Waarom ik héél blij ben met mijn nieuwe lens (EF 50MM F1.8 II) -
16/06/2015


Waarom ik héél blij ben met mijn EF 50MM F1.8 II lens
Toen ik iets langer dan een jaar geleden mijn Canon eos 600D kocht, was ik al meteen razend enthousiast. Niet alleen vanwege de kwaliteit, maar ook vanwege het -jawel- kantelbare schermpje. Levensreddend, ik zweer het je. Toch vond ik dat het ondertussen ook wel weer eens tijd werd voor een nieuw ‘speeltje’. Mijn nieuwe liefde? De EF 50MM F1.8 II. En wel hierom.

Hoewel het misschien soms anders doet voorkomen, heb ik vrij weinig verstand van spiegelreflexcamera’s en alle technische aspecten die bij fotograferen komen kijken. Hoe zonde ook: ik heb me nooit echt verdiept in de verschillende opties die mijn camera te bieden heeft. Ik vind het gewoonweg (nog steeds) belangrijker om met het blote oog te genieten van het moment, dan vanachter een camera. Klik en klaar. Hoewel ik ontzettend blij was met de lens die standaard bij de 600D werd geleverd, kreeg ik wel steeds vaker het gevoel dat deze ‘iets’ miste.
Waarom ik héél blij ben met mijn EF 50MM F1.8 II lens 1
Waarom ik héél blij ben met mijn EF 50MM F1.8 II lens 2
Ik kwam voor het eerst in aanraking met de EF 50MM F1.8 II, toen ik outfitfoto’s aan het maken was voor Jennie. ‘Wow. Wat een tof effect!’, was het enige wat ik kon denken. Een achtergrond die perfect vervaagd, zodat datgene waar je op focust perfect wordt uitgelicht. Uiteindelijk viel dit effect me op meer blogs op en wat bleek na een kleine online speurtocht? Ze maakten allen gebruik van dezelfde lens. Bleek dit alles te maken te hebben met het ‘brandpunt’. Heb ik me in ieder geval laten vertellen door mijn vriend. Nou echt. Ik wil niet meer zonder. Ik verheug me nu al op alle mooie foto’s die ik in New York zou kunnen maken (Yep. Ik ben nog bezig met zoeken.).
Waarom ik héél blij ben met mijn EF 50MM F1.8 II lens 3
Wat vinden jullie van het effect van de EF 50MM F1.8 II? Welke lens gebruiken jullie?55 reacties


  16 juni 2015

  Een 50 mm lens is super tof! Ik ben er voor aan t sparen. T zijn niet de meest dure lenzen (vanaf 80€ heb je ze) maar ik wil echt een goeie!  16 juni 2015

  In één woord: WAUW! Wat een prachtige foto’s! Ik herken het gevoel dat er iets ontbrak. Je zal nu wel het laatste puzzelstukje hebben gevonden :)  16 juni 2015

  Het is niet het brandpunt, maar het diafragma wat er voor zorgt dat je een mooie depth of field (wazige achtergrond & bokeh) krijgt. Fijne lens he! Ik heb hem ook en een paar close-up filters erbij zodat je dichterbij je onderwerp kunt komen, musthave voor beautybloggers! Gebruik zelf een tamron lens. Ook erg fijn maar een stuk prijziger!


  Femke - Youniqueblog

  16 juni 2015

  Oh, ja ik geloof ook dat mijn vriend zoiets zei, haha ;-)  16 juni 2015

  Ik heb ook een Tamron lens. Heel blij mee!  16 juni 2015

  Wat een mooi effect heeft deze lens toch! En mooie foto’s heb je er al meegemaakt!

  liefs x  16 juni 2015

  Zelf fotografeer ik nog met een compactcamera. (Ben ik nu een noob?) En mij lijkt een spiegelreflex echt geweldig alleen is het bij ons een echte gezinscamera zegmaar en moet hij ook handelbaar zijn voor mam en mijn zusje. De zoektocht is dus nog even gaande. Hoe doe je dat op vakantie met die lenzen!?  16 juni 2015

