AMA: Gemene opmerkingen, Oprah Winfrey en knuffeloperaties -
19/08/2015


Ama
Vorige week gaf ik aan degene van jullie die níét in een ver oord waren de kans om mij weer eens wat vragen te stellen. En wat was ik verrast door alle grappige en originele vragen die ik mocht ontvangen. Benieuwd hoe ik HEMA Brand Ambassador ben geworden? Wat ik mijn mooiste eigenschap vind? Of dat ik onzeker ben over mijn blog? Ik vertel het in deze post.

Lotte: Als ik ziek ben -waarbij ik niets anders kan dan in de zetel liggen, slapen en zelfmedelijden hebben-, zijn er twee films die ik altijd weer opnieuw bekijk. Heb jij ook zo’n film? En zo ja, welke is dat en waarom?
Even afkloppen, maarrr: de laatste keer dat ik ziek op de bank lag en écht niets meer kon doen, kan ik me niet eens meer herinneren. Hoewel dat ik mezelf bij mijn laatste blaasontsteking, wel thuis had opgesloten. Toen koos ik voor de (ietwat dramatische film) If I Stay – zó mooi. Hoewel ik als ik écht ziek ben, liever kies voor iets luchtigs zoals een serie als Desperate Housewives, Pretty Little Liars of -mijn nieuwe verslaving- Gossip Girl. Dan kan ik na één aflevering van 40 minuten gewoon weer lekker in slaap vallen.

Femke: Stel je voor dat je niet meer zou kunnen schrijven, wat zou je dan érg graag willen doen?
Van een klif springen ;-)? Wow. Ik kom zojuist tot het besef dat héél mijn leven om schrijven draait. Ik denk dat ik dan een zangcarrière zou beginnen. Niet dat ik uitzonderlijk goed ben, maar dan zou ik in ieder geval alsnog iets doen waar mijn passie ligt. Al lijkt het me wel verdomd lastig als ik niet mijn eigen nummers kan schrijven. Of ik ga een opleiding volgen om dolfijnentrainer te worden. Dat lijkt me ook héél tof.

Jasmine: Waar haal je je ideeën vandaan voor artikelen? Ik vind ze namelijk zo leuk altijd!
Yay, dankjewel! Mijn inspiratie haal ik vooral uit dingen die ik dagelijks meemaak of frustraties waar ik tegenaan loop. Ook kijk ik op Pinterest voor inspiratie én lees ik veel andere blogs. Ook dit kan enórm inspirend werken. Al vermeld ik het natuurlijk altijd wel netjes als ik écht een artikelidee van iemand heb -erm- gepikt ;-).

Romy: Waarom ben je een blog begonnen? En (Nele wilde dit ook weten ;-)) hoe ben je HEMA Brand Ambassador geworden?
Ik ben mijn blog begonnen als soort-van uitlaatklep. Ik heb het altijd fijn gevonden om dingen van me af te schrijven en als 15-jarige dacht ik: ‘Ach, waarom kan dit niet op het world wide web?’. Het waren toen vooral veel persoonlijke verhalen over grappige dingen die ik meemaakte. Een soort uitgebreide ‘Things that made my week…’. Vorig jaar kwam HEMA op mijn pad. Ik kreeg vanuit mijn blog een e-mail van een agency met de vraag of ik interesse had om bij het HEMA hoofdkantoor voor een nieuw project waarmee ze bezig waren. Toen ik ter plekke werd gevraagd om HEMA Brand Ambassador te worden zei ik daar natuurlijk volmondig ‘JA!’ op.

Diana: Ik ben wel benieuwd naar wat je vroeger eigenlijk wilde worden?
Zonder twijfel: dierenarts. Er zijn zelfs foto’s van mij waar je mij -geheel in doktersuniform en plastic stethoscoop- zogenaamd mijn lievelingsknuffel ziet opereren. Ik kan jullie met trots vertellen dat deze knuffel nog steeds in uitstekende gezondheid verkeerd ;-)

Deisy: Wat vind jij de mooiste eigenschap van jezelf? En hoe gebruik je die eigenschap in het dagelijkse leven?
Wat een moeilijke vraag – er is natuurlijk ook zóveel keus *wink wink*. Oké, even serieus. Ik denk dat mijn mooiste eigenschap mijn open minded-heid (is dit een woord?) is. Ik probeer een situatie of persoon altijd vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Dit is denk ik ook de reden waarom ik zo van reizen hou: het geeft me weer nieuwe inzichten. Het leven is immers niet zwart – wit. De waarheid is altijd een grijs gebied. Of in mijn geval lichtblauw mét confetti.

