5x Lactosevrije ijsjes die ik wél mag hebben (yay!) -
09/06/2015


lactosevrije ijsjes
Het is met een lactose-intolerantie makkelijk te denken in beperkingen. Toch heeft die ‘laten-we-ons-vooral-volproppen-met-chiazaad’-hype voor mij iets héél goeds voortgebracht: een online boekwerk aan recepten voor lekkere lactosevrije ijsjes (veelal ook geschikt voor vegans). Jullie begrijpen: ik sta nu al te stuiteren deze recepten uit te proberen. Wat jullie?

Ijsje 1
Coconut Chocolate Chunk – Stiekem heb ik dus echt een zwak voor goede alliteratie en dit… Is nerd heaven. Bij alleen het kijken naar de plaatjes begon ik al schaamteloos te kwijlen. I want!

Ijsje 2
Nutella
– De grootste shock voor mensen die géén lactose-intolerantie hebben: “WAT?! Heb je nog nóóit Nutella op?!” Nou… Nee. Maar met dit recept kan daar zomaar verandering in komen.

Ijsje 3
Wafels
– “We can stay up late, swapping stories, and in the morning, I’m making waffles!” Maak daar deze ice cream-wafels van en je bent van harte uitgenodigd voor een slaapfeestje in mijn huis, Donkey.

Ijsje 4
Coconut, Salted & Caramel
– Wil iemand checken of mijn hart het nog doet? Want volgens mij ben ik zojuist getrakteerd op een enkeltje ijsjeshemel. Wow.

Ijsje 5
Sparkling Waterlemon & Roasted Strawberries
– Ik weet het: als je op zoek bent naar lactosevrij ijs krijg je het ene naar het andere waterijsje voorgeschoteld. Toch vind ik dit recept waanzinnig origineel: het klassieke waterijsje met nét een beetje meer kick.

Natuurlijk heb ik altijd nog een back-up plan, mocht het bereiden van deze recepten toch echt iets té gevorderd zijn: de vegan ijswinkel in het hartje van mijn dorp. En met smaken als ‘cookies’ en ‘chocolade’ neem ik daar natuurlijk ook meer dan genoegen mee.

Welk recept vinden jullie dat ik als eerste uit moet proberen?

Categorie: DIY
Tags: , , ,


35 reacties


  9 juni 2015

  Jaaaaaa!!! Dit ziet er heerlijk uit! Iedereen zal dit moeten proberen! Al mag je van mij dat nutella ijsje houden, want he maakt mij niet gelukkig met chocolade….
  En ja, die in het dorp is écht mega lekker!!!! En dat terwijl ik ook al niet zo van ijsjes hou haha!  9 juni 2015

  Toen ik het begin van je artikel las dacht ik meteen: en wat dan betreft de ijsjes van de vegan winkels.. maar ik zie dat je daar op het einde van je artikel op terug komt haha! Overigens vind ik ijs zelf maken minder tijd kosten dan ik altijd dacht..dus wie weet vind je dat straks erg leuk om te doen :-)!  9 juni 2015

  Mmm die met Nutella zien er onwijs lekker uit! En dat om nog geen zeven uur haha!  9 juni 2015

  Wat een heerlijk artikel, fijn dat je deze lekkere dingen wél mag eten. En die nutella, omg! <3  9 juni 2015

  Ohh, dit ziet er allemaal zó lekker uit! Ik begin alweer trek te krijgen, terwijl ik mijn ontbijt net op heb…
  Liefs, Jis  9 juni 2015

  Hmm, die waterijsjes klinken echt heel erg lekker en fris! De andere ook, maar ik ben echt geen fan van kokos. Wel echt lastig, zo’n lactose-intolerantie zeg! Ik heb zelf altijd heel veel krampen wanneer ik teveel melk drink of room o.i.d., dus misschien moet ik wel wat vaker dit soort alternatieven zoeken :D! X  9 juni 2015

  Oh wat fijn dat je deze lekkere dingen wel gewoon kan eten!
  Ik krijg er helemaal trek van zo op de vroege morgen.
  Liefs Lonneke  9 juni 2015

  Heb jij even geluk dat er midden in je dorp een ijssalon is die je wel kunt bezoeken! De ijsjes die je hier laat zien zien er overigens ook heeeeerlijk uit, vooral die eerste!!
  Trouwens.. Moest je nou echt allemaal perfecte foodposts plaatsen tijdens mijn detox. Ik wil ook :(  9 juni 2015

