Het vervolg
02/02/2020


onverwacht gepland icsi traject ivf ervaring

Hoe volg je een post op die zó persoonlijk was? Nou niet, zo bleek. Elke post die ik al in concepten had klaarstaan en niets met het traject te maken had, voelde niet oké om te posten. Het zou de post ‘Onverwacht gepland‘ en de reacties die hierop zijn gekomen teniet doen. Want wauw… Weet dat we allebei onwijs dankbaar zijn voor alle lieve reacties, DM’s, appjes en kaartjes die we hebben mogen ontvangen. 

Zo. Dat was nogal wat. Iets wat voor ons sinds juni 2018 realiteit is, werd enkele weken geleden in welgeteld 1108 woorden de wereld ingeslingerd. Maar we hebben er geen moment spijt van gehad. Zoals we al hadden verwacht, is het vooral een opluchting om nu openlijk te kunnen praten over ons ICSI-traject. En de respons was (en is!) overweldigend.

Openheid

Lieve, bemoedigende, steunende woorden… De vele malen dat we ‘dankjewel’ typten, dekte de lading van ons gevoel niet. Maar het was de enige manier om de vele reacties te kunnen bijbenen. We werden in het bijzonder geroerd door iedereen die óns bedankten voor de openheid. Vanwege de herkenning of het feit dat ze iemand kenden die zich in een vergelijkbare positie bevindt. Het voelt goed om door ons verhaal te delen ook anderen te kunnen steunen. Ook al is het met de simpele gedachte: “Je bent niet alleen.”

Lastig voor de omgeving

Ondanks onze openheid, merken we dat sommige mensen het alsnog lastig vinden om het onderwerp aan te snijden. Dat is oké. We hebben als geen ander geleerd dat alle gevoelens er mogen zijn. Vertrouw er maar op dat we zelf ook het gehele spectrum aan emoties hebben verkend en ervaren. We begrijpen als geen ander dat het net zo goed lastig is voor de omgeving. Wat kun je zeggen? Wat kun je vragen? Maar vooral ook: wat niet? Het is de reden voor mijn eerste IGTV waarin ik tips deel voor de omgeving. Een spannende stap, maar iets wat volledig in het niet valt bij alle spanning die ons inmiddels al bekend is ;-)

Meer dan het traject

Hoewel we enorm open zijn over ons traject, betekent dit overigens niet dat dit blog hier nu volledig van in het teken zal staan. Er zullen misschien posts verschijnen waarin het traject centraal staat, maar er zullen net zo goed posts worden geplaatst waarin ik schrijf over alle andere dingen die mij bezighouden. Mijn favorieten van dit moment. Een handige Instagram Stories hack. Zoals eerder gezegd omvat ons leven veel meer dan alleen het ICSI-traject. En daar genieten we gelukkig nog steeds volop van.

Volg mij ook op Instagram en ontvang elke donderdag een (gratis) Instagram Stories tip.4 reacties


  2 februari 2020

  Dapper ding! X  2 februari 2020

  Jeetje meid, ik heb dit helemaal gemist. Ik ga snel even je blog lezen. Wat heftig allemaal..  2 februari 2020

  Wat zijn jullie toch enorm sterk! En wat prachtig dat juist de openheid hierover jullie zo veel heeft opgeleverd en dat het andersom ook anderen heel veel brengt. Soms is niets waardevoller dan inderdaad weten dat je er niet alleen voor staat. Veel liefs!  3 februari 2020

  Ik vond je eerste artikel hierover zo moedig en prachtig dat je hier zo open over durft te zijn! veel liefs en succes.. x