USA shoplog: Target, Forever 21 & Tarpley (shopping haul)
13/11/2018


usa shoplog usa westcoast mugs target

Eén van de leukste dingen om te doen in het buitenland is rondsnuffelen in supermarkten en winkelketens die we in Nederland niet hebben. Het is dan ook vast niet verrassend dat Roy en ik tijdens onze USA Westcoast Roadtrip de nodige uurtjes hebben gespendeerd in Target, Walmart en Kohl’s. In dit artikel deel ik welke items ik in mijn koffer heb meegenomen.

USA shoplog

Hoewel de verleiding groot was om de mooiste interieuritems en talloze make-upproducten mee te nemen, heb ik in Amerika verrassend weinig geshopt. De reden hiervoor was voornamelijk omdat onze reistassen niet erg groot waren. Bovendien hadden we allebei geen zin om een koffer bij te boeken of bij te betalen. Dit zorgde er echter wel voor dat ik meer bewuste keuzes maakte in wat ik wel en niet meenam. “Ga ik dit écht gebruiken of is het alleen leuk om te hebben?”, vroeg ik mezelf bij iedere aankoop af. En zo nam ik alleen dingen mee waar ik nu (bijna) iedere dag plezier van heb. Benieuwd?

EOS Active Lip Balm Aloe EOS Visibly Soft Lip Balm USA shoplog

EOS Lipbalm

Make-upliefhebbers wisten dit waarschijnlijk al, maar in de Verenigde Staten zijn de meeste make-upproducten véél goedkoper dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Maybelline mascara van maximaal 7 dollar (ongeveer 5 à 6 euro). Of L’Oréal lipstick voor eenzelfde bedrag waar je normaliter het dubbele voor betaald. Ook EOS lipbalm is hier een goed voorbeeld van en mag dan ook niet ontbreken in deze USA shoplog. In Nederland betaal je hier al snel 5 à 6 euro voor, terwijl je er bij de Target slechts een paar euro (iets meer dan drie dollar) voor neertelt.

Dankzij het compacte formaat kon ik er best een paar meenemen in mijn koffer. Ik koos voor de EOS Active Lip Balm met Aloë Vera en SPF 30 (die ik direct daar kon smeren tegen de Californische zonnestralen) en de EOS Visibly Soft Lip Balm met kokosmelk. Bonus: ze zien er ook nog eens héél leuk uit.

elf makeup mist & set review fixing mist recensie

E.L.F. Makeup Mist & Set

Eén nadeel van de warme Californische zon? Mijn make-up had het zwaar te verduren. Na een korte online zoektocht kwam de E.L.F. Makeup Mist & Set het beste (en het meest betaalbaar) bij de meeste reviews uit de bus en ik besloot dan ook bij de Target een flacon mee te nemen. Wat was dit een goede aankoop! Sterker nog: ik was (ben!) er zo enthousiast over dat ik bij een later bezoek aan de Target nog een paar extra flacons heb gekocht ($4 voor 60 ml). Dit is de eerste fixing mist waarbij ik echt zie dat het werkt en mijn make-up beduidend langer blijft zitten. Bovendien voelt de spray fijn aan op mijn huid en zit er (in tegenstelling tot de meeste fixing sprays) geen alcohol in.

usa shoplog forever 21 necklace

Forever 21 Necklace

Oké, oké… Ik wéét dat we in Nederland ook meerdere Forever 21-filialen zijn, maar deze zitten helaas niet in regio Den Bosch. Daarom vond ik het ook maar al te leuk om te shoppen in de Amerikaanse variant. Kleine tegenvaller: hoewel ik vele dingen heb gepast, viel de kwaliteit van de stoffen mij iedere keer zo tegen. Mijn buit is dus minimaal. Ik nam deze dubbele ketting mee voor 4 dollar – in Nederland was ik al maanden op zoek naar een betaalbare variant- en kocht een fijne oudroze trui. Deze is te zien in onderstaande vlog (vanaf 2:23):

Tarpley trui

Omdat we geen zin hadden om rond te hangen in onze AirBnB in Fresno, besloten naar de plaatselijke shoppingmall te gaan. Bij één van de vele winkeltjes stuitte ik per toeval op een okergele trui. Voor een bedrag van $7 wilde ik dit item natuurlijk best een kans geven. Wat een goede keuze was dit! De trui zat fijn, de kwaliteit van de stof verrassend goed en ik heb er tijdens onze USA Westcoast roadtrip meteen veel plezier van gehad. Zo droeg ik deze trui o.a, tijdens ons bezoek aan Horseshoe Bend.

shoplog usa westcoast mugs target

USA Westcoast Mokken

Deze USA shoplog is natuurlijk niet compleet zonder mijn meest favoriete aankoop: de USA Westcoast mokken van Target. In onze eerste week kwam ik deze tegen en ik werd er instant verliefd op. Op dat moment besloot ik ze niet te kopen en daar had ik in de weken die volgden zóveel spijt van. Ik nam me voor om ze first thing te zoeken wanneer we weer in Californë zouden zijn. En ik had geluk! Bij het eerste Californische Target-filiaal kwam we ze meteen tegen. Ik besloot twee mokken ($6 per stuk) mee te nemen. Het euforische moment is hieronder te bewonderen vanaf 1:59 ;-). Overigens wil ik ze niet gaan gebruiken als theemokken, maar wil ik er plantjes in doen om in ons thuiskantoor te kunnen zetten. Goed idee, toch?

Wat vinden jullie van deze USA shoplog? Wat zou er bovenaan jouw wishlist staan als je in de USA gaat shoppen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER7 reacties


  13 november 2018

  Die mokken zijn zo ontzettend leuk! Ook een tof idee om er plantjes in te doen, loop je ook een stuk minder het risico dat je ze kapot laat vallen want dat zou natuurlijk heel erg zonde zijn.  13 november 2018

  Die mokken zijn zó tof! Die had ik ook niet kunnen laten staan. Goed idee om er plantjes in te doen, daarvoor zijn ze duidelijk wijd genoeg.  13 november 2018

  Ik ben ook fan van de mokken! Vind het ook altijd heerlijk om door Target, Walmart of gewoon een supermarkt te wandelen daar. Is net een dagje uit!  13 november 2018

  Die mokken! WANT! Waarom hebben we dit niet in Europa :(  13 november 2018

  Die mokken zijn zo onwijs tof! Leuk idee ook om er plantjes in te doen.  14 november 2018

  Oh die mokken zijn zo leuk! Die kleuren alleen al…ik ben fan! Alleen al dat vind ik een goede reden om ook een keer zo’n gave reis naar de VS te maken ;)


  Ingrid

  14 november 2018

  Leuke dingen heb je geshopt! Ik ga in de vs ook voor de goedkope verzorgingsproducten. En vaak ook kleding/accessoires omdat je zoveel meer keus hebt. Die mokken zijn echt leuk!