5 recepten met flamingo’s die té leuk zijn -
11/03/2016


Flamingo recept header
Als er één ding is waar ik héél erg blij van word, dan zijn het wel flamingo’s. Misschien omdat ze roze zijn en -net als ik- een voorliefde hebben voor garnalen? De laatste tijd stuit ik steeds vaker op leuke recepten met flamingo’s: van mini-donuts tot koekjes. Ik zet mijn favorieten graag voor jullie op een rijtje.

Flamingo recept 1
Flamingo donuts met stokjes – Simpel én briljant. Brie van Like The Cheese (Hoe briljant is haar blognaam?) maakte deze flamingo donuts door mini-flamingofiguren uit te printen en deze aan kleine roze donuts te bevestigen. Twee prikkers erin en voilá: Je hebt een megaoriginele snacks om te serveren op een feestje. Ook heel leuk om bijvoorbeeld in een taart te steken ter versiering.

Flamingo recept 2
Flamingo koekjes – Ik lees zelden ‘mamablogs’, maar één reden om ze wel te bezoeken zijn de kleurrijke DIY’s. Zo vond ik op Mom’s Best deze superleuke koekjes in de vorm van flamingo’s. Toeggegeven: het lijkt mij enorm lastig om het glazuur netjes aan te brengen, maar het resultaat mag er zeker weten. Enne… Heus niet alleen leuk voor kinderen.

Flamingo recept 3
Flamingo macarons: Ik heb mezelf er nooit aan gewaagd, maar ik hoor altijd van anderen dat het enórm moeilijk is om zelf macarons te maken. Heb je deze schone taak toch onder de knie? Dan zou je je kunnen wagen aan deze prachtige macarons in de vorm van flamingo’s. Zien ze er niet ontzettend mooi uit?

Flamingo recept 4
Mini-flamingo donut – Dit recept is mijn persoonlijke favoriet uit het rijtje. Ik bedoel: dit ziet er toch niet minder dan supercalifragilisticexpialidocious uit? Soms zijn bepaalde dingen alleen maar met deze term te omschrijven. Het is dat ik niet zo fantastisch ben in het maken van vormpjes met fondant, maar anders had ik dit recept dolgraag na willen maken. Ach… Ernaar kijken is óók heel erg leuk.

Flamingo recept 5
Flamingo cupcakes – Nóg een recept dat enige vaardigheden met fondant vereist. Of goede connecties met de plaatselijke bakker. Deze flamingo cupcakes zien er werkelijk uit om op te eten (spoiler: dat zijn ze ook), en hoe leuk zou het zijn om een schaal met dit soort cupcakes op je verjaardag te serveren? Héél leuk, dus.

Welke recepten met flamingo’s vinden jullie het leukst? Worden jullie ook zo vrolijk van flamingo’s?19 reacties


  11 maart 2016

  Haha die donuts, ik vind ze echt super grappig! Wat een vrolijk artikeltje is dit Femke! ^^  11 maart 2016

  HOLY GUACAMOLY, dit is zó ontzettend leuk! Je maakt echt het hele begin van mijn dag goed Femke, dankjewel :D Ik word hier vrolijk van.  11 maart 2016

  DIE LAATSTE TWEE! Oh echt te leuk dit, ik wil echt nu een hele grote keuken hebben en al die creativiteit 8)  11 maart 2016

  Haha wat een geweldige recepten. Hier wordt je toch gelijk vrolijk van?!  11 maart 2016

  Ik hou van Flamingo`s en vind dit natuurlijk helemaal geweldig!
  Liefs  11 maart 2016

  Hahaha dit is zo tof!  11 maart 2016

  Wat een leuke ideeën allemaal zeg!

  x  11 maart 2016

  Oh my, dit ziet er allemaal eigenlijk te leuk uit! Meer iets wat ik zou willen afbakken en bewaren dan dat ik het zou willen opeten hahaha!  11 maart 2016

  Zo zo zo zo leuk! En lijkt me nog eens super lekker ook! :)  11 maart 2016

  oehh die koekjes :D  11 maart 2016

  OMG! <3 Ik ben echt helemaal gek op flamingo's, maar ik had eigenlijk nooit bedacht om hier recepten mee te maken haha. Ik wil alles maken!  11 maart 2016

  Die cupcakes en die koekjes zijn geweldig!  11 maart 2016

  Hahhahaa, I love it! Krijg er lentekriebels van.  11 maart 2016

  Dit vind ik echt te leuk! Vooral de mini flamingo donut, love it!

  Liefs.x  11 maart 2016

  Omg dit ziet er zo leuk en lekker uit  11 maart 2016

  Die donuts zijn echt fantastisch!  12 maart 2016

  Briljant! Vooral de donuts zijn superleuk.  12 maart 2016

  Ooooh wat leuk! Die flamingo donut is echt mijn favoriet <3  13 maart 2016

  Hoe cool en origineel allemaal! Bij mij zou het er nooit zo mooi uitzien :p