Recept: Petit Fours voor Pasen -
21/04/2014


petit fours voor Pasen
Tweede Paasdag is vaak dé dag dat de verveling begint toe te slaan. Maar geen nood! Met een sprintje naar de plaatselijke supermarkt en met behulp van je oven, maak je zo deze schattige (gluten- en lactosevrije) petit fours voor Pasen. Mijn zus laat je zien hoe.


Wat heb je nodig? 1 pak chocolade cake mix van Happy Kitchen a 500 gram (*hier zit voldoende in voor twee cakelagen dus je houdt 250 gram over), 1 pak vanille cake mix van Happy Kitchen a 500 gram (*), 9 eieren, 270 ml olijfolie of 330 gram glutenvrije magarine en 180 ml water. Genoteerd? Dan kunnen we gaan beginnen.

Je bakt in totaal drie cakelagen (twee keer vanille, één keer chocolade), waarbij je iedere laag op dezelfde manier bereidt. Het eerste wat je doet is (1) 250 gram van de vanillemix, twee minuten lang mixen met 3 eieren, 90 ml olijfolie of 110 margarine en 60 ml water op lage snelheid. (2) Verhoog daarna tot de hoogste snelheid gedurende 8 minuten. (3) Giet het beslag vervolgens in een ingevette bakvorm en (4) bak deze 40-45 minuten in een oven die al is voorverwarmd is tot 180 graden celcius. Klaar? (5) Test de cake door middel met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Komt die er schoon uit? Dan is de cake goed.
petit fours voor Pasen
Voor de chocolade botercrème heb je nodig: 250 gram poedersuiker, 250 gram Alpro soya boter (of andere lactosevrije boter), 2 eetlepels heet water, 30 gram cacaopoeder en 1 theelepel vanille extract. (6) Doe de boter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. (7) Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. (8) Ten slotte, voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer.
petit fours voor Pasen
(9) Nu kun je alle lagen op elkaar leggen: als bodem gebruik je de vanillecake, hierop doe je de chocoladelaag en chocolade botercrème en vervolgens eindig je opnieuw met de vanillecake. (10) Tot slot, kun je de volledige cake in kleine stukken snijden en ze decoreren als een échte petit four. Geniet van deze laatste Paasdag!
Wat vinden jullie van deze Paasachtige petit four?0 reacties