Stella: Ik ben heel nieuwsgierig op welke leeftijd je ongeveer wist dat dit was wat je wilde doen. En of je daarbij niet ontzettend bang was dat anderen het beter konden dan jij?
Ik ben altijd enórm vastbesloten geweest in wat ik wilde worden. Zo rond mijn 16e had ik definitief de keuze gemaakt dat ik later voor tijdschriften wilde schrijven. En ja: natuurlijk was ik onzeker over het feit of ik wel ‘goed genoeg’ zou zijn. Nog steeds, natuurlijk. Toch kwam ik al snel tot het besef: ik ben misschien niet bovengemiddeld slim of getalenteerd en ja… Er zal altijd iemand zijn die beter is dan ik. Maar…. Ik ben wél bovengemiddeld gemotiveerd. En passie is de belangrijkste drijfveer om te bereiken wat je wil. [speechmodus uit]

Ama 2
Kim: Voel je vaak onzeker over bijv. het bloggen? Over hoe mensen naar jou kijken omdat je blogt? Of over hoe jouw lezers naar je kijken?
Aanvankelijk wel. Ik heb het bestaan van mijn blog heel lang verzwegen (of tenminste: nauwelijks over gepraat), omdat ik wist dat het een onbegrepen bezigheid was. Tenminste, in het dorp waar ik woon. Naarmate ik ‘ouder’ werd heb ik deze onzekerheid losgelaten: ‘Ik vind het leuk en f*** wat de rest denkt’. Uiteindelijk heeft deze mindset goed voor me uitgepakt, omdat sindsdien mijn blog in korte tijd steeds groter werd. Ik vind het wel enorm lastig om in te schatten hoe ik overkom. Zo las ik laatst op een forum dat ik ‘enórm naast mijn schoenen loop’. Dit deed wel even pijn. ‘Kom ik écht over als een arrogante bitch?,’ dacht ik geschrokken. Na een mini-peptalk van Shifra en Shake It Off op repeat heb ik de gemene opmerkingen gelukkig kunnen loslaten. Online zie je slechts een klein, ge-edit deel van wie ik écht ben. (And the haters gonna hate, hate, hate….)

Naam: Vind je je ik van op dit moment leuker dan je ik vroeger, of omgekeerd? Of vind je dat er niet veel verschil is?
Niet om arrogant over te komen (;-)), maar ik denk dat ik de ‘ik’ van nu leuker vind. Of tenminste, ik zit nu gewoon lekkerder in mijn vel dan vroeger en maak me minder druk om kleine dingen. Al denk ik dat dat vooral een souvenir is van ‘opgroeien’ en afscheid nemen van de puberteit.

Laura: Als je een bekend persoon zou mogen uitkiezen, met wie zou dan eens willen lunchen?
Oprah Winfrey! Ze lijkt me enórm inspirerend om mee te praten. En zij lijkt me niet zo’n celeb die kijkt op een croissantje meer of minder.

Esther: Welke opleiding heb je gedaan? Is het altijd al je droombaan geweest om freelance tekstschrijver/blogger te worden, of was dat iets anders?
Ik heb eerst de Bachelor Communicatie- en  Informatiewetenschappen (BA) gevolgd aan Tilburg University en hierna de Master Communication Design (Msc) -ook aan Tilburg University- afgerond. Oh: en ik heb de minor Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden gevolgd. Hoewel ik verschillende beroepen op het oog heb gehad (dierenarts! psycholoog!), wist ik vrij snel dat ik later voor tijdschriften wilde schrijven. Héél tof dat deze droom is uitgekomen.

