Van @makesciencework tot @celinecharlotte: dit zijn de meest inspirerende vrouwen op Instagram
01/05/2019


jameelajamal instagram i weigh babe you got this

Wanneer ik naar mijn teller kijk op Instagram, zie ik dat ik inmiddels alweer 670 mensen volg. Bizar, eigenlijk. Of ik alles zie van iedereen die ik volg? Waarschijnlijk niet. Daar zou ik ook een dagtaak aan hebben. Toch zijn er bepaalde mensen die er voor mij uitspringen. Die zich niet conformeren aan het #instaperfect plaatje en zelfs echt iets nieuws naar het platform weten te brengen. Dit zijn mijn favorieten van dit moment.

@makesciencework

dr. Heleen Lameijer is werkzaam als gespecialiseerd spoedeisende hulp (SEH) arts en gepromoveerd wetenschapper in het Medisch Centrum Leeuwarden. Met het Instagram account Make Science Work is het haar doel om de kloof te verkleinen tussen de (wetenschappelijke) medische wereld en haar volgers. Zo trakteert ze haar volgers op ‘Wist-je-dat’-woensdag met leuke wetenschappelijk weetjes en stelt ze je kennis op de proef op ‘Feit of Fabel’-vrijdag. Daarnaast geeft ze via Stories ook een inkijkje in haar leven als arts, wetenschapper en spreker. Ongelofelijk inspirerend en leerzaam om te volgen en beslist een frisse wind in mijn feed.

View this post on Instagram

Zie je die grote lach? In November startte ik met @makesciencework en moet je nu eens kijken! De afgelopen maanden waren een serieuze maar prachtige rollercoaster. De weetjes, feiten en fabels kregen vorm, ik sprak voor collega's in Leiden en op het CVOI congres en voor businessbabes op @theselfmadesummit , startte met vloggen (eng!), werd gefilmd en zat in een prachtige promotiefilm, begon met bloggen als expert voor @gzndenzo en werd geïnterviewd voor oa @de_volkskrant @andcgram @workjuice en @doktersophakken en ging nieuwe wetenschappelijke samenwerkingsverbanden aan.
Maar het allerbeste: de lieve mooie inspirerende mensen die ik heb ontmoet! Zowel offline als online, is meer dan ik had durven dromen. Dank jullie wel, jullie schuiven het vuurtje onder mijn ambitie en, nog belangrijker, creativiteit en spelend vermogen. En dat heeft zijn effect, niet alleen bij mijzelf maar ook voor mijn patiënten. Want ik ben daardoor ook creatiever en inventiever in het ziekenhuis. Kruisbestuiving op zijn best!
De komende weken ga ik daar op afstand van genieten, in Japan. Tot over twee weken, of: Sayōnara!

A post shared by dr. Heleen Lameijer MSc MD PhD (@makesciencework) on

@celinecharlotte

Dat ondernemer Charlotte van ‘t Wout, eigenaar van SPOT en C Academy, ook in dit rijtje staat, zal voor de meeste van jullie vast geen verrassing zijn. Met haar dagelijkse Stories en waardevolle tips over o.a. ondernemen, mindset en productiviteit weet ze me keer op keer te inspireren. Wist je bovendien dat zij degene is die het concept heeft bedacht én geïntroduceerd om cursussen volledig via Instagram te volgen? Denk bijvoorbeeld aan #productiviteitonfleek, #introvertlikeaboss en #longstoryshort. Ik kan het me haast niet voorstellen, maar mocht je haar nog niet volgen: doen!