  Zo fijn dat er ook steeds maar alternatieven komen voor mensen met allergieën en intolerantie! Ik hoop voor je dat het gaat lukken, vooral die nutella, hihi  9 juni 2015

  Oh ik krijg trek in de coconut ijsjes! Die zou ik als eerste uitproberen haha  9 juni 2015

  ik ben zelf ook lactose intolerant, en ijs is echt mijn guilty plesure dus daar slik ik nog wel eens kerutabs voor ;p maar ik ga deze recepten ook allemaal uitproberen, thanks for sharing ❤️❤️  9 juni 2015

  Dit ziet er allemaal erg lekker uit !  9 juni 2015

  Hallooo timing! Morgen is mijn (lactoseintolerante) vriend jarig haha, goede tip dit! Toevallig zag ik vorige week in de AH XL ook allemaal verschillende soorten lactosevrij ijs, had je die al gevonden? :) ze zitten in een soort B&J’s formaat pot en zijn ook evenbduur als B&J’s(helaas), met allerlei bijzondere smaken.  9 juni 2015

  O wow! Ik heb niet echt last van een lactose intolerantie, maar m’n lichaam reageert wel beter als ik het niet gebruik. Deze zien er echt super uit. Zeker die eerste: chocolade & kokos? Say no more  9 juni 2015

  Oei, te lekker. I want!  9 juni 2015

  Hmmmmm, vooral die laatste ziet er héérlijk uit!!  9 juni 2015

  Vegan ijswinkel?! Wow, dat wil ik!!! Hier zit ook wel een ijssalon die ijs zonder melk (en gluten) verkoopt, maar dat zijn allemaal fruitsmaakjes :( (ok, het is beter dan niets, maar toch)


  Femke - Youniqueblog

  9 juni 2015

  Nou, ik ben een beetje aan het opscheppen geweest want niet de gehele ijswinkel is vegan. Wel hebben ze diverse veganistische niet-fruitsmaken, als chocolade en cookies. Echt. Ik ben zo om!  9 juni 2015

  Ahh jammie, klinkt goed allemaal <3!  9 juni 2015

  Oeh dit ziet er allemaal goed uit!  9 juni 2015

  Oeeeh, ik word helemaal gelukkig van zulke posts. Te veel lekker eten allemaal :) En ik wis niet eens dat je lactose allergie had haha. Weer iets nieuws geleerd.  9 juni 2015

  Het ziet er allemaal erg lekker uit. Can’t pick one want dat is gewoon gemeen.  9 juni 2015

  Die coconut, salted caramel and chocolate popsicles zien er zoooo goed uit! :)  9 juni 2015

  Hmmmmm love it! Ziet er heerlijk uit, ik heb vandaag een sorbetmaker gekocht daar kan je bevroren fruit in doen.. Heb nu al zin om allerlei ijsrecepten te verzinnen en maken hihi  9 juni 2015

  Oh, nu heb ik écht zin in ijs, super dat ze ook nog eens lactose vrij zijn!  10 juni 2015

  dit ziet er zó lekker uit!!


  zohra

  11 juni 2015

  Ik heb zelf ook lactose intolerantie! Er bestaan wel natuurlijke pilletjes voor. Ik gebruik Kerutabs. Ik eet er gewoon 1 op (smakelijk haha ;-)) en meteen erna kan ik alles eten met melk erin.


  Femke - Youniqueblog

  12 juni 2015

  Oeh, daar heb ik weleens vaker van gehoord! Lijkt me alleen nogal ‘onnatuurlijk’, haha. Waarvan is het gemaakt?


  Zohra

  15 juni 2015

  Het is homeopatisch! Alleen weet ik niet wat er in zit. Dus eigenlijk is het geen medicijn maar natuurlijke pillen


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2015

  Oh, dat klinkt in ieder geval wel goed ^^  12 juni 2015

  De eerste, yummy! Alhoewel ze me allemaal niet verkeerd lijken ;-)  14 juni 2015

  Probeer ze allemaal, TEGELIJK! God, this heaven! :D Liefs! x  16 juni 2015

  Die laatste lijkt me ook zo lekker. Heb helaas ook lactose intolerantie en eet daarom vaak sorbetijs met citroen als favoriet!  1 oktober 2015

  Co7VRp Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I ave really enjoyed browsing your blog posts. After all I all be subscribing to your feed and I hope you write again soon!  7 maart 2017

  Thankyou for helping out, great info .