Van je handschrift een font maken? Het kan met deze sheet!
09/12/2014


 van je handschrift een font maken

Ooo, toen ik deze DIY spotte op de blog van Suus & Sas stond ik bijna te springen op mijn bureaustoel.  Van je handschrift een font maken? Dat blijkt héél makkelijk te zijn. Hoe dat werkt? Ik laat het je zien.
Het eerste wat je doet, is een bezoek brengen aan My Script Font. Hier kun je een template downloaden en uitprinten, waar je -letter voor letter- je eigen handschrift op kan schrijven. Je kunt natuurlijk helemaal losgaan met fancy letters en grappige doodles, maar het allerleukste is natuurlijk om trouw te blijven aan je échte handschrift. Hierna scan je je template in en upload je deze via de website. Even zorgvuldig de instructies volgen en ‘hiep, hiep, hoi!’: je hebt een font van je eigen handschrift.

 van je handschrift een font maken

 

 van je handschrift een font maken

 

Insiders tip: Het beste is om gebruik te maken van een (dikke) fineliner of iets vergelijkbaars voor het mooiste resultaat. Waarom een font voor je eigen handschrift? Het is ideaal om al je digitale krabbels een persoonlijke touch te geven. Of als ultiem tijdverdrijf *kijkt gefascineerd naar eigen handschrift*.

 Van je handschrift een font maken: ga jij het proberen?

Categorie: DIY
Tags: ,


0 reacties