brengen. Dit terwijl hun eigen moeders ook ten tonele verschijnen. Hoewel het verrassingseffect van bepaalde karakters weg is, vond ik dit wederom een heel leuke feelgood film bomvol humor. Aanrader! Al is de film misschien nóg leuker om te kijken tijdens de kerstperiode…

The Other Woman

Over feelgood films gesproken: wanneer Kate King (Leslie Mann) ontdekt dat haar man vreemdgaat, besluit ze zijn minnares Carly Whitten (Cameron Diaz) hiermee te confronteren. Wanneer ze echter beiden voor de gek gehouden blijken te zijn en ontdekken dat er zelfs een derde vrouw in het spel is (Kate Upton) besluiten ze samen wraak te nemen. The Other Woman zag ik destijds al in de bioscoop, maar het is zonder twijfel een film waar ik van kan blijven genieten. Humor én girlpower in één film!

Set It Up 

Netflix lijkt wel aan de lopende band ‘original films’ te delen en Set It Up is hier nog zo’n voorbeeld van. Harper (Zoey Deutch) en Charlie (Glen Powell ) zijn twee assistenten werkzaam in New York. Hun werkgevers zijn beiden verslaafd aan hun werk en hebben amper een sociaal leven, waardoor ook de twee assistentes niet aan hun sociaal leven toekomen. Ze besluiten hierop hun twee bazen aan elkaar te koppelen. Win-win. Toch? Lang verhaal, kort: is de film voorspelbaar? Absoluut. Dit maakte film voor mij echter niet minder vermakelijk. Geen cultureel hoogstandje, maar zeker leuk om samen met je vriendinnen of vriend op zaterdagavond te kijken.

Ocean’s Eight

Een film waar ik absoluut naar uitkeek was Ocean’s Eight en -spoiler alert- de film stelde absoluut niet teleur. Ocean’s Eight vertelt het verhaal van Danny Oceans criminele zuster Debbie (Sandra Bullock) die samen met haar vrouwelijke rechterhand Lou (Cate Blanchett) een team rekruteert voor een nieuwe criminele missie. Het doel? Een uiterst waardevolle diamant stelen tijdens het jaarlijkse Met Gala. Voor Ocean’s Eight is een absolute sterrencast verzameld: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter. De verhaallijn zit goed in elkaar -inclusief plottwist- en sowieso een aanrader als je houdt van badass girlpower.

Teach Me Love

Het onstuimige vrijgezellenleven van Cambridge-professor Richard (Pierce Brosnan) komt met piepende remmen tot stilstand als blijkt dat Amerikaanse studente Kate (Jessica Alba) zwanger van hem is. Met enige tegenzin neemt hij zijn verantwoordelijkheid en verhuist hij met de nieuwbakken moeder van zijn kind naar LA. Daar went hij al snel aan zijn nieuwe leven, totdat Kate met een overdonderende onthulling op de proppen komt. En dan is er ook nog Kate’s beeldschone en verleidelijke zus Olivia (Salma Hayek). Een oké film, maar met weinig diepgang en enorm voorspelbaar. Hoewel het een topcast is, merkte ik dat ik steeds enorm afgeleid raakte tijdens de film. Ik heb ‘m in drie verschillende etappes gekeken en dat zegt wat voor een film van nog geen 100 minuten. Geen must-see dus.

Every day

Het plot van Every Day is simpel: de verlegen tiener Rhiannon (Angourie Rice) valt voor iemand die elke dag in een ander mens verandert. Hoewel ik had verwacht dat het een cliché tienerfilm zou zijn, vond ik Every Day een verrassend mooie film. Ontroerend ook wel, met voldoende humor en een Nicolas Sparks-achtige vibe. Inclusief verrassend einde. Zeker eens kijken als je van dit soort films houdt!

I Feel Pretty

Renee Bennett (Amy Schumer) weet hoe het is om gemiddeld te zijn in een wereld van de genetisch gezegenden. Nadat ze van een hometrainer is afgevallen en haar hoofd heeft gestoten, gelooft ze dat een betovering haar plotseling heel mooi heeft gemaakt en gaat ze met een verse dosis zelfvertrouwen haar ‘nieuwe’ leven tegemoet. Hoewel de film sterk en zeer humoristisch begon, zwakte dit voor mijn gevoel enorm af naarmate de film vorderde. Aanvankelijk heb ik nog weleens hardop gelachen, maar richting het einde vroeg ik me steeds meer verveelt af waar de film nu eigenlijk naartoe ging. Leuke film om te kijken met vriendinnen, maar niet per se voor herhaling vatbaar.

Welke films hebben jullie de afgelopen tijd gekeken? Wat zijn jullie aanraders?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER2 reacties


    6 juli 2018

    Wauw, dat zien er allemaal zo’n leuke films uit! Ik zet ze zeker op mijn lijstje.    7 juli 2018

    ocean’s eight lijkt me gaaf :D