Sophie: Ik heb net toevallig door je portfolio gebladerd, en zie dat je echt enorm gave klussen gedaan hebt! Hoe kom je daaraan? Word je benaderd door die bedrijven, of schrijf je ze zelf aan?
Wat leuk dat je door mijn online portfolio hebt gebladerd! Grappig genoeg -maar niet handig voor een eenduidig antwoord- heb ik alle klussen op een andere manier mogen doen. Zo is Fashionista het tijdschrift waarbij ik ben blijven ‘hangen’ na mijn stage, ben ik via via (na op een event ietwat gênant de fangirl uit te hangen) bij Cosmopolitan terecht gekomen en ben ik via LinkedIn benaderd om voor Apple te schrijven. Maar goed, in het merendeel van de gevallen ben ik wel uit eigen initiatief bij de meeste opdrachtgevers terecht gekomen. En ik heb natuurlijk ook gewoon heel veel geluk gehad.

Lotte: Had je verwacht dat [spoiler] ‘A’ was? Hoewel ik de ontknoping  van Pretty Little Liars best wel goed vond, lijken veel mensen wat teleurgesteld…
Ik kan niet zeggen dat ik dit persoon er al die tijd van had verdacht ‘A’ te zijn, maar echt verrast ben ik ook niet. De ontknoping vond ik ‘mwah’. Teleurgesteld was ik niet. Al weet ik niet of dit nou echt positief is: ik had mezelf namelijk al ingesteld op een teleurstellende ontknoping. Er zijn in ieder geval nog veel vragen onbeantwoord.

Wat vinden jullie de meest originele vraag die is gesteld? Of het meest verrassende antwoord?

P.s. Ik vertel binnenkort in een andere post wat ik precies in New York ga doen ;-)

P.p.s. De ‘prijs’ voor meest originele vraag gaat naar Nathalie: “Ik vind jou en je blog gewoon helemaal leuk, maar ik weet niet zo goed wat ik moet vragen. Maar ik wil dus wel wat vragen! Daarom wil ik aan jou vragen wat je aan jezelf zou vragen, om vervolgens deze vraag te beantwoorden!” Ik had alleen geen idee wat hierop te beantwoorden, haha. Sorry, Nathalie ;-)



45 reacties


    19 augustus 2015

    Wat gemeen dat mensen vinden dat je naast jouw schoenen loopt… Ik vermoed dat ze jouw blog niet veel lezen! ;) Je laat soms echt wel een stukje kwetsbaarheid doorschemeren. Dat maakt het echt, ook al realiseer ik mij ook dat je niet je hele hebben en houden online gooit. Wij zien maar een deel, maar ik weet zeker dat je niet een mega arrogante bitch bent! Oké, soms misschien? Maar daar zijn we vrouwen voor toch, haha!

    De leukste vraag vind ik toch wel van Nathalie! :)


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Wat een lieve reactie! Fijn om te horen dat ik toch nog een beetje -erm- menselijk overkom. Hihi, ik moest inderdaad ook hardop lachen om de vraag van Nathalie.


    Marleen

    19 augustus 2015

    Ik vind jouw antwoord op de vraag van Deisy her leukst! Lichtblauw met confetti, zo leuk bedacht! Ik probeer zelf ook altijd open minded ergens mee te beginnen of naar toe te gaan, maar soms wordt dat helaas moeilijk gemaakt door mensen of bepaalde factoren :(
    Maar wat een leuke antwoorden en vragen!


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Klopt, dit is soms ook ontzettend moeilijk. Denk een volgende keer aan lichtblauw met confetti en wie weet helpt het ;-)



    19 augustus 2015

    Hahaha, die vraag van Nathalie. Random! Zo grappig dat je vroeger dierenarts wou worden, is toch een beetje anders uitgedraaid. Maar ik vind het superleuk voor je dat je echt je droom kan waarmaken door voor tijdschriften te werken, supergoed! Motivatie is inderdaad het allerbelangrijkste! En ach, online is het altijd gemakkelijker om iemand te beoordelen en/of veroordelen. Niks van aantrekken, ik vind hélemaal niet dat jij arrogant bent. Juist superlief! Fijn om op deze manier wat meer over je te weten te komen :D! X


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Wat een lieve reactie, dankjewel Frauke! X



    19 augustus 2015

    Ha leuk artikel ;) En ik was inderdaad een beetje in een jolige bui toen ik die laatste vraag stelde, haha!

