Instagram boeken: #INSTAPROOF, Win The Gram & Snap!
16/11/2018


instagram boeken instaproof kirsten jassies joyce nafzger how to win the gram jennie gielen snap anki wijnen review

Een kleine online speurtocht verklapt al dat er online véél te vinden is over Instagram. Zo weten jullie inmiddels dat ik ook regelmatig tips & tricks voor Instagram deel. Toch vind ik het soms ontzettend fijn om mezelf op de bank te nestelen en me te laten inspireren door een boek van experts uit het veld. In dit artikel zet ik mijn 3 favoriete boeken bomvol tips & tricks over Instagram op een rijtje.

Instagram boeken

how to win the gram jennie gielen recensie review

Win The Gram

Met ruim 30K volgers en een Instagram Agency op haar CV is Jennie Gielen een absolute Instagram-expert te noemen. In haar e-book How To Win The Gram deelt ze haar tips, tricks en inzichten voor een succesvol Instagram-account.  Als Instagram professional zul je misschien geen (tot weinig) nieuwe dingen leren uit How To Win The Gram, maar persoonlijk vond ik het alsnog heel inspirerend om meer over Jennie’s visie en vakkennis te lezen. Ook haalt Jennie minder bekende onderwerpen aan, zoals ‘Finstagram’ en hoe het bijvoorbeeld écht zit met het Instagram algoritme. Het gaf mij in ieder geval oprechte kriebels om weer eens een kritische blik te werpen op mijn persoonlijk profiel. Bovendien is het e-book óók nog eens heel mooi opgemaakt. Wil je ‘m ook bestellen? Dat kan hier voor €9,95.

instagram boeken instaproof kirsten jassies joyce nafzger how to win the gram jennie gielen snap anki wijnen review

Snap!

Snap! is het vervolg op het succesvolle boek Shoot! waarin Anki Wijnen (bekend van Zilverblauw) haar tips en tricks deelt om goede foto’s te maken met je mobiel. Misschien geen boek specifiek gericht op Instagram -je kunt de mobiele snaps immers overal voor gebruiken- maar zeker waardevol wanneer je meer wilt leren over fotograferen met je mobiel. Tijdens onze USA Westcoast Roadtrip deden we bijna niet anders dan foto’s maken met onze mobiel en geloof me: het verschil tussen de foto’s die met de spiegelreflexcamera waren gemaakt, was nauwelijks te bekennen. Zeker een skill die je jezelf wil aanleren als je meer met Instagram wil doen! Snap! is o.a. verkrijgbaar voor €16,99 bij Bol.com.

instaproof kirsten jassies joyce nafzger recensie review

#INSTAPROOF

Eén van de meest recente Instagram boeken op het moment van schrijven is #INSTAPROOF. Alleen al de vormgeving maakt dit boek voor Instagramliefhebbers een absolute must. Dit is echter zeker niet de enige reden waarom je dit Instagram handboek, geschreven door Instagram-experts Kirsten Jassies en Joyce Nafzger, eens zou moeten lezen. Hoewel sommigen zullen pleiten voor het feit dat #INSTAPROOF een boek voor beginners is, ben ik het hier absoluut niet mee eens. Het boek biedt ook inspiratie voor gevorderden en dient bovendien als fijn naslagwerk. #INSTAPROOF duikt zeker dieper in op de stof dan slechts de basis. Zo wordt het formuleren van persona’s en het hero-hub-hygiene model uitgelegd. Vanzelfsprekend interessant stof voor beginners, maar ook stof tot nadenken voor verder gevorderden. Het boek #INSTAPROOF (€17,50) is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Vinden jullie het interessant om meer te lezen over Instagram? Waren jullie al bekend met deze Instagram boeken?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER3 reacties


  16 november 2018

  Het e-book van Jenny heb ik ook gelezen. Superfijn, alleen al om er regelmatig eens bij te pakken. Naar Instaproof ben ik zelf ook erg benieuwd. Ik ben vooral nogal een kluns met Insta Stories en verwacht daar nog wel veel over te kunnen leren in dat boek.  16 november 2018

  Begin deze week had ik een lezing van Kirsten, waardoor ik nu helemaal geïnspireerd ben om #INSTAPROOF door te voeren. :)  17 november 2018

  Ik heb meerdere boeken over Instagram gelezen (waaronder die van Jennie), maar nog geen een waar ik ook daadwerkelijk iets van heb geleerd. Ik merk dat de meeste boeken toch geschreven zijn voor de echte beginners en niet voor de gebruikers die zich er al in hebben verdiept of gewoon even simpelweg “hoe krijg je meer Instagram volgers?” hebben gegoogeld. Dat vind ik best jammer.