Boeken AirBnB: een aantal handige tips voor een fijne vakantie
13/07/2015


boeken airnbnb tips

AirBnB is veelal dé manier als je met een strikt budget én onder de locals ergens wil verblijven. Of bijvoorbeeld als je juist op zoek bent naar een wat meer bijzondere verblijfplaats. Ook ik maakte veel gebruik van AirBnB om mijn kamer in de Upper East Side te boeken. Waar je op moet letten als je een appartement, studio of kamer wil boeken op AirBnB? Ik deel mijn tips.

Boeken AirBnB

Reviews, reviews, reviews

Geen reviews. Het kan een voordeel zijn gezien de kamer vaak goedkoper aangeboden wordt om reviews ‘op te bouwen’. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook een enórm risico. Persoonlijk heb ik de reviews die ik tegenkwam enorm van harte genomen. Zo dacht ik te stuiten op een ontzettend leuke kamer tot enkele gasten voor mij toch wel veel kritiek hadden op de hygiëne in het huis. Vooruit. Zelf ben ik ook een behoorlijke rommelkont, maar…. Aangekoekte afwas? En schimmel in de douche? Thanks, but no thanks. Goed om te weten: te veel reviews kan echter ook een nadeel zijn. Hierdoor wordt namelijk vaak de prijs van een kamer verhoogd.

“This is an automated posting”

Een host kan jouw boeking annuleren. Wanneer dit het geval is wordt er een automatische review gepost: “The Reservation was cancelled x days before arrival. This is an automated posting.”. Als ik dit een enkele keer zag staan, vond ik het nog wel oké. Helaas waren er ook genoeg kamers waarbij minstens 5 keer van dit soort ‘reviews’ stonden. Dan haakte ik écht af. Dit maakt het risico namelijk wel erg groot dat jouw host je ook een x aantal dagen voor aankomst gewoon laat stikken.

Mailcontact

Voordat ik mijn kamer in de Upper East Side heb geboekt heb ik wel tientallen mailtjes met mijn host uitgewisseld. Niet alleen met vragen, maar ook om te ‘peilen’ wat voor voor type het is en of er überhaupt een klik is. Wil je immers een privékamer huren, dan ben je toch aan iemand toegewezen in je periode daar. Pas toen ik een goed gevoel bij mijn host had, heb ik geboekt. Er wordt wel op het hart gedrukt het contact via AirBnB te laten lopen. Dit is dan ook absoluut een aanrader. Hierdoor sta je meer in je recht, mocht er onverhoopt toch iets misgaan met de overeenkomst.

Online speurtocht

Het voelt misschien een beetje overdreven gezien alle hosts zelf ook een online en offline identificatiecheck moeten doen, maar toch heb ik mijn host even gegoogeld. Gewoon. Om te checken wat er over haar te vinden was en of ze -volgens het world wide web– wel echt in Manhattan woont. Je weet immers nooit wie je aantreft.

Google Maps

Er worden op AirBnB vaak wilde beloftes gedaan. In mijn geval: ‘slechts 5 minuten wandelen naar Central Park’ of ‘vlakbij een metrostation’. Check dit ook vooral even zelf via Google Maps. Zo heb ik vaak genoeg ontdekt, dat bijvoorbeeld ‘5 minuten wandelen’ uiteindelijk 15 minuten bleek te zijn. Oké, dit is natuurlijk ook niet erg lang maar het scheelt wel. Ook vind ik Google Streetview een heuse uitkomst. Wanneer je mailcontact hebt over een kamer, krijg je vaak meer informatie over de specifieke straatnaam. Zo kan je meteen een blik werpen in de buurt waar je (mogelijk) terecht komt. Het kan een behoorlijke afknapper zijn als je in een straat bombol bars terecht komt, terwijl je zelf ab-so-luut geen kroegtijger bent.

Willen jullie boeken via AirBnB? Of heb je dit al eens ooit gedaan?

