9 fijne zomerfilms om het nog éven vol te houden tot de vakantie -
02/06/2016


zomerfilms filmtips zomervakantie
Kijk jij ook zo enórm uit naar de zomervakantie? Héél begrijpelijk. Hoe je het toch gaat redden tot de zomervakantie? Juist. Met een heleboel fijne zomerfilms over zon, zee… En vooruit. Soms ook íéts minder fijne zomervakanties.

All Roads Lead To Rome
Vanaf vandaag in de bioscoop: All Roads Lead To Rome. Een film over de strikte New Yorkse single moeder Maggie (Sarah Jessica Parker!) die haar lastige dochter Summer (Rosie Day) mee op sleeptouw neemt naar Toscane.  Hier loopt Maggie haar ex Luca (Raoul Bova) tegen het lijf. Al snel zijn Maggie en Luca gedwongen samen een auto te delen naar Rome, want Luca’s eigengereide moeder Carmen (Claudia Cardinale) en Summer vluchten hebben daar allebei iemand op hen wachten…
All Roads Lead To Rome zomerfilms filmtips zomervakantie

Endless Love
Hou je van The Notebook? Dan is de film Endless Love over de (zomer)liefde tussen David (Alex Pettyfer) en Jade (Gabriella Wilde) ook écht iets voor jou. Zoals het een dramatische romantische film betaamd gaat het om een verboden liefde, wanneer de vader van Jade haar verbied om David ooit nog te zien. Hierop beraamt David een plan dat ernstige consequenties heeft… Met een cliché einde, maar hé: meer kunnen je hersenen waarschijnlijk op dit moment toch niet aan. (Ook op Netflix!)
endless love zomerfilms filmtips zomervakantie

The Longest Ride
Nog een film waarbij je je hersenen op uit kunt zetten, en gewoon lekker kunt loeren: The Longest Ride. Een film over Luke (Scott Eastwood) -een voormalig rodeokampioen- die droomt van een comeback en Sophia (Britt Robertson), een kunststudente die op het punt staat haar carrière te beginnen in New York City. Waarnaar ze (na een ongeluk) in contact komen met de oudere Ira,worden ze geïnspireerd door zijn inspirerende liefdesverhaal. Ook deze film heeft geen verrassend einde, maar ik vond ‘m prachtig. Zelfs toen ik ‘m voor het eerst op een mini-scherm op weg naar New York zag. De trailer zegt denk ik genoeg.
the longest ride zomerfilms filmtips zomervakantie

Elizabethtown
Wat is een zomervakantie zonder het vliegveld te hebben gezien of een roadtrip te hebben gemaakt? Juist. Helemaal niets. De film Elizabethtown heeft beide ingrediënten: wanneer Drew (Orlando Bloom) alleen maar tegenslagen in zijn leven krijgt, ontmoet hij de vrolijke stewardess Claire (Kirsten Dunst). Zij stuurt hem op een roadtrip met als eindbestemming Elizabethtown, waar hij de keuze krijgt voorgelegd: ofwel volgt hij verder de instructies ofwel zoekt hij naar het meisje met het rode hoofddeksel. Drie keer raden wat Claire draagt ;-)
elizabethtown zomerfilms filmtips zomervakantie

Mamma Mia!
Als je een zwak hebt voor musicals (hoi!) en ABBA (dubbel hoi!) dan ga je de zomerfilm Mamma Mia fantástisch vinden. De film speelt zich af op een Grieks eiland waar Donna (Meryl Streep) haar eigen bed & breakfast runt. Wanneer haar verloofde dochter Sophie (Amanda Seyfried) naar aanleiding van een stuk in Donna’s dagboek haar drie potentiële vaders uitnodigt, ontstaat er één grote chaos. Wie is uiteindelijk echter degene die Sophie naar het altaar mag begeleiden? Kleine bekentenis: ik heb alle nummers uit deze film op mijn iPod staan.
mamma mia zomerfilms filmtips zomervakantie

Eat, Pray, Love
Door het boek kwam ik helaas niet heen, maar de film vond ik dan wél weer heel erg leuk. In (het waargebeurde) Eat, Pray, Love heeft Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) alles wat ze maar kan wensen, maar tóch is ze niet gelukkig. Ze besluit het roer om te gooien en op zoek te gaan naar zichzelf door drie verschillende landen te bezoeken: Italië (Eat), India (Pray) en Thailand (Love). Zonder twijfel een bijzonder en intrigerend zomers verhaal.
eat pray love zomerfilms filmtips zomervakantie

