Instagram updates: Barcelona, openbare groepsverhalen en meer
05/05/2023


instagram nieuws barcelona openbare groepsverhalen en peilingen

Instagram blijft zich ontwikkelen en komt voortdurend met interessante updates. In dit artikel bespreek ik de nieuwste en meest opvallende veranderingen die je binnenkort kunt verwachten, zoals openbare groepsverhalen én zelfs een geheel nieuw platform. Lees snel verder.

Openbare groepsverhalen

Instagram werkt aan een nieuwe functie waarmee je openbare groepsverhalen kunt maken. In tegenstelling tot de groepsverhalen die in 2019 werden getest en alleen zichtbaar waren voor groepsleden, zullen deze nieuwe groepsverhalen openbaar zijn en door iedereen bekeken kunnen worden. Alleen geselecteerde personen kunnen nieuwe content aan de verhalen toevoegen, waardoor het een leuke manier is om samen te werken aan een gezamenlijk verhaal.

Barcelona – Instagram voor je gedachten

Instagram werkt aan een nieuwe app genaamd Barcelona, een op tekst gebaseerd sociaal netwerk. Wanneer je de app gebruikt, verschijnt er een tijdelijke badge op je Instagram-profiel om je volgers te laten weten dat je op Barcelona actief bent. Deze nieuwe app zal vooral interessant zijn voor de tekstschrijvers onder ons (joe!) die graag hun gedachten en ideeën willen delen zonder visuele opsmuk.

Muziek toevoegen aan carrouselberichten

Mark Zuckerberg heeft officieel aangekondigd dat gebruikers binnenkort muziek kunnen toevoegen aan carrouselberichten én notities op Instagram. Een fijne manier om je digitale diavoorstelling een upgrade te geven met muziek.

Bijschriften en opmerkingen bij Verhalen

Instagram werkt aan de mogelijkheid om bijschriften en opmerkingen aan Verhalen toe te voegen. Met deze functie kun je publiekelijk reageren op specifieke Verhalen en krijgen volgers de kans om hun mening te delen of vragen te stellen. Hiermee is de hoop dat Stories nóg interactiever gaan worden.

Peilingen in de opmerkingensectie

Instagram werkt ook aan de mogelijkheid om peilingen toe te voegen in de opmerkingensectie van berichten. Dit maakt het makkelijker om feedback te vragen aan je volgers én om de interactie bevorderen. Alvast een tip van mij: houd de antwoorden positief én laagdrempelig. Maakt de nieuwe functionaliteit voor iedereen leuk(er).

Zoals altijd: op dit moment test Instagram de nieuwe features nog op een kleine groep gebruikers. Als het succesvol blijkt te zijn, zullen de nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn voor iedereen.

Ik ben benieuwd: welke functionaliteit hoop jij dat binnenkort voor iedereen wordt uitgerold?

Volg mij op Instagram voor meer Instagramtips en schrijf jezelf in voor mijn nieuwsbrief.

Categorie: Social Media Tips


0 reacties