Haartransformatie met Sebastian Professional Cellophanes | Salon B Den Bosch
29/12/2019


Salon B Den Bosch Sebastian Professional Cellophanes haarstylist Marnie Herckenrath

Soms heb je even zin in wat anders. En hoewel ik ‘zilverblond’ al een stap buiten mijn comfortzone vond, liet haarstylist Marnie bij Salon B in Den Bosch me een beetje groter dromen. Of ik niet eens als ‘ginger’ door het leven wilde gaan. En gezien Ginger Spice mijn absolute jeugdidool was, had ik hierop natuurlijk maar één antwoord: hell yes!

Salon B is sinds kort geopend in Den Bosch. Ik vond het dan ook ongelofelijk leuk toen ik werd uitgenodigd voor een complete haarbehandeling om kennis te maken met dit concept. Bij Salon B zijn namelijk alleen zelfstandige haarstylisten werkzaam. Ik werd in contact gebracht met ondernemer Marnie en dat bleek een goede match te zijn. We hadden direct een klik en ik kon haar eerlijke advies heel erg waarderen. Zo gaf ze aan het zonde te vinden om mijn haar te verven of ontkleuren, omdat ik hierdoor mijn natuurlijke haarkleur nooit meer écht zou terugkrijgen.

Salon B Den Bosch Sebastian Professional Cellophanes haarstylist Marnie Herckenrath

Sebastian Professional Cellophanes

Ze stelde daarom een zogenaamde ‘color gloss’ voor – Sebastian Professional Cellophanes om precies te zijn. Marnie omschreef dit ook wel als een ‘lipgloss voor je haar’. Deze spoeling legt namelijk een laagje mét kleur om je haren haar. Hierdoor krijg je mooie glanzende lokken en vervaagt de kleur per wasbeurt. Semi-permanent, dus. Mochten mijn kersverse rode lokken mij dus écht niet bevallen, dan kon ik altijd nog extra vaak mijn haar wassen ;-)

Salon B Den Bosch Sebastian Professional Cellophanes haarstylist Marnie Herckenrath

Je begrijpt: ik vond het onwijs spannend toen de Sebastian Professional Cellophanes in mijn haar werd aangebracht. Uiteraard nadat het was geknipt en was gewassen. Om het nóg spannender te maken stelde Marnie voor om mijn haar níét voor de spiegel te föhnen. Vanuit mijn ooghoeken probeerde ik af en toe naar een plukje te kijken, maar dit was eigenlijk niet te doen. Toen ‘de grote onthulling’ daar was, was ik dan ook onwijs gespannen. Maar… Wow.

View this post on Instagram

BEFORE✨

A post shared by Marnie Herckenrath (@hairmadebymarnie) on

https://www.instagram.com/p/B6S_VaeFRSu/

Het was natuurlijk totaal anders dan ik gewend ben, maar ik vond het meteen heel tof. Tedje, die kwam langswippen omdat de afspraak langer duurde dan verwacht, zei ook dat ik alleen maar aan het lachen was. Ja, ik ben zó blij met het resultaat! Het is dat ik zo gehecht ben aan mijn blonde haar, maar anders zou ik deze tint beslist in mijn haren laten verven.

Salon B Den Bosch Sebastian Professional Cellophanes haarstylist Marnie Herckenrath Salon B Den Bosch Sebastian Professional Cellophanes haarstylist Marnie Herckenrath

De verwachting is dat met mijn haartype en het feit dat ik minstens 2 à 3 keer in de week mijn haar móét wassen, de kleur maximaal 6 weken in mijn haar zal blijven zitten. Maar hé… Ik weet zeker dat ik nog vaker ga terugkomen voor een touch-up.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe kleur? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER14 reacties


  30 december 2019

  Het staat je echt heel erg mooi! Wat een prachtige kleur! En natuurlijk sowieso een feestje om zo’n heerlijke behandeling cadeau te krijgen :) Hopelijk kun je nog eventjes van je rode haar genieten.


  Femke Kamps

  30 december 2019

  Ah, dankjewel Romy! Nu zijn we allebei ginger – mijn favoriete haarkleur! :-)  30 december 2019

  Wauw, dat zag ik niet aankomen bij jou! Ik vind de kleur echt prachtig inderdaad!


  Femke Kamps

  30 december 2019

  Dankjewel Audrey, vind ik echt superleuk om te horen!  30 december 2019

  Wauw, het staat je wel echt super!


  Femke Kamps

  30 december 2019

  Zo lief, dankjewel Tineke! Heel leuk dit te horen. X


  Ingrid

  30 december 2019

  Wat een toffe kleur, dat zie je ook niet zo vaak, leuk! Staat je ook goed. Ben heel benieuwd hoe lang het mooi blijft, als dat een beetje redelijk is, lijkt me dit een fijne manier van haar kleuren.


  Femke Kamps

  30 december 2019

  Ja, ik merk wel echt dat het per wasbeurt vervaagt! Maar gelukkig neemt de kleur niet zo sterk en snel af als ik van tevoren had gedacht. Ik zit nu in mijn derde week en ik ben gelukkig nog een échte ginger ;-)  30 december 2019

  Waaaauw dit staat je echt heel tof Femke! <3


  Femke Kamps

  30 december 2019

  Yay, heel lief! Dankjewel Larissa. X  30 december 2019

  Wauw, erg gedurfd, maar staat je heel tof!


  Femke Kamps

  31 december 2019

  Ah thanks Fleur! X  2 januari 2020

  Het staat je echt mega goed, wat een toffe kleur zeg!  7 januari 2020

  Het is echt prachtig geworden! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat vervagen!