    Ps: ik geloof dat ik een van de weinige ben die de pll A- ontknoping helemaal vantastisch vond, met een grote V ;) Het is wel duidelijk merknaar dat ze dit scenario niet vanaf het begin in gedachten hadden en dat er nog wat losse eindjes rondslingeren, maar ik vind het antwoord niet eens zo onlogisch of over-the-top als ik eigenlijk had verwacht!


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Ik heb hardop moeten lachen om je vraag ;-) En fijn toch dat jij juist wel blij was met de ontknopen. We hoeven niet allemaal met een grote sik rond te lopen ;-)



    19 augustus 2015

    Leuk dat mijn vraag ertussen staat. Haha, dolfijnentrainster wilde ik vroeger altijd worden. Maar laten we er maar gewoon vanuit gaan dat je gewoon lekker kan blijven schrijven.. Kunnen wij daar weer mooi van genieten ;-)!


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    LIEF! Ik hoop inderdaad dat ik nooit iets anders hoef te doen :-)



    19 augustus 2015

    Je hebt er weer een heerlijk artikel van gemaakt zeg meis! Echt heel leuk om jou antwoorden te lezen en te zien met hoeveel passie jij doet wat jij leuk vindt <3 En ik moet eerlijk zeggen dat ik jou dus ook echt wel arrogant vond hoor toen ik je ontmoette: crazy attitude ;-) Hhaahha…. no just kidding <3


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Are you talking to me ;-)?!



    19 augustus 2015

    Lekker veel vragen heb je beantwoord, met ook nog eens uitgebreide reacties! Leuk om te lezen. Alle vragen hebben wel iets interessants!



    19 augustus 2015

    Hahaha ik vind dit soort artikelen heerlijk, vooral het einde :-)



    19 augustus 2015

    Dat van dat je je onzeker voelde over je blog snap ik helemaal. Ik praat ook niet graag over m’n blog tegen vrienden of familie omdat ik schrik heb dat ze me raar gaan vinden en niet begrijpen wat ik er zo leuk aan vind. Toch zijn de reacties meestal wel positief maar het blijft toch altijd wel een onzekerheid. Dat mensen zeggen dat je naast je schoenen loopt kan ik niet begrijpen! Als ik je artikels lees denk ik net dat je een heel ‘gewoon’ persoon bent die met veel plezier vertelt over haar dagelijkse leven en dat is net erg fijn! Niks van aantrekken dus! Dat mensen zo’n reactie geven zegt alleen maar iets over zichzelf!


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Ah, ontzettend fijn om te horen dat ik toch niet zo arrogant overkom als wordt gezegd. Enne: bij dat laatste heb je eigenlijk ook wel weer een héél goed punt…



    19 augustus 2015

    Volgens mij heeft echt iedereen een ‘mhaw’ gevoel bij wie A is. Ik had het zelf ook. Was echt super zenuwachtig voordat ik het ging kijken. Ik vond de aflevering en dat A ging ‘zingen’ echt een beetje raar…
    x


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Ieks… Ik dacht inderdaad ook: wat is dit?!



    19 augustus 2015

    Wat een leuke online portfolio heb je! Die had ik nog nooit eerder gezien.


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Yay, dankjewel! Superleuk om te horen :-)



    19 augustus 2015

    Leuke vragen. Ik heb genoten van het artikel. En er zijn altijd wel mensen die een rot opmerking willen maken. So be it. Let it gooooooooooooooo! ;-) You’re doing fine.


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    LET THE STORM RAGE OOOOOOOOOOON…. Sorry, laat ik me nou iets te veel meeslepen?



    19 augustus 2015

    Leuk om te lezen! En wat raar dat ze zeggen dat je naast je schoenen loopt maarja ze hebben altijd wel iets te zeuren!



    19 augustus 2015

    Dolfijnentrainster is stiekem nog altijd iets wat me fantastisch lijkt om te doen. Super magisch toch, om met die beesten te mogen zwemmen elke dag?! Heel leuk om dit allemaal te lezen. (: Enneh, als er iemand géén arrogante bitch bent ben jij dat wel volgens mij. Dus inderdaad; shake it off! Bij het ‘Wie is A’ stukje heb ik even snel doorgescrold want ik ben als de dood voor spoilers, hehe. Ik heb nog 2,5 seizoenen te gaan (zucht..) en ik houd het nú al niet meer. HET DUURT ZO LANG.


