Anti-verveeltips meivakantie: 17 leuke dingen om thuis te doen
18/04/2020


anti-verveeltips meivakantie quarantaine

De meivakantie is in zicht en het gaat ongetwijfeld anders worden dan anders. Waar je normaal gesproken er lekker op uit zou gaan, is het advies nu zoveel mogelijk thuis te blijven. In dit artikel deel ik 17 anti-verveeltips om er alsnog een onvergetelijke meivakantie van te maken.

Anti-verveeltips meivakantie

1. Ga kamperen in de tuin

Vooruit. Het is géén Frankrijk. Maar met de juiste kampeerbenodigdheden kun je het er wel op laten lijken. De bonus? Je kunt gewoon gebruikmaken van je eigen wc. Wc-papier heb je inmiddels vast te over.

anti-verveeltips meivakantie quarantaine

2. Leg je huisdieren in de watten

Natuurlijk is het voor je huisdieren een feestje dat je zoveel thuis bent. Grijp de extra tijd die je hebt aan om hen eens in de watten te leggen. Koop een nieuw kattenspeeltje, verras je hond met een nieuw ligkussen of scoor -ik wist niet dat er zoiets fantastisch bestond- een speeltoren voor je hamster. Om maar wat ideeën op te werpen.

3. Bekijk een musical

Wát een initiatief: componist Andrew Lloyd Webber deelt elke vrijdag een musical op zijn YouTube-kanaal die vervolgens 48 uur gratis(!) te bekijken is. Denk aan: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Jesus Christ Superstar en Phantom of the Opera.

anti-verveeltips meivakantie quarantaine

4. Organiseer een tapasavond

Juist nu is het leuker dan ooit om een tapasavond thuis te organiseren. Koop lekkere hapjes, schenk een fris drankje of goede wijn voor jezelf in, zet een exotisch muziekje op en: geniet!

5. Verras je dierbaren

Oké, je kunt elkaar misschien niet zien. Neemt niet weg dat je kunt laten weten dat je aan iemand denkt. Niet gek dat diensten als Greetz nu overuren draaien. Ook leuk: geef je beste vriend(in) iets om naar uit te kijken met de Bongo-bon.

anti-verveeltips meivakantie quarantaine

6. Volg een online workshop

Het maken van je eigen droogbloemen decoraties, het graveren van hout of het samenstellen van je eigen ecosysteem. Er zijn zóveel leuke en creatieve online workshops te volgen. Live, maar ook vooraf opgenomen. Ongetwijfeld origineel.

7. Boek een thuisverrassing via Floor Verrast

Normaal gesproken zijn de verrassingen van Marloes erop gericht om er op uit te gaan. In deze gekke situatie heeft ze haar diensten omgegooid en verzorgd ze nu ook thuisverrassingen. Voor €49,- per persoon kun je kiezen uit verschillende categorieën en op welke dag je verrast wilt worden. Met behulp van de info die je over jezelf deelt, stelt Marloes een verrassing op maat samen. Inclusief diner!

anti-verveeltips meivakantie quarantaine

8. Speel spelletjes

Wij zullen vast niet de enigen zijn die meer spelletjes spelen dan ooit. Onze favorieten: Bananagrams, Speed Cups en het onlangs ontdekte 5 seconden spel. Niet te ingewikkeld en hierdoor leuk voor alle leeftijden. Al bestaat er ook de Uncensored-versie van 5 seconden spel.

9. Geef je thuiskantoor een upgrade

Mis je nu al de koffie van kantoor? Of erger je je aan het piepkleine beeldscherm van je laptop? Grijp dit deze tijd aan om je thuiskantoor een upgrade te geven. Trakteer jezelf op dat ene koffiezetapparaat dat je altijd al wilde of iets anders fijns om het thuiswerken nét dat beetje leuker te maken.

harry potter quiz upbeatles online pubquiz anti-verveeltips meivakantie

10. Ga de strijd aan in een online quiz

Ik heb het inmiddels al vaker benoemd, maar voor mij zijn online quizes nu echt een moment om naar uit te kijken. Juist door het via Zoom en Skype samen met vrienden te spelen. Upbeatles organiseert bijvoorbeeld niet minder dan 3 keer per week een online quiz. Vaak ook met thema zoals Harry Potter, Friends en Disney. Gratis te streamen via YouTube. Onwijs leuk!

11. Lees onbeperkt artikelen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik lees nu meer dan ooit. Een app als Blendle is hierdoor onwijs handig. Je hebt hiermee namelijk toegang tot eindeloos veel artikelen uit binnen- én buitenland. Ook kun je luisteren naar rustgevende bedtime stories. Je vindt hier meer informatie, mocht je het willen proberen.

anti-verveeltips meivakantie quarantaine

Overige ideeën:

12. Creëer een thuisspa. Nu naar een spa gaan ook geen optie is, kun je natuurlijk wel thuis je eigen wellnees creëren. Laat het bad maar vol lopen en verwen jezelf met een fijn verzorgingsproduct.

13. Doe aan karaoke. Dit gaat nooit vervelen. Vind ik dan.

14. Ga iets bakken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij verveling al snel teruggrijp op ‘iets bakken’. Zo maakten we tijdens het Paasweekend nog bovenstaande bunny bums cupcakes.

15. Begin aan een nieuwe serie. Mijn tips? Ozark, The Witcher, Locke & Key, Stranger ThingsTiger King en La Casa de Papel. Zin in iets luchtigers? Ga dan voor 100 humans, Sex Education of Suits.

17. Ga naar Zweinstein. Voor iedereen die baalde de Harry Potter quiz te hebben gemist of er gewoon geen genoeg kan krijgen: Hogwarts Is Here! Hè? Nou, precies wat ik zeg. HogwartsIsHere.com is opgericht door enthousiaste fans waar je online lessen kunt volgen zoals Astronomie, Toverdranken en Verweer tegen de Zwarte Kunten. Het is ongetwijfeld eens wat anders.

Volg mij op Instagram en ontvang elke donderdag een nieuwe Instagram Stories tip

Goed om te weten: een aantal links in dit artikel zijn affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een bedrag ontvang als je iets koopt in de genoemde webshop. Geen zorgen: dit kost jou niets extra’s.

anti-verveeltips meivakantie anti-verveeltips meivakantie anti-verveeltips meivakantie anti-verveeltips meivakantie anti-verveeltips meivakantie3 reacties


  18 april 2020

  Oeh wat een leuke ideeën, tips en linkjes allemaal! Ik begin met mijn huisdier extra aandacht geven (hier op schoot aanwezig). Pippa vindt de coronacrisis en het thuisblijven wat dat betreft best prima, geloof ik ;)  18 april 2020

  Ik heb geen meivakantie, en dus ook niet echt ideeën nodig. Als we in de zomer nog niet weer kunnen kamperen, denk ik dat ik bij mijn ouders in de tuin een tent op zet, haha :)  18 april 2020

  Oh kamperen in de tuin is een goeie haha! Hoe leuk!