De Sims 4 Mods: zo installeer je Sims 4 mods + mijn favorieten
25/11/2018


de sims 4 mods uitleg

Als ik even een moment voor mezelf nodig heb, vind ik het nog steeds ontzettend leuk om te Simsen. Zo nu en dan trakteer ik mezelf op een uitbreidingspakket, zodat ik weer een heleboel nieuwe items tot mijn beschikking heb. Er ging dan ook een wereld voor me open toen ik onlangs De Sims 4 Mods ontdekte. Items en aanvullende gameplay gecreëerd door mede-fans die je gratis aan het spel kunt toevoegen.

De Sims 4 Mods

Van meubilair en kleding tot aanvullende banen en karaktereigenschappen: door het downloaden van The Sims 4 Mods kun je je gamebeleving geheel anders maken. En het is helemaal niet lastig! Als je de instructies op de juiste wijze opvolgt is het binnen enkele minuten al gepiept. Het enige wat je nodig hebt is: De Sims 4 + de downloads die je graag aan het spel wil toevoegen.

De Sims 4 Mods favorieten

 1. Download De Sims 4 Mods die je graag aan het spel wil toevoegen (denk aan: modthesims.com of thesimsresourche.com)
 2. Unzip de gedownloade .zip of .raw bestanden
 3. Kopieer de uitgepakte .package bestanden naar de map Documenten / Electronic Arts / Sims 4 / Mods. In deze map bevindt zich een bestand genaamd Resource.cfg. Belangrijk: verwijder dit niet, want dit is het bestand waardoor de mods werken in het spel.

Je kan verschillende mappen aanmaken voor de verschillende downloads. Zo heb ik bijvoorbeeld de mappen ‘Woonkamer’, ‘Jobs’ en ‘Keuken’ aangemaakt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je Mods op een later moment tóch wil verwijderen. Goed om te weten: om De Sims 4 Mods in het spel te laden, is het soms nodig dat je bij Spelopties (drie puntjes rechtsbovenin op de ‘Homepagina’) > Overige de vakjes ‘Aangepast materiaal en modificaties inschakelen’ en ‘Scriptmodificaties toegestaan’ aanvinkt.

de sims 4 mods

Favoriete De Sims 4 Mods

Nu je weet hoe het werkt, kan de fun natuurlijk pas écht beginnen: het uitzoeken van jouw favoriete De Sims 4 Mods. Zoals gezegd is er héél veel mogelijk. Persoonlijk vind ik het uitzoeken van aanvullende meubelen en banen het allerleukste, maar er is nog zóveel meer mogelijk. Ik heb een aantal favorieten op een rijtje gezet.

de sims 4 mods ung999

de sims 4 mods

Mijn favoriete ‘modders’ zijn zonder twijfel Ung999 en Severinka_. Zij creëren modern meubilair om het interieur van je Sims volledig eigentijds te maken. Van slaapkamer tot woonkamer en van keuken tot tuin. Yes, ik ben groot fan!

de sims 4 mods

Misschien wel het leukste aan De Sims 4 Mods is dat het je oneindig veel mogelijkheid geeft om ‘prullaria’ toe te voegen aan het huis van je Sim. Kleine dingen waardoor het huis rommelig(er) wordt en hierdoor de beleving van het spel nog echter. Want eerlijk: wie heeft nu een net huis? Gelukkig zijn er vele ‘modders’ met mij die het hier mee eens zijn, en daarom worden er ook diverse ‘accessoirepakketten’ aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan accessoires voor je home office, thuisbioscoop of keuken.

de sims 4 mods

De laatste favoriet die ik wil delen zijn mods die niet alleen de mogelijkheid om nieuwe banen toe te voegen (Grafisch vormgever! Psycholoog!), maar ook mee te gaan naar het werk. Vaak zijn hier wel een aantal aanvullende acties voor vereist. Wanneer je bijvoorbeeld als docent mee naar het werk wil, zul je wel een school in de wijk moeten plaatsen. Gelukkig is dit ook dankzij verschillende mods -zoals deze schoolaccessoires– mogelijk.

Dit artikel zou natuurlijk nog véél langer kunnen zijn (want echt: de mogelijkheden zijn eindeloos), maar dit zijn mijn favoriete De Sims 4 Mods om de gameplay nóg leuker te maken. Nu ben ik heel benieuwd…

Waren jullie al bekend met De Sims 4 Mods? Wat zijn jullie favorieten?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER11 reacties


  25 november 2018

  Ik had hier nog nooit eerder van gehoord, maar wat klinkt het leuk! Ik denk dat ik straks maar even ga kijken… ;)  25 november 2018

  aaah, goeie tip! Ik heb laatst eindelijk The Sims 4 aangeschaft en vind het super leuk. Heb alleen nog de basis, want geen ruimte voor de rest. Eerst even een externe hd kopen dus ;-)


  Marielle

  25 november 2018

  Als je nog uitbreidingen mist, ze zijn nu 50% afgeprijsd! :)  25 november 2018

  Oh wat leuk, nu krijg ik zo’n zin om het weer te spelen!  25 november 2018

  ik ben ook echt een sim fan! wat een toffe mods heb je gedownload  25 november 2018

  Ik heb echt al heel lang niet meer gesimst, vet jammer eigenlijk, want het is zó zó leuk. Maar toen ik het nog deed gebruikte ik ook altijd mods. Ik was na een tijdje namelijk wel klaar met diezelfde inrichtingen steeds, haha. Moet zeggen dat het nu wel weer begint te kriebelen hoor!  26 november 2018

  Oh dit klinkt heel erg leuk! Ik wist helemaal niet dat dit er ook voor de Sims 4 was.  27 november 2018

  Oh dit is zo gaaf, nu wil ik weer gaan spelen. Ik heb the Sims 4 op mijn Macbook staan met de eerste paar uitbreidingen. Als ik dit zie, snap ik niet waarom ik het weer heb laten liggen, haha. Thanks voor de tips!  27 november 2018

  Wow ik wist niet dat dit bestond! Ik ga meteen eens kijken! :D ‘t Is al lang geleden dat ik nog gespeeld heb maar ik krijg er helemaal zin in om er aan te beginnen :D  13 november 2019

  hoi mag ik dit game ook downloaden voor de dochter verder te helpen laat maar iets weten elly


  Lotte

  20 maart 2020

  Is dit wel veilig? Haal je niet veel virussen in huis?