  Oehh mooie foto’s! Ik vind een 50mm lens ook echt top, heerlijk die scherptediepte. Vooral als je manueel scherpstelt vind ik het effect helemaal geweldig! X  16 juni 2015

  Wat mooi! Ik gebruik nog steeds de standaard lens van mijn (systeem)camera, 16 – 50 is ‘ie. Maar ik heb hem bijna standaard ingezoomd staan op 50mm, dus eigenlijk wil ik ook nog wel zo’n lens met een vast brandpunt van 50. Is inderdaad erg mooi!  16 juni 2015

  Ik gebruik nog geen spiegelreflexcamera, laat staan zo’n lens.. Maar ik hou ontzettend van het effect van deze lens, erg mooi!!  16 juni 2015

  Ik heb dezelfde lens, super blij ben ik ermee! Al helemaal met mijn makeup filmpjes :)  16 juni 2015

  Yup, ik snap je helemaal! Sinds ik voor m’n verjaardag deze lens heb gekregen, heb ik m’n standaard lens niet meer aangeraakt, haha. Het effect is gewoon zoveel mooier!  16 juni 2015

  Hele mooie foto’s heb je al gemaakt met je nieuwe lens! Ik wil ook graag een 50mm lens maar gebruik voorlopig de spiegelreflexcamera van mijn stiefvader en vind het dan zo stom om daarvoor een lens te kopen, want wil eigenlijk graag een eigen spiegelreflex mét uitklapbaar schermpje :-)  16 juni 2015

  Echt supermooie foto’s! Ik heb hem ook, maar gebruik hem toch niet zo vaak. Ik vind dat anderen er vele mooiere foto’s mee maken dan ikzelf, hahaha!  16 juni 2015

  Wauw super mooie foto’s!

  x  16 juni 2015

  Wat een ontzettend mooie foto’s inderdaad, tof met die vervaagde achtergrond! <3  16 juni 2015

  Wat een prachtige foto’s meid!
  Ik ben ook nog steeds verliefd op mijn 50 MM lens.
  Liefs Lonneke  16 juni 2015

  Toen ik zelf een nieuwe lens kocht, twijfelde ik tussen de plastic fantastic 50mm en de gloedjenieuwe 40mm die Nikon destijds net uitbracht. Ik koos uiteindelijk de laatste en hoewel ik daar geen spijt van heb (mooi ding!) merk ik dat ik er niet zo vaak meer mee fotografeer. Ik kocht laatst voor Australië de 18-300mm en nu wil ik nooit meer iets anders. Hoe handig is zo’n groot bereik wel niet?! Het is alleen jammer dat zo’n lens nooit een diafragma van F1.8 haalt natuurlijk, want ik ben dol op bokeh en het effect dat je kunt creëeren met deze lens. Ik vroeg me trouwens af waarom je deze foto’s zo overbelicht geschoten hebt? Ik ben zelf heel dol op lichte en scherpe foto’s, maar het lijkt hierbij een beetje te veel van het goede? Je moet het natuurlijk zelf weten hoor, maar ik dacht gezien je aangeeft niet zoveel te snappen van het technische gedeelte dat het misschien per ongeluk was gebeurd. Bij een 50mm heb je namelijk veel minder licht nodig (en dus ook je belichtingscorrecte en iso kunnen omlaag) dan je misschien bij je kittens gebruikte :) Anyway, als het wel de bedoeling was, sorry dan is het denk ik gewoon niet zo mijn smaak, haha.  16 juni 2015

  Wow, mooi effect!! Ik heb dezelfde body en een 18-200mm lens van Tamron. Maar ik ga eens spieken naar deze lens! Super mooi effect!  16 juni 2015

  Ik wil hem ook! Hij staat om mijn wishlist en ik hoop dat gauw van mij is :). Het effect is zo prachtig, daar worden foto’s nog mooier van.  16 juni 2015

  Heel mooi! <3 Ik heb zelf een 40mm lens, maar wil ook dolgraag een 50mm toevoegen aan mijn collectie. Bovenstaande foto's zijn zo mooi! <3 Heb je extra veel saturatie voor de kleuren toegevoegd?


