Instagram Stories link toevoegen (zonder 10.000 volgers): zo doe je dat!
28/04/2019


instagram stories link toevoegen tutorial social media expert instagram expert den bosch 's-hertogenbosch

Eén van de meest gewilde features op Instagram is misschien wel een Instagram Stories link toevoegen. De enige kanttekening: daar moet je minstens 10.000 volgers voor hebben. Toch ontdekte ik onlangs een handige hack om dit te kunnen omzeilen. Zo kun je een Instagram Stories link toevoegen zónder 10.000 volgers.

Update Oktober 2021: Instagram heeft aangekondigt de ‘Link Sticker‘ voor al haar gebruikers uit te rollen – ook als je minder dan 10.000 volgers hebt. Schrijf jezelf in voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste Instagramnieuws, -tips en -hacks.

Instagram Stories link toevoegen

Het toevoegen van een link via Instagram Stories kan heel waardevol zijn. Met een simpele ‘swipe up’ kun je je volgers zo doorverwijzen naar bijvoorbeeld een artikel, podcast of product. Instagram heeft er echter voor gezorgd dat deze functionaliteit niet voor iedereen toegankelijk is. Pas wanneer je 10.000 volgers hebt, komt deze functionaliteit tevoorschijn. Wil je een Instagram Stories link toevoegen wanneer je geen 10.000 volgers hebt? Dan ben je genoodzaakt om naar de link in bio te verwijzen. Maar dit kan een stuk gebruiksvriendelijker dan je denkt. Hoe dit precies werkt? Dat leg ik hieronder het.

instagram stories link toevoegen tutorial social media expert instagram expert den bosch 's-hertogenbosch

Je kunt natuurlijk simpelweg in je Story typen ‘link in bio’ en hopen dat mensen op je profielfoto linksbovenin het scherm klikken, maar dit is natuurlijk schieten met hagel. Niet iedereen zal snappen hoe dit werkt of er zin in hebben om te klikken. Een simpele manier om dit aantrekkelijker te maken en zo een Instagram Stories link toevoegen is twee features combineren: een gif en de @vermelding-button. Het werkt simpel: maak een @vermelding waarin je je eigen account vermeld en geef deze een plekje in je Story.

Tip: plaats de @vermelding bij voorkeur niet te veel aan de linker- of rechterzijde, of helemaal boven- of onderin. Hier kunnen mensen niet klikken zonder een andere actie uit te voeren, zoals bijvoorbeeld naar de volgende Story gaan.

instagram stories link toevoegen tutorial social media expert instagram expert den bosch 's-hertogenbosch

Volg mij ook op Instagram (@femkekamps) en ontvang wekelijks gratis Instagram tips.

Kies vervolgens een gif uit met een specifieke CTA, zoals ‘tap here’ en plaats deze over de @vermelding-button heen. Tevreden met je Story? Post ‘m dan! Wanneer je volgers op de ‘tap here’-gif klikken, krijgen ze nu de optie om direct naar je profiel te gaan. Hoe handig is dat? Zo kun je een Instagram Stories link toevoegen zónder 10.000 volgers.

Wist jij dat je een Instagram Stories link kon toevoegen zonder 10.000 volgers? Wat vind jij van deze hack?

INSTAGRAM16 reacties


  28 april 2019

  Oe! Dit is slim!!! Nu nog onthouden  28 april 2019

  Wow, dit is echt mega handig! Ik had het al bij wat mensen voorbij zien komen, en vroeg me al af hoe ze dat deden. Lifehack!  28 april 2019

  Hé wat een slim idee! Dat ga ik zeker eens proberen. Leuke hack!  28 april 2019

  Toevallig kwam ik hier deze week achter, dit zijn inderdaad net van die oleïne dingetjes die het even iets aantrekkelijker maken als kleine Instagrammer! Daarnaast kwam ik er laatst ook achter dat als jij een foto vanuit je feed in je verhaal plaatst dat dat ook heel fijn werkt om mensen te laten doorklikken!  28 april 2019

  Super handig, ik ga het eens proberen! Hopen dat mensen dit niet te veel moeite vinden haha :D  28 april 2019

  Handig! Dit ga ik zeker proberen.  28 april 2019

  Oh wauw! Ik was altijd al nieuwsgierig hoe mensen dat deden, maar Holy wat een hack. Thanks! :D  28 april 2019

  Wat een goede tip! Spotte het hier en daar al en vroeg mij ook af hoe mensen dit deden! Thanks for sharing! :-)


  Sanne

  28 april 2019

  Super handige hack dit! Vind het zo jammer dat je niet altijd een link kunt invoegen, ook zonder al die volgers.  29 april 2019

  Jeetje wat handig zeg, snap ook niet helemaal waarom niet gewoon iedereen een link toe kan voegen; of in ieder geval zakelijke pagina’s. Maar dit is een hele goede oplossing,  29 april 2019

  Goede hack, dit! Zo logisch, maar toch had ik er nog nooit aan gedacht, haha. Natuurlijk wel jammer dat je zo alleen naar een Instagram-profiel kan linken, maar het is beter dan niets!  29 april 2019

  Super goede tip! Meteen gebruikt in de eerst volgende story  29 april 2019

  Briljant!  13 februari 2020

  Top top!!! Dank je wel!


  Merel

  14 april 2020

  Wat handig! Kan dit ook met een website onder het GIF plaatje met bijv ‘tap here’? Zoja, hoe zou ik dit dan moeten doen? Dankjewel alvast!


  Femke Kamps

  17 april 2020

  Hi Merel, dit kan helaas niet. Je kunt alleen maar linken naar een account. :-)