View this post on Instagram

Het is een GROOT ding voor de ander om – wankel en uit de comfortzone – jouw negatieve feedback te moeten verwerken.⠀ ⠀ Het is een KLEINE moeite voor jou om die negatieve feedback in te slikken.⠀ ⠀ Vandaag even een klein tipje vanuit mijn DMbox. Ik krijg zo’n 150-200 dm’s per dag. Sommige dagen open ik bijna alles, andere dagen niet. ⠀ ⠀ Soms kan ik de regen van liefde nauwelijks aan en ben ik helemaal stil van de mooie woorden.⠀ ⠀ Andere dagen duizelen de meningen jullie me, en ga ik na een kwartiertje lezen met mijn ogen dicht op de grond zitten. Terug naar mezelf. Naar mijn waarheid. Naar mijn intuïtie. Laat ik alles los wat er wordt geschreven.⠀ ⠀ Echte haatmail krijg ik nauwelijks hoor: alleen zodra ik over geld praat. Maar zelfs de liefste berichtjes of volgers kunnen soms iets raken wat ze helemaal niet zo bedoelen. ⠀ ⠀ Ik heb inmiddels een soort antenne gecreeërd voor opmerkingen die me ‘klein’ houden. Ik herken ze voor wat ze zijn, bedenk dat dit niks met mij te maken heeft en ga nooit in discussie. Ik hoef mezelf niet te verdedigen. ⠀ ⠀ Ik ken het van mezelf: ook ik moet bij vriendinnen soms ‘wennen’ aan een nieuwe fase, een nieuwe baan of zelfs een nieuwe kledingstijl. ⠀ ⠀ Maar ik weet wel dat je de meeste liefde geeft om ervoor open te staan, aan te moedigen, de ander deze nieuwe richting laat ontdekken ZONDER jouw visie, bedenkingen en angsten te projecteren. Vragen ze gericht feedback? Zelfs dan ben ik mild en voorzichtig. De ander is waarschijnlijk veel breekbaarder en onzekerder dan je denkt. Het positieve benoemen werkt bij mij véél beter dan het negatieve benoemen. ⠀ ⠀ Geef de ander de gift van mogen groeien. ❤️

A post shared by Charlotte van 't Wout (@celinecharlotte) on

@jameelajamil

Ik volg slechts een handjevol celebrities op Instagram, maar actrice Jameela Jamil (The Good Place) is verreweg mijn favoriet. Op Instagram (en eigenlijk overal waar ze komt) maakt ze zichzelf hard voor feminisme en body positivity. Zo is ze de oprichter van de I Weigh: een initiatief waarmee ze de focus op gewicht en uiterlijk bij vrouwen wil verschuiven naar ervaring en kennis. Een verademing op een platform waarbij het in de basis toch draait om uiterlijk vertoon. Fijne bonus: Jameela Jamil heeft ook heeft ook nog eens de nodige zelfspot.

@emiliesobels

Wellicht is de feed van Emilie Sobels, oprichter van Hashtag Workmode en The Self-Made Summit, nog wel het meest #instaperfect in dit rijtje. Toch weet ze me iedere keer te verrassen met haar eerlijkheid. Ze zegt wanneer ze zich on top of the world voelt, maar ook wanneer ze zich uitgeblust of down voelt. Het zijn dus niet alleen haar creatieve Stories en mooie foto’s die een feestje zijn om naar te kijken, maar ook haar ervaringen zijn keer op keer een feest der herkenning.

https://www.instagram.com/p/BvvhgTWhcXq/

@cynthiapuntnl

Ook Cynthia Schultz, oprichter van Cynthia.nl en Structuurjunkie, is iemand die ik iedere dag met veel plezier volg. Ze komt op mij altijd heel oprecht, eerlijk en ondernemend over. Bovendien vind ik de nuchterheid die ze naar Instagram brengt onwijs verfrissend. Net als Emilie laat ze op Instagram zowel haar wins als kwetsbaarheden zien. Bovendien heeft zij mij met al haar Stories over wandelen ook geïnspireerd om dagelijks een wandeling door de natuur te maken – en dat alleen is al een prestatie op zich ;-)

https://www.instagram.com/p/Bv1aP6UHBvh/

Ik ben benieuwd: wie volgen jullie graag op Instagram? Wie springt er voor jou uit?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER3 reacties


  1 mei 2019

  Wat een heerlijk lijstje! Ik kende de meeste nog niet dus vind dit erg leuk. Ik moet zeggen dat ik jou altijd heel inspirerend vind, net als Mignon Nusteling van Studio Stout.  1 mei 2019

  Cynthia en Charlotte volg ik ook en vind ik ook inspirerend! Verder volg ik heel graag Anne-Fleur (@florainthegarden) die me vooral in haar stories veel inzichten geeft, en @jitskevandeveire.  1 mei 2019

  Wat onwijs bijzonder om hier tussen te staan, echt een eer, dankjewel ❤