The Parent Trap
Een zomerse film die ik kan blijven kijken is The Parent Trap. Het is één van de films die ik heb grijs gedraaid voor mijn twintigste. Want hé: Wat als je op zomerkamp een meisje ontmoet die je verloren tweelingzus blijkt te zijn? Natúúrlijk ga je dan undercover in elkaars leven om je vader of moeder te leren kennen. Briljante chick flick, briljant verhaal én een briljante dubbelrol van Lindsay Lohan.
the parent trap zomerfilms filmtips zomervakantie

The Do-Over
Deze Netflix Original is misschien per definitie een zomerfilm, maar heeft dankzij de zomerse setting beslist wel deze vibe. Het gaat over een bankdirecteur (David Spade) wiens leven volledig komt op z’n kop te staan als een vriend uit zijn verleden (Adam Sandler) hem ertoe aanzet om zijn eigen dood te faken en op avontuur te gaan. Roy en ik hebben deze film onlangs gezien (want: pas sinds 27 mei te zien op Netflix) en hij is echt héél leuk. En met een knipoog naar je (middelbare) schooltijd. Wat je eraan doet herinneren: Hoera, bijna vakantie!
do over

Finding Dory
Als ik ergens bizar veel naar uitkijk deze maand dan is het wel de release van Finding Dory. Dory is echt mijn meest favoriete Disney-karakter aller tijden. Gezien de hele film zich in de oceaan afspeelt is dit natuurlijk de perfecte (pre-)zomerfilm. Voor iedereen die het plot nog niet kent, in het (zéér) kort: in Finding Dory herinnert Dory zich opeens dat ze familie heeft en gaat ze naar hen op zoek. De nieuwste trailer is in ieder geval al veelbelovend. Helaas moeten we wel nog éven wachten want de film is pas vanaf 29 juni in de bioscoop te zien.

finding dory zomerfilms filmtips zomervakantie

Daarnaast kan ik natuurlijk ook According to Greta, Georgia Rule, 50 First Dates, Dirty Dancing, Grease, The Sisterhood of the Traveling Pants en… Oh, nog zóveel meer films met zomers tintje aanbevelen. Zo’n zomervakantie duurt toch eigenlijk véél te kort, hè….

Hebben jullie al (bijna) zomervakantie? Welke film staat bovenaan jullie kijklijstje?

Zeg ook eens ‘hallo’ op | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



15 reacties


  2 juni 2016

  Aaahh Mama Mia! Die wil ik echt weer een keertje zien! Daar wordt ik zo lekker vrolijk van! En van the longest ride heb ik het boek gelezen. Ga de film zeker ook snel kijken! x



  2 juni 2016

  Finding Dory ga ik ook zeker kijken! Lijkt me echt weer leuk om die clownsvisjes weer eens terug te zien.



  2 juni 2016

  Ideaal lijstje dit! Ik ben altijd op zoek naar films om te kijken, dus deze gaat zeker van pas komen!



  2 juni 2016

  Weet je dat ik Finding Dory eigenlijk alleen uit principe juist niet wil kijken? Haha! maar Elizabethtown is een goede suggestie, thanks!


  Femke - Youniqueblog

  2 juni 2016

  Ooo, en vanuit welk principe is dat? Ik kan namelijk niet wachten :-)



  2 juni 2016

  Haha, omdat ik het teveel vind lijken op Finding Nema ;)


  Femke - Youniqueblog

  2 juni 2016

  Haha, begrijpelijk! Maar dan ga ik wel naar de bios voor jou ;-)



  2 juni 2016

  Mama Mia heb ik een paar keer proberen uit te kijken maar ik vond die film echt ZO cringe… ik denk dat musical films gewoon niet mijn ding zijn, haha.



  2 juni 2016

  Ik heb de film Elizabethtown al heel lang niet meer gezien, dus die wil ik echt weer even gaan kijken.



  2 juni 2016

  Endless love vond ik zo mooi!

  x



  3 juni 2016

  Sisterhood of the traveling pants vind ik wel een leuke. En de beelden uit Griekenland brengen je meteen in vakantiestemming :-).



  3 juni 2016

  Eat, pray, love is een van mijn lievelingsfilms! Zeker een aanrader.



  3 juni 2016

  Endless love wil ik al een hele tijd zien :)



  3 juni 2016

  Jeeej, weer een leuke lijst om weer te gaan kijken!



  4 juni 2016

  Ooh, ik heb er al een paar gezien, inderdaad zo’n leuke films om even aan niks te hoeven denken!