Harderwijk Hotspots: Dikke Dirck, Walhalla & Boterlap
19/05/2019


harderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tips

Vorig weekend genoten Roy en ik van een lang weekend in Harderwijk. Het was een cadeau wat hij nog tegoed van me had voor zijn 27e verjaardag. Ik had een ontzettend leuke AirBnB gevonden en kreeg via Instagram verrassend veel vragen. Tijd om de link naar de AirBnB én de leukste Harderwijk hotspots met jullie te delen.

Harderwijk hotspots

harderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tipsharderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tips

Vrijstaande boerderij

Tijdens ons weekendje weg verbleven we in een vrijstaande boerderij die ik had gevonden via AirBnB. Qua grootte perfect voor twee personen en ook nog eens ontzettend leuk ingericht. Wat ik zelf erg handig vond, is dat er ook een keuken aanwezig was en een fijne zithoek. Het was heel fijn om de optie te hebben om ook in de AirBnB te kunnen eten én even achterover te leunen. Ik zou hier absoluut nog eens naar teruggaan als we weer eens in de buurt zijn. Absolute aanrader, dus! Je vindt hier de directe link naar de originele advertentie.

harderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tips harderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tips harderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tips

Terrassen bij De Boterlap

Toen we op zaterdagmiddag in Harderwijk aankwamen besloten we meteen naar het centrum te gaan. De zon lonkte echter zo verleidelijk dat we het verkennen van de winkels al snel hebben geskipt voor het terras. We kamen terecht bij de Boterlap waar we gezellig wat hebben geborreld en gekletst. Daarna hebben we nog een korte wandeling gemaakt door de stad. Het centrum zelf vonden we allebei niet opvallend sprankelend, maar de zijstraten -met alle pittoreske huizen- maakte alles meer dan goed.

harderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tips

Bourgondisch genieten bij Dikke Dirck

Rond etenstijd kwamen we terecht bij Dikke Dirck. Hoewel we niet hadden gereserveerd, hadden ze gelukkig nog nét een tafeltje vrij die we nog bijna 2 uur  konden bezetten. Zeker een tip om wél te reserveren dus, want er moesten véél mensen aan de deur teleurgesteld worden. Niet gek dat Dikke Dirck zo populair is, want naast het opvallende interieur kun je hier ook nog eens ontzettend lekker eten. Wij kozen nacho’s en knapperige kipbites als voorafje en gerookte zalm en spare ribs als hoofdgerecht. Man, man, man… Het was zó lekker dat we de volgende avond wéér wilden gaan. Maar daar hadden we nét te veel schaamte voor ;-)

Harderwijk 15 harderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tips

Strandgevoel bij Walhalla

Op zondagochtend was het weer ietwat druilerig en besloten we even wat te drinken bij Walhalla. Een plek die we op de zonnige dag ervoor al hadden gespot. Wederom een ontzettend leuke ingerichte plek die uitkijkt op het stadsstrand met tal van zwanen. Onze intentie was om hier gezellig te gaan lunchen. Omdat we echter laat hadden ontbeten, moesten we alleen allebei concluderen dat we geen trek hadden en besloten we nog even door de stad te wandelen. Helaas was op zondag echter geen enkele winkel geopend, waardoor we er uiteindelijk voor hebben gekozen om naar Detective Pikachu te gaan. De originele versie draaide echter pas een paar uur later, dus we doodden de tijd in onze AirBnB met een paar potjes mens-erger-je-niet en rosé. Geen straf.

harderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tips

harderwijk hotspots harderwijk airbnb de boterlap dikke dirck walhalla harderwijk tips

Al met al hebben we dus een ontzettend fijn weekend gehad in Harderwijk. Na maandagochtend lekker te hebben uitgeslapen en ontbeten, vertrokken we aan het einde van de ochtend weer naar ons eigen pareltje in het zuiden. Helemaal uitgerust en opgeladen.

Zijn jullie al eens in Harderwijk geweest? Wat zijn jullie favoriete hotspots?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER6 reacties


  19 mei 2019

  Wat een prachtige foto’s, jullie hadden er zo te zien ook heerlijk weer bij! Harderwijk zou niet zo snel in me opkomen voor een weekendje weg, maar zo zie je maar dat je niet te snel moet oordelen :D  19 mei 2019

  Ziet eruit alsof jullie een top weekend hebben gehad!  19 mei 2019

  Super mooie foto’s! Die AirBnB is echt heel mooi!  20 mei 2019

  Wat een prachtige AirBnB zeg, echt genieten!  21 mei 2019

  Zo leuk om dit te zien! Ik ben geboren in Hierden, dat is een dorp vlakbij Harderwijk en valt ook onder dezelfde gemeente, en heb tot 2012 daar gewoond. Harderwijk is dus bijna mijn home town. Leuk om eens te zien hoe iemand die er niet vandaan komt het ervaart! Vet mooie AirBnB! Ik heb ‘m gelijk even opgezocht want het zei me niks haha! Je bent wel terecht gekomen bij fijne tentjes inderdaad :) Mocht je nog eens teruggaan dan heb ik ook nog wel wat tips voor je ;)  24 mei 2019

  Leuk weekend zo te zien! Wat maak je mooie foto’s :)