Haal alles uit Pinterest van Dionne Knooren (recensie e-book)
16/04/2019


haal alles uit pinterest e-book Dionne Knooren recensie review

Heel eerlijk? Ik dacht dat Pinterest een beetje passé was. Totdat mede-ondernemer en blogger Dionne Knooren vroeg of ik eens haar nieuwe e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ wilde lezen en recenseren. De subtitel ‘dé guide die ervoor zorgt dat je honderden bezoekers per dag naar je website trekt en honderden euro’s per maand verdient via Pinterest’, wekte uiteraard mijn interesse. In dit artikel deel ik wat ik van het e-book vind en deel ik een aantal slimme lessen die het me leerde.

Haal alles uit Pinterest

Ik maak met vlagen gebruik van Pinterest. Voornamelijk om inspiratie op te doen en dito plaatjes te pinnen. In haar e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ omschrijft Dionne Pinterest als een visuele Google en ik denk dat dat wel een treffende samenvatting is. Je hoeft in de zoekbalk alleen maar in te tikken waar je naar op zoek bent, en je krijgt een eindeloze lijst met relevante én visueel aantrekkelijke foto’s voorgeschoteld. Zelf pins uploaden doe ik al tijden niet meer. En dat is een gemiste kans, aldus Dionne.

haal alles uit pinterest e-book Dionne Knooren recensie review

Vergrote houdbaarheid op Pinterest

In haar e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ haalt ze een aantal relevante feiten en cijfers aan wat Pinterest zo’n aantrekkelijk marketing- en conversieplatform maakt. Zo is de houdbaarheid van je pins (de tijd dat ze zichtbaar zijn) 160% groter dan dat op andere socialmediaplatforms. Heel interessant! En daar zijn dus bezoekersaantallen en geld mee te winnen.

In het e-book neemt Dionne je stap-voor-stap mee door het proces om je (gratis!) zakelijke Pinterest-account in te richten met hands-on tips en praktische tools. En ik moet eerlijk bekennen dat er een wereld voor me opengaat: rich pins, groepsborden en apps waarmee je ‘pin experience’ kunt optimaliseren. Het is duidelijk dat hier nog een wereld voor me is te winnen. Maar dat kost je wel behoorlijk veel tijd.

Meermaals per dag pinnen

Om je zichtbaarheid te vergroten adviseert Pinterest namelijk minimaal 15 pins per dag te re-pinnen (oftewel: pins van anderen te pinnen) en elke dag minimaal twee eigen pins toe te voegen aan je Pinterestaccount. En voor het allerbeste resultaat, wordt het ook aangeraden om op diverse tijdstippen te pinnen. Geen tijd hiervoor? Nee, ik ook niet. Gelukkig biedt Dionne ook op dit vlak een paar praktische apps waarmee je, tegen een bedrag à 10 dollar per maand, pins kunt inplannen.

haal alles uit pinterest e-book Dionne Knooren recensie review

Wat levert dat op?

Inmiddels is Dionne ruim anderhalf jaar actief op Pinterest en geeft aan door o.a. affiliate links op te nemen in haar pins gemiddeld €200 à €250 per maand te verdienen. Bovendien zou ze dagelijks honderden extra bezoekers te verwelkomen via artikelen die ze linkt op Pinterest. En ik geloof best dat dit werkt. Zeker wanneer je blogs publiceert à ‘7 tips waardoor je direct geld kunt verdienen met je blog’ en ‘Zo kun je elke maand 1830,41 euro verdienen met je blog’. Maar heel eerlijk? Gezien ik meer persoonlijke blogs publiceer, is dat waarschijnlijk een heel ander verhaal.

Conclusie

Het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ heeft me ongetwijfeld opnieuw enthousiast gemaakt voor dit platform en de potentie ervan doen inzien. Maar of ik nu ook iedere dag ga pinnen? Nou, nee. Ik vrees dat de tijdsinvestering die het mij gaat kosten, niet gaat opwegen tegen de opbrengsten. Al heeft het me wel geïnspireerd om mijn Pinterest-account eens op te schonen. En eens wat vaker mijn eigen artikelen ook via dit platform te delen. Als ze zich daarvoor lenen, dan.

haal alles uit pinterest e-book Dionne Knooren recensie review

Long story short: het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ is een absolute aanrader voor bedrijven en bloggers die hands-on tools willen om Pinterest in te zetten voor meer conversie. Heb jij een webshop waar je concrete producten verkoopt of een platform waarop je algemene artikelen deelt? Dan is dit e-book inderdaad de go to guide om jouw Pinterestaccount te maximaliseren. Het vloeit in het gehele e-book door dat Dionne geen gebakken lucht verkoopt en weet waar ze het over heeft. Gebruik je Pinterest echter, net als ik, meer persoonlijk dan is het boek verrassend leerzaam, maar blijft het slechts bij inspiratie. Het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ van Dionne Knooren is verkrijgbaar voor €12,95 (incl. BTW) in haar eigen webshop.

Zijn jullie actief op Pinterest? Wisten jullie dat het zo’n interessante marketingtool kon zijn?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER4 reacties


  16 april 2019

  Wat een fijne, eerlijke review! Ik ben ook erg benieuwd naar dit e-book en denk zeker dat ik er nog heel wat van kan opsteken. Ik gebruik Pinterest ook voor mijn blog (maar dan alleen bij artikelen met tips, hotspots, e.d. Bij persoonlijke updates heeft Pinterest gebruiken volgens mij inderdaad niet echt veel zin. Ik geloof niet dat ik echt alles uit Pinterest haal wat erin zit, maar net als jij vind ik Pinterest vooral leuk voor persoonlijk gebruik. Perfect voor interieurinspiratie en leuke kattenfoto’s! ;)  16 april 2019

  Interessant! Ik gebruik Pinterest nu ook voor mijn werk en daardoor ben ik zelf ook weer actiever :)  17 april 2019

  Ik had geen flauw idee! Ik gebruik pinterest eigenlijk alleen om inspo op te doen!


  tamara bouchard

  23 april 2019

  Ik gebruikte Printerest vooral als inspiratie! Wist totaal niet dat je er geld mee kon verdienen. Ik sla de link van het Ebook op, en zal die morgen kopen.