Atypical Waffle Company, Heart Attack Grill & Malibu Farm Pier Café (USA Westcoast Hotspots)
22/11/2018


Tijdens onze USA Westcoast Roadtrip hadden we onszelf volledig overgegeven aan de Amerikaanse levensstijl en aten we regelmatig buiten de deur. Niet alle plekken waar we aten waren per se om naar huis te schrijven, maar een aantal ook zeker wel. In dit artikel deel ik de 5 meest bijzondere plekken waar we hebben gegeten: van de Heart Attack Grill tot de Atypical Waffle Company. Benieuwd?

Malibu Farm Pier Café

23000 Pacific Coast Highway, Malibu

Op onze route van Los Angeles en San Francisco maakten we een tussenstop in het idyllische Malibu. Mede-dankzij alle fitgirls en surfdudes lijkt het alsof je regelrecht op een set van een videoclip wandelt. Hotspot Malibu Farm past keurig in dit volmaakte plaatje en is alleen al op het eerste oog absolute Pinterest perfection. Dat de plek immens populair is, blijkt wel uit de wachtrij die er buiten staat. Gelukkig wisten Roy en ik even verderop de pier een plek te bemachtigen bij het Malibu Farm Café waar we genoten van een vegan chop (ik) en een chicken + ricotta + bacon burger (Roy). Ontzettend lekker en het fantastische uitzicht op het strand van Malibu maakte het helemaal af!

Tonga Room & Hurricane Bar

950 Mason Street, San Francisco

In San Franisco besloten we te gaan naar de Tonga Room & Hurricane Bar en wat een feestje was dit! Het was wel ietwat zoeken naar de ingang -wat uiteindelijk in een hotel bleek te zijn- maar het was beslist de moeite waard. We wandelde per toeval binnen tijdens Happy Hour waardoor we extra voordelig konden genieten van de grootste (en sterkste!) cocktail die we ooit gedronken hebben: The Rainmaker. Een cocktail die overigens meteen een knipoog geeft naar het decor: één keer in het half uur begint het namelijk te regenen en onweren in de Tonga Room. Als gast word je (gelukkig!) niet nat, maar het maakt het wel heel sfeervol. Bovendien kun je hier iedere avond vanaf 20:00 genieten van livemuziek. Ook was de shared platter ontzettend lekker. Een absolute aanrader als je in San Francisco bent! (Zie ook onze vlog vanaf 4:56!)

Heart Attack Grill

450 Fremont Street, Las Vegas

Het is een algemeen gegeven: Amerika en ongezond eten gaan hand-in-hand. De Heart Attack Grill in Las Vegas maakt met een knipoog dankbaar gebruik van deze reputatie. Op het menu? Alleen maar junkfood met als absoluut toppunt de ‘Octoburger’. Jawel, dit zijn acht hamburgers op elkaar. Ben je bang dat je bezwijkt onder zoveel calorieën? Geen nood! Bij aankomst word je al voorzien van een patiëntenschort, zodat de obers en serveersters (verkleed als verpleegsters en doktoren) je linea recta naar het ziekenhuis kunnen rollen. Nog een opvallende bijkomstigheid: als je meer dan 350 lb weegtt (lees: 160 kg) eet je gratis. Zien is geloven: bekijk bovenstaande vlog vanaf 1:27 voor een kijkje in dit bizarre restaurant.

Atypical Waffle Company

 3519 30th Street, San Diego

Zoals gezegd hebben we op vele plekken gegeten, maar Atypical Waffle Company stak hier (tegen alle verwachtingen in!) met kop en schouders bovenuit. Zoals de naam al verklapt serveren ze bij de Atypical Waffle Company naast de klassieke wafel met nutella of poedersuiker, ook vreemde wafels. Zo kozen wij voor een wafel met avocado, gekarameliseerde bacon en geitenkaas en – oh my. Het was zó lekker dat het water mij nog steeds in de mond loopt wanneer ik erover nadenk. Sindsdien staat het hoog op ons wensenlijstje om deze wafel ook nog eens thuis te maken. Mocht je ooit in San Diego zijn: go, go, GO!

Tocaya Organica

755 5th Avenue, San Diego

Per toeval stuitte we tijdens het wandelen door de straten van San Diego op Tocaya Organica, en wat was dit een fijne verrassing! We genoten hier van een Iced Coffee en verse lemonade, maar je kunt hier ook kiezen voor Mexicaanse streetfood. Bovendien was dit restaurant ook ontzettend sfeervol ingericht met frisse tinten en een Instagramwaardige muur. Zeker de moeite waard om een drankje te doen!

Naar welke hotspots zijn jullie het meest nieuwsgierig geworden?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER2 reacties


    22 november 2018

    Leuk om te lezen en te zien! Gezond en ongezond ;) Ik ben ook in de Tonga Room geweest tijdens mijn eerste bezoek aan Amerika! Ik hou van dat soort bijzondere restaurants! Het was best lastig te vinden, maar uiteindelijk een hele leuke avond gehad :D Kregen jullie ook een pak slaag bij Heart Attack grill, of hadden jullie alles opgegeten? ;)    22 november 2018

    Erg leuk om dit allemaal te lezen! Ik heb er nog steeds niet de tijd voor genomen (shame on me) maar heb besloten dat nu gewoon te doen en eindelijk al je vlogs te gaan kijken. En je tips staan genoteerd in mijn bucketlist want ik hoop toch echt een keer naar (West) Amerika te gaan.