-
-
Hi, mijn naam is Femke! Ik ben freelance content creator en coördinator en woon met mijn man en kat Wikkie in Rosmalen. Ik zet mijn zachte G graag in om nigiri (want: verslaafd aan sushi) te bestellen. Daarnaast heb ik een grote liefde voor New York City, fotografie en carpool karaoke. Jij bent ook niet perfect.
Follow Behind the scenes
Dé life guide voor twintigers
Pssst! Vraag jij je ook weleens af waarom anderen hun shit op orde hebben, terwijl jij het niet eens voor elkaar krijgt om je bh bij je onderbroek te matchen? Bestel mijn boek 'Fuck the quarterlife crisis' bij Uitgeverij Thema of o.a. Bol.com, AKO, Bruna, ECI en Managementboek.nl. Social media
Kopje koffie?
Staat het schrijven van teksten al eeuwen op je to-do lijst maar blijft het papier oogverblindend wit? Of kom je bij het bedenken van je online strategie niet verder dan ‘iets met Instagram’? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen! Uiteraard sta ik er ook altijd voor open om een kopje koffie (of in mijn geval: verse muntthee!) met je te drinken om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Categorieën
14/04/2019
Vind jij het ook zo leuk om tijdens de Paasdagen eigen creaties op tafel te zetten? In samenwerking met Radbag maakte ik deze kleurrijke kokos paasnestjes. Met minder dan 5 ingrediënten. Nog fijner: je zet deze kleurrijke kokosmakronen vliegensvlug op de paastafel. In dit artikel deel ik het recept.
Ingrediënten kokos paasnestjes (16 stuks):
– 4 middelgrote eieren
– 200 gram fijne kristalsuiker
– 200 gram gemalen kokos
– Handjevol jellybeans
Voor de bereiding van de kokosmakronen heb ik dit recept aangehouden. Een aanrader! De eerste stap is de oven voorverwarmen op 175 °C. Meestal is dit binnen een tiental minuten wel gebeurd en geloof me: meer tijd heb je ook niet nodig voor dit recept. De tweede stap is het splitsen van de eieren. Alleen het eiwit mag worden gebruikt voor dit recept. Meng vervolgens de suiker en kokos door de eiwitten totdat er een plakkerige substantie ontstaat. Om de ingrediënten extra goed aan elkaar te laten hechten, verwarm je het mengsel 3 minuten lang in een steelpan.
Pak nu twee eetlepels en maak hiervan 16 bergjes van het kokosmengsel. Als je het handig vind, kun je natuurlijk ook gebruik maken van je handen. Om het nestje te creëren moet je met behulp van je duim de bovenzijde van de kokosmakron indrukken, zodat er een kuiltje ontstaat. Ben je tevreden over de nestjes? Plaats de kokosnestjes dan op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Nadat de kokosmakronen zijn afgekoeld, is het tijd om ze te versieren met de jellybeans. Dankzij de nestjes ogen net kleurrijke paaseitjes. Strooi de jellybeans in de kuiltjes! Voor extra stevigheid kun je er ook voor kiezen om de jellybeans aan de kokosmakronen vast te plakken met glazuur.
Personaliseerbare paasmokken
De kleurrijke kokos paasnestjes zijn een vrolijke (en zoete!) toevoeging op de paastafel. De personaliseerbare metalen mokken van Radbag maken het natuurlijk helemaal af. En yes, je leest het goed: je kunt hier dus je eigen quote op laten drukken. Dit kan een échte paasquote zijn, zoals ‘Some Bunny Loves You’, maar natuurlijk ook een zelfverzonnen quote of je naam. Rest mij nu niets anders dan te zeggen: Have an egg-cellent easter!
Dit ziet er echt heel leuk uit. En die mok is ook erg tof!
Wat zien ze er ontzettend leuk (en lekker) uit! Prachtige foto’s ook, vooral die met Nox erbij ;)
Het ziet er echt ontzettend lekker uit! Helaas houd ik zelf niet zo van kokos.
Ahw wat leuk zeg! :)