  Femke - Youniqueblog

  16 juni 2015

  Ik heb een standaardfilter op PicMonkey die ik gebruik (Orton) :-)!  16 juni 2015

  Super mooi!! Hier zwijmel ik van weg!!! Ik hou van mooie foto’s. Mijn ogen worden gestreeld haha.  16 juni 2015

  Ik heb er ook eentje, maar ik gebruik nu eigenlijk altijd een 35 mm lens. Vind ik net wat makkelijker om binnen te gebruiken. Het zijn beiden prachtige lenzen.. Nooit spijt gehad van de aankoop.  16 juni 2015

  Wauw, hele mooie foto’s inderdaad! Ik gebruik nog steeds de kitlens, maar zou ook graag een extra lens willen!
  Liefs  16 juni 2015

  Snap heel goed waarom je hem zo fijn vind. Ik heb hem ook en kan niet meer zonder! Geweldige lens is het <3  16 juni 2015

  Geweldig he een 50mm lens! Mooie fotos heb je gemaakt ! :)  16 juni 2015

  Aha dus zo maken ze die foto’s haha! Ik vind het effect echt prachtig <3  16 juni 2015

  My oh my, wat een topkwaliteit!  16 juni 2015

  Ik ben nog aan het orienteren naar een leuke spiegelreflexcamera voor een betaalbare prijs. Dat is voor nu mijn hoofduitdaging. Die foto’s zijn sowieso 10x mooier dan de foto’s van mij Canon IXUS 125hs. Ik heb altijd al een liefde gehad voor zulke foto’s waarbij je goed de focus ergens op kan leggen. Ik ga onthouden dat je dat doet met deze lens. (Nee grapje, ik schrijf het op. Dat kan ik echt niet onthouden, haha)


  Marre

  16 juni 2015

  Heei Manon, ik heb inmiddels ook een spiegelreflexcamera gekocht. Mijn tip is kijk is op Marktplaats, meestal zijn zo nog zo goed als nieuw (de meeste mensen zijn zuinig op hun camera, en zeker als het een spiegelreflex is ;-) ) en ook beter betaalbaar! Hopelijk heb ik je kunnen helpen! :)  16 juni 2015

  Ik kan me helemaal vinden in je enthousiasme. Ik heb de 50mm ook en ben er super blij mee. Ik moet wel zeggen dat ik hem misschien net iets minder vaak gebruik dan ik zou moeten doen maar hij is wel echt fijn.  16 juni 2015

  haha ik dacht toen ik net mijn spiegelreflex had dat ik ook die mooie foto’s met wazige achtergrond kon maken. viel dat even tegen. tijdje geleden ook eens zo’n lens aangeschaft en nu lukt het wel hihi.  16 juni 2015

  Wauw wat een mooie foto’s! Zo heerlijk helder en mooie focus!  16 juni 2015

  Ook ik heb de 50mm 1.8, geweldig speeltje is het! Had ik ook maar een zoomlens met een diafragma dat ik flink open kan zetten (het diafragma van mijn huidige zoomlens kan niet groter/lager dan f/4.0), daar verlang ik nu wel erg naar dankzij die 50mm. Maarja, die zijn meteen zo prijzig!  16 juni 2015

  Jaaa, de 50mm is fijn! Ik heb hem nu 1,5 jaar en gebruik deze lens 90% van de tijd tijdens het fotograferen :) Heb nu mijn zinnen gezet op de 60mm haha ;)

  xx  16 juni 2015

  Ik vind het effect prachtig en zou deze lens nog graag aan mijn collectie toevoegen. Het maakt je foto’s net iets mooier en geeft het net dat beetje extra.  16 juni 2015