Categorie: Lifestyle
Tags: , ,


35 reacties


  13 juli 2015

  Handige tips, helaas net iets te laat voor onze reis haha :) Ik let er op in de toekomst!  13 juli 2015

  Wat een goede tips! Ga ik zeker op letten mocht ik een keer via airbnb boeken!  13 juli 2015

  Fijne en handige tips! Ik heb nog nooit iets geboekt via AirBnB, maar ik zou ook de reviews lezen en meer achtergrond informatie opzoeken. Heel verstandig van je!  13 juli 2015

  Handige tips! Ik kijk regelmatig eens op Airbnb, maar heb er nog nooit gereserveerd! Ik dacht dat het veel goedkoper zou zijn dan bijvoorbeeld een hotel of via een booking site een studiootje huren, maar eigenlijk viel me dat best lelijk tegen! Al lijkt het me wel een hele leuke ervaring om een plaats echt als ‘inwoner’ mee te maken :)! X  13 juli 2015

  Handig! Haha had alleen al geboekt voordat ik dit las! Gelukkig net even via Google maps gekeken en thank God ligt het niet in een barstreet. Pfeww!  13 juli 2015

  Ik heb nog nooit via AirBnB geboekt, maar de tips zijn in ieder geval erg handig! Zelf zoek ik ook, zodra ik het adres heb, de buurt een beetje op via Google maps en streetview. Reviews zijn ook altijd belangrijk :-)  13 juli 2015

  Fijne tips! Ik heb zelf nog nooit iets via airbnb geboekt.
  Liefs, Iris  13 juli 2015

  Echt zoooo leuk dat je in je eentje naar NYC gaat! Benieuwd naar al je foto’s en verhalen.  13 juli 2015

  oh dit zijn hele goede tips!
  Artikel wordt meteen even opgeslagen :)
  Liefs Lonneke  13 juli 2015

  Ik heb heel veel geairbnbt en ook zelf ons huis verhuurd. Het jammere is dat airbnb qua reviews nog al veranderd is. Vroeger gaf je er gewoon een, nu komt de review over jou pas online als je zelf ook een review hebt geschreven en daarmee word je eigenlijk een beetje gechanteerd. Veel mensen durven niet al te eerlijk meer te zijn, omdat ze bang zijn dat de ander dan ook een vervelende recensie achter laat. Heel irritant vind ik dat!  13 juli 2015

  Handige tips! Heb ongeveer dezelfde dingen wel gedaan toen ik een host zocht via workaway. Heb nog nooit via airbnb een kamer geboekt, meestal omdat ik toch voor een hostel kies en het maar een paar dagen is en een hostel dan voordeliger is  13 juli 2015

  Ik heb een paar keer via AirBnB geboekt en ik vind het heel erg leuk. Zoveel meer sfeer dan een hotelkamer! Alleen is bij iemand in huis verblijven niet aan mij besteed. Zelfs als de persoon bij wie ik slaap helemaal gewend is aan vreemden in zijn huis, ik ben dat niet. En dat zorgt toch voor wat ongemakkelijke situaties. Als het kan, kies ik dus het liefst voor een appartementje voor ons/mij alleen. Ook kies ik graag een huisje uit met een beetje persoonlijkheid maar wat niet helemaal propvol staat met persoonlijke spullen. Als je er dan bent, voelt het toch een beetje alsof je iemands personal space betreedt en dat is toch een beetje gek. Verder ben ik het helemaal eens met je puntjes. Soms staan er op het afvinklijstje in de advertentie ook dingen (zoals gratis parkeren op privé terrein) die je op de foto’s niet kunt zien. Als die puntjes belangrijk voor je zijn, kun je die in een email nog even extra navragen. Want soms worden die puntjes ook aangevinkt terwijl ze niet helemaal kloppen, gewoon om het appartement wat aantrekkelijker te maken.

