4 nieuwe Instagram features die op dit moment worden getest -
11/04/2023


Instagramposts @femkekamps - April 2023 (3)

Instagram blijft zich ontwikkelen en test onder een kleine groep gebruikers met verschillende nieuwe features, zoals de Top 3-sticker, het Birthday Effect en een AI-advertentietool. In dit artikel vertel ik je meer over deze nieuwe Instagram-features.

Top 3-sticker

Instagram test een nieuwe “Top 3” sticker voor Stories! Deze feature geeft je de mogelijkheid om je top drie favoriete nummers, restaurants en meer te delen. Het is niet alleen een leuke manier om je voorkeuren te delen met je volgers, maar ook een krachtige tool voor influencers om producten en diensten op een organische en authentieke manier te promoten. Door je favoriete producten of plaatsen te delen, kun je als influencer aan je volgers laten zien wat je graag gebruikt en waarom je het aanbeveelt. 

Volledige Reels in Stories

Instagram komt met een nieuwe functie die het mogelijk maakt om je volledige Reels-video’s te delen in jouw Stories. Dit betekent dat jouw volgers nu de mogelijkheid hebben om jouw hele video te bekijken, zonder Reels te hoeven openen. Hiermee kan het bereik en de betrokkenheid van jouw video’s worden vergroot.

Birthday Effect

Instagram heeft een nieuwe manier bedacht om verjaardagen te vieren. De app test momenteel een nieuw augmented reality (AR) effect genaamd het Birthday Profile Effect. Hiermee kun je als Jarige Job (of Bob of Mariska) je profielfoto omlijsten met feestelijke decoraties zoals ballonnen en confetti.

AI-advertentietools

Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, heeft een preview gegeven van hun nieuwe generatieve AI-advertentietools. Deze tools maken het voor bedrijven gemakkelijker om effectieve advertenties te maken zonder veel ervaring te hebben met het maken van advertenties. Door middel van machine learning-technologie zullen deze tools suggesties doen voor afbeeldingen, video’s en tekst voor advertenties, wat de creatie van advertenties veel efficiënter maakt. Dit betekent dat je als bedrijf meer tijd kan besteden aan strategie en minder tijd aan het creëren van advertenties. 

Zoals altijd: op dit moment test Instagram de nieuwe features nog op een kleine groep gebruikers. Als het succesvol blijkt te zijn, zullen de nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn voor iedereen. 

Ik ben benieuwd: welke functionaliteit hoop jij dat binnenkort voor iedereen wordt uitgerold?

Volg mij op Instagram voor meer Instagramtips en schrijf jezelf in voor mijn nieuwsbrief.

Categorie: Social Media Tips


0 reacties