Viva España | Een terugblik op onze vakantie in Spanje
09/10/2019


alicante spanje vakantie tips

Eind september vertrokken Roy en ik naar mijn schoonouders in Spanje. Het was inmiddels alweer een jaar geleden dat we op vakantie waren geweest, dus het is vast overbodig om te zeggen dat we er behoorlijk aan toe waren. Tijdens ons bezoek bezochten we o.a. Alicante, Altea en Elche. Tijd voor een korte terugblik!

Spaanse droom

Mijn schoonouders dromen al jaren van een woning in Spanje en begin dit jaar was het zover: ze vonden een prachtig huis in de buurt van Alicante. Roy en ik waren er nog niet eerder langsgeweest, en waren bij aankomst direct onder de indruk. Alleen al van het uitzicht bleef ik foto’s maken!

Pssst! Voor iedereen die nieuwsgierig was: de B&B is momenteel nog niet geopend, maar zodra het zover is geef ik natuurlijk zeker een seintje. Kijk voor een toffe verblijfplek anders zeker bij Casa de la Piña. Dit vakantieverblijf wordt beheerd door vrienden van Roy’s ouders en is zó onwijs mooi. Ook organiseren ze bijzondere fotoreizen – grote aanrader, dus!

alicante spanje vakantie tipsalicante spanje vakantie tips

Oké, terug naar de vakantie! Het doel was: luieren, zwemmen, zonnen en borrelen. Maar eerlijk? Zelfs dát ging vervelen. Na enkele dagen besloten we daarom wat vaker op pad te gaan en bezochten we o.a. Alicante, Altea en Elche.

alicante spanje vakantie tips

Toen Roy’s ouders er een paar dagen tussenuit gingen, besloten Roy en ik naar Alicante te gaan. We waren hier weleens eerder geweest, maar konden er ons vrij weinig meer van herinneren. We vonden het allebei een ‘prima stad’, maar verder niet benoemenswaardig leuk. Vooruit. Op dat glas rosé en heerlijk eten bij Steakhouse & Grill New Orleans (Passeig Esplanada d’Espanya, 1) na dan.

Elche/Elx

Vele malen leuker vonden we allebei Elche. Hier was een heus palboompark, maar nog leuker was dat de stad heel knus was opgezet. Het was hierdoor erg gezellig om hier rond te wandelen en bovendien voelde je de historie van het gebied. Ook qua shopping was het erg leuk: naast een aantal bekende ketens, waren er in Elche ook tal van boutiques en andere nichewinkels te vinden. Erg leuk!

restaurant spanje alicante restaurant spanje alicante restaurant spanje alicante

Niet op de laatste plek aten we in Elche de lekkerste sushi ooit bij Eki Sushi (Plaça de la Constitució, 15). En geloof me: dat wil wat zeggen als je ons alle vier een beetje kent. Het restaurant zelf is niet nadrukkelijk sfeervol, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door de geserveerde sushi. Wat dacht je bijvoorbeeld van bovenstaande toetje? So good!

Altea

Altea is ongetwijfeld de mooiste en leukste stad die we hebben bezocht. Deze hagelwitte stad staat bol van de leuke boutiques en ieder straatje is mégafotogeniek. Dankzij de ligging aan zee kun je hier bovendien op verschillende punten genieten van een schitterend uitzicht.

altea spanje espana hotspot hotspots vakantie altea spanje espana hotspot hotspots vakantiealtea spanje espana hotspot hotspots vakantiealtea spanje espana hotspot hotspots vakantie

Het mag duidelijk zijn dat we de afgelopen weken onwijs hebben genoten. Met groot dank aan Roy’s ouders! Bovendien leerden zij mij mijn meest favoriete Spaanse zin óóit: “El copa de rosado, por favor.” Jullie kunnen vast wel raden wat dit betekent, toch?

Zijn jullie al eens eerder in de streek Alicante geweest? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER7 reacties


  9 oktober 2019

  Die foto’s zien er zeker jaloersmakend uit. Wat een mooie plekken allemaal en de zon erbij is ook niet verkeerd. Heerlijk om te horen dat je zo kon genieten van jullie tripje naar Spanje. Familie in Spanje hebben die je maar al te graag verwelkomt, is volgens mij nooit weg ;)  9 oktober 2019

  Dit ziet er uit als een heerlijke vakantie! Spanje is ook zo’n mooi land. Fijn dat jullie zo genoten hebben!  9 oktober 2019

  Oh wat heerlijk Fem. Lekker genoten! <3 Prachtige foto's hoor. Ps: Waar heb je die leuke zwarte kanten spaghettitop vandaan? I need it! Handig voor als ik naar Mexico ga.


  Ingrid

  9 oktober 2019

  Dat klinkt als een heerlijke vakantie! Ik ben ook benieuwd naar de zwarte top, ik zag hem op je insta langs komen onder een minimum jurk die ik ook heb, dus hij lijkt me ideaal!  9 oktober 2019

  Wat een prachtige plek! Wij zitten op het moment ook in spanje, maar dan in Roses.  12 oktober 2019

  Wauw het ziet er heerlijk uit zeg! leuk dat je dit wilde delen, fijn weekend :)  13 oktober 2019

  Brb, effe m’n koffer pakken.