  Veel plezier alvast in New York!  13 juli 2015

  Super goede tips!

  x  13 juli 2015

  Handige tips! Wij letten inderdaad ook echt op reviews en op het contact met de host want als dat al niet fijn is zal daar slapen ook niet fijn aanvoelen.  13 juli 2015

  Super goeie tips! Hoe meer ik lees over je NY avontuur, hoe enthousiaster ik word in jouw plek :p Airbnb is echt een heerlijk ding, heb er al vaak geboekt en nog nooit echt problemen mee gehad, dus go Airbnb :)  13 juli 2015

  Als wij ooit via AirBnB boeken zal ik er zeker op letten! Handige tips.  13 juli 2015

  Wat een handige tips! Ik heb er zelf nog nooit gebruik van gemaakt, maar het lijkt me wel erg handig :)  13 juli 2015

  Wat een handige tips allemaal! Ik zit eraan te denken om volgend jaar ook wat te boeken via AirBnB dus jouw tips kan ik dan goed gebruiken :D  13 juli 2015

  Wij hebben dit jaar voor het eerst iets geboekt via Airbnb, begin augustus gaan we er heen en ik ben benieuwd! Er waren volgens mij drie reviews die allemaal vrij positief waren en daarnaast zitten we in een fijn Portugees stadje met veel locals, waardoor we niet in een toeristische buurt zitten! Can’t wait!  13 juli 2015

  Goede tips. Ik heb nog nooit wat geboekt via AirBnB to be honest.  13 juli 2015

  Wat grappig! Twee weken geleden wees een patiënt op stage mij ook op deze website, toen we het over reizen hadden! Ik had er nog nooit eerder van gehoord, maar ik mijn iPhone staat nog steeds een notitie met ‘airbnb checken’, haha! Toevallig dat jij er nu over schrijft!  13 juli 2015

  Goede tips! Ga ik onthouden, ik wil zelf binnekort iets gaan boeken via airbnb namelijk.  13 juli 2015

  Handig dit artikel ga ik even opslaan!  13 juli 2015

  Ik heb nog nooit van AirBnB gehoord, maar wel handig voor later ;) Ook wel fijn van de tips natuurlijk :D  13 juli 2015

  Fijne tips dit, vooral die van google maps, ik had er nooit over na gedacht dat die mensen gewoon weg kunnen liegen!  13 juli 2015

  Ik heb nog nooit iets geboekt via AirBnb maar hoor hier steeds vaker goede verhalen over dus ben dit wel van plan.. Super fijne tips die je nu geeft!  13 juli 2015

  hele fijne tips girl thanks voor het delen! ik heb alleen hier nog nooit iets op geboekt! maar een check is altijd goed om te doen.  13 juli 2015

  Ik ben echt benieuwd naar je trip en hoe je het gaat ervaren.  13 juli 2015

  Ik ga dit concept zeker onthouden en waaat…de Upper East Side? Ik ben zo jaloers <3 Gossip Girl verslaafde hier…  13 juli 2015

  Handige tips!  14 juli 2015

  Goeie tips! Ik ga in augustus waarschijnlijk met vriendlief naar London en ben aan het kijken naar Airbnb’s. De tips komen dus zeker van pas :)  14 juli 2015

  Ik zou ooit wel eens een keer via AirBnB willen boeken, maar ik ben er wat huiverig voor en kies dan liever voor een hotelletje of een appartementje haha. Maar ooit. Wie weet ooit :P  30 september 2015

  pcuXgF pretty practical stuff, overall I consider this is really worth a bookmark, thanks  30 september 2015

  nCo7VR Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I ave really enjoyed browsing your blog posts. After all I all be subscribing to your feed and I hope you write again soon!  1 oktober 2015

  I just want to tell you that I am all new to blogging and honestly savored your web blog. Likely I’m want to bookmark your website . You certainly have beneficial articles and reviews. Thank you for sharing with us your webpage.