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Ik heb expres geen naam verklapt of een hint proberen door te spelen. Maar ik snap je voorzorgsmaatregel ;-)



    19 augustus 2015

    Ok, die foto van jou dat je jouw knuffel opereert wil ik ZIEN :-)
    Leuke vragen en antwoorden enne: haters zijn part of the job. Net als copycats. Maakt het niet minder leuk en het kan soms kwetsend zijn, maar er zijn zoooooooveel meer mensen die je WEL leuk vinden, je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Shake it off :-)


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Als ik de foto binnenkort eens opduikel stuur ik ‘m aan je door. It’s pretty cute – al zeg ik het zelf :-)



    19 augustus 2015

    Haha de leukste vraag is absoluut van Nathalie. Dat van naast je schoenen lopen begrijp ik dan weer helemaal niks van. Ik denk dat die personen je fantastische gevoel voor humor gewoon niet begrepen ;-)


    Femke - Youniqueblog

    19 augustus 2015

    Hmm, misschien dat inderdaad dat het is. Dat ik een ironische/sarcastische opmerking maak en dat sommige denken dat ik dit meen. Stof om over na te denken ;-)



    19 augustus 2015

    Jippie, ik heb zelfs de eer om mijn twee vragen te zien verschijnen ;-) De andere vragen én antwoorden waren ook weer leuk om te lezen! Wat stom dat iemand zei dat je naast je schoenen loopt. Pure jaloezie, lijkt me.



    19 augustus 2015

    Leuk om weer wat meer over jou te weten te komen! Naast je schoenen te lopen? nee, dat vind ik echt niet, hoe komt ze daar toch op? Je hebt ieder geval een hele toffe portfolio om trots op te zijn!



    19 augustus 2015

    Jij naast je schoenen lopen?! dat is nieuw. In ieder geval leuk artikel!


    Femke - Youniqueblog

    20 augustus 2015

    Dankjewel lieverd <3



    19 augustus 2015

    ik dacht, heej nog iemand die diana heet. toen dacht ik, ow wacht die vraag heb ik zelf gesteld :’)

    veel leuke vragen zijn er gesteld en ook leuke en interessante antwoorden. en haters blijf je altijd houden. lekker laten gaan.

    en ik ben nu wel heeel benieuwd wat je in newyork gaat doen. wanneer komt die post online? :P


    Femke - Youniqueblog

    20 augustus 2015

    Haha! It happens to the best of us ;-) Oh, en deze komt op de dag van mijn vertrek online. Dit vond ik wel zo toepasselijk!



    20 augustus 2015

    Dit soort artikelen zijn zoo leuk om te lezen! Ik vind je een super vrolijk meisje! Zo kom je over, lief, leuk en happy! En helemaal niet buiten je schoenen hoor!


    Femke - Youniqueblog

    20 augustus 2015

    Wauw. ZO lief om te horen. Echt dankje-, dankje-, dankjewel <3



    20 augustus 2015

    Hahaha Nathalies vraag xD Ik moest echt hardop lachen :p
    Maar leuk zeg! Echt hele leuke vragen en antwoorden, denk dat dit wel een van de meest originele AMA’s is die ik gezien heb. En heel mooi portfolio heb je :) Ben benieuwd naar je NY post!


    Femke - Youniqueblog

    20 augustus 2015

    Wat een superleuk compliment! Dankjewel <3



    20 augustus 2015

    Leuk artikel…en laat die haters maar lekker “haten”….it’s their loss :-)


    Femke - Youniqueblog

    20 augustus 2015

    Lief, dankjewel!



    20 augustus 2015

    Hahaha jij naast je schoenen? Nooo way. Ti’s maar goed dat ik beter weet. leuke post dit mop! Hopelijk tot snel? <3


    Femke - Youniqueblog

    20 augustus 2015

    Aw, superlief <3 En JA: héél graag. Alleen wordt dit wel pas na New York: mijn agenda staat nu zo stampvol :-( Help me remind me!



    21 augustus 2015

    Wat een leuk artikel. Je schrijft zo fijn!


    Femke - Youniqueblog

    21 augustus 2015

    Wat ontzettend lief, dankjewel!