Leuk om te maken: Cupcake Push Pops -
15/07/2014


Cupcake Push Pops

Kennen jullie nog die Push Pop-lolly’s van vroegah ;-)? Ik denk dat ik, gestyled met fancy palmboomstaartje, er wel tientallen verslonden heb. Deze post staat dan ook compleet in het teken van deze jaren ’90 sweets. Zo maak je je eigen Cupcake Push Pops!

Cupcake Push Pops

Wat heb je nodig voor het maken van deze cupcake push pops? Papieren bekers met vrolijke print (Jumbo, €1,59), bijpassende papieren rietjes (€1,29), een schaar, lijm, cupcakes (duh!) en zelfgemaakte ‘Push It’-labels. Zelf heb ik trouwens gewoon ge-google’d op ‘Push It Labels’ en toen stuitte ik op dit logo. Ik heb deze zelf alleen even geknipt en geplakt tot een rondje.

Cupcake Push Pops

Het eerste wat je doet is het logo op de bekers plakken. Zelf besloot ik alle ‘Push It’-teksten bij te knippen met een kartelschaar voor een nóg feestelijker effect.

Cupcake Push Pops

Als je alle labels hebt opgeplakt, pak je het rietje erbij. Deze kun je meteen door het bekertje heen steken óf (zoals ik het heb gedaan) de plek waar het precieze gat moet komen markeren door middel van voorzichtig ‘indeuken’. Een potlood gebruiken kan natuurlijk ook!

Cupcake Push Pops

Maak nu voorzichtig (!) met de punt van de schaar een gat in de onderkant van de beker. Het beste is om met de schaar een draaiende beweging te maken, zodat je geen gat in de vorm van een streep krijgt, maar écht een rondje. Gelukt? Dan kun je nu het rietje erin steken.

Cupcake Push Pops

Het laatste wat je doet is het rietje in de cupcake zelf steken. Doe dit tot ongeveer de helft van de cupcake, anders heb je een dikke kans dat het rietje door het gewicht per ongeluk door je cupcake steekt. Yep, dat is mij dus ook overkomen ;-). Dat was alles! You did it.

Cupcake Push Pops
Wat vinden jullie van de Cupcake Push Pop?



0 reacties