  Ik heb zelf de 50mm lens, waar ik echt ongelooflijk blij mee ben. Wel heb ik gehoord dat de 50 mm 1.4 nog 10x beter is (ook wel een stuk duurder trouwens) dus dat is eigenlijk het volgende waar ik voor wil gaan sparen haha! Of de 35mm die ik overigens ook prachtig vind. Prachtige foto’s trouwens dame, hou echt van jouw foto’s en vind het bijzonder om te horen dat je dat bijna zonder kennis doet. Diepe respect daarvoor. X  16 juni 2015

  Jaa!! Jaa! Drie werf jaa! Ik heb sinds kort de Canon 1100D en ik wil ook graag die lens. Gelukkig zijn ze niet zo duur. Je kunt er prachtige foto’s mee maken, dat laat jij wel weer zien!  16 juni 2015

  Ik heb de ballen verstand van lenzen, maar het ziet er heel mooi uit! Ik ben jaloers op jouw fotografie skills.  16 juni 2015

  Wauw!! Ik wil zo graag een spiegelreflex, maar helaas moet ik het wegens geldgebrek nog maar even volhouden met mn iPhone!  16 juni 2015

  Hij zat in het pakket toen ik vorig jaar mijn 600D kocht en inderdaad; hij is geweldig! Alleen heb ik wel een klein min puntje; omdat je niet kan uit of inzoomen kun je hem lang niet overal effectief en goed gebruiken. Maar dat neemt niet weg dat je er ontzettend mooie foto’s mee kunt schieten!  16 juni 2015

  Wauw wat ontzettend mooi! Heb zelf net een nieuwe camera gekocht dus ben nog helemaal aan het ‘ontdekken’ wat ik ermee kan:)  16 juni 2015

  Ah, ik ben ook echt verliefd op het effect van de 50 mm lens, ben zo blij ermee (: Ik heb hem nog niet heel lang, maar ik heb er al hele gave foto’s mee kunnen maken! Jouw foto’s zijn ook heel mooi!  16 juni 2015

  Jaa het is zo’n geweldige lens en hij staat dan ook op nummer 1 op m’n wishlist! :)
  X Emma  16 juni 2015

  Wauw wat mooi! Ik heb er zelf dus nul verstand van en zit nog beetje in de ontken fase van het goed foto-apparatuur hebben voor een blog, maar als ik jouw foto’s zie dan denk ik oja zo kan het dus ook haha.  16 juni 2015

  Wauw, hoe mooi zijn deze foto’s niet? Prachtig gewoon! Liefs  16 juni 2015

  Hele mooie lens! Duidelijke kwaliteit!  16 juni 2015

  Wow wat een geweldige lens is dit! Je maakt er zulke mooie foto’s mee zo te zien ^^ x  16 juni 2015

  Wauw door het zien van deze foto’s wil ik ook zo’n lens! Wat een prachtig resultaat. Nog even sparen dus x  16 juni 2015

  Dit is dus de gouden tip! Ik ben altijd zo jaloers op dit soort foto’s en wist nooit hoe ze dat effect nou krijgen. Deze lens gaat meteen op mijn wishlist. Je hebt er prachtige foto’s mee gemaakt!  16 juni 2015

  Ik gebruik ook de 50mm lens. Geweldig! Alleen wel jammer dat je niet kunt inzoomen.  18 juni 2015

  Ik wil ook een 50 mm lens, maar die van Nikon zijn veeeel duurder dan die van Canonn. So fml.  21 juni 2015

  Wat een gaaf effect! Als ik dit soort foto’s zie, dan baal ik dat ik geen lenzen aan kan schaffen voor mijn camera. ;)  1 oktober 2015

  MGHwfx Wonderful article! We are linking to this great content on our website. Keep up the great writing.