Zo kom ik tot rust tijdens een drukke werkweek -
16/07/2015


Zo kom ik tot rust tijdens een drukke werkweek
Door alle drukte rondom het freelancen, heb ik helaas niet altijd tijd om daarnaast ook nog iedere dag te bloggen. En ik heb één ding besloten: als het niet lukt, is dat oké. Als ik even wil ontspannen kruip ik namelijk niet wéér acher mijn laptop om stukjes te tikken. Hoe leuk ik bloggen ook vind. Wat ik dan doe? Zo kom ik tot rust tijdens een drukke werkweek.


Breaking Bad/Desperate Housewives/Pretty Little Liars kijken
Something old, and something new. Op aanraden van vrienden zijn mijn vriend en ik begonnen met het kijken van Breaking Bad. Hoewel we ons door het eerste seizoen hebben moeten worstelen (lees: allebei geen fan van ‘drugsdrama’), zouden we nu niet meer zonder kunnen. In m’n eentje kijk ik het liefst Pretty Little Liars. Ook ben ik sinds kort stiekem weer begonnen met mijn meest favoriete serie ooit: Desperate Housewives. Nou ja… Opnieuw? Ik heb uit mijn DVD-collectie willekeurig seizoen 5 eruit gepikt. Oooo, wat vind ik het jammer dat die serie is gestopt.

Zingen en/of karaoke op mijn laptop
Mocht je jezelf afvragen: welke mafketel gebruikt ooit die cheesy instrumental tracks op YouTube? Nou, ik dus. En ik vind het fantástisch. Mijn favorieten op dit moment? De Glee-versie van Wake Me Up en Royals. Ik heb ook geprobeerd mijn favoriete nummer Fight Song van Rachel Platten te zingen, maar daar kom ik ritmisch gezien nooit echt lekker uit. Behalve wanneer ik mee kan zingen onder de douche. Typisch gevalletje van: don’t quit your day job.

Een luchtig (wetenschappelijk) boek lezen
In mijn boekenkast kan je twee type boeken terugvinden: een chicklit óf een (luchtig) wetenschappelijk boek. Je kan het meisje van de universiteit halen, maar de universiteit niet uit het meisje. Hoewel ik geen letter ‘hardcore’ literatuur meer zou kunnen lezen, vind ik het wel nog steeds ont-zet-tend interssant om boeken te lezen van professoren met een meer ‘popijopi’ insteek. Hoera, voor meer humor in de wetenschap! Zo heb ik op Bali -dankzij het boek Yes! 50 secrets from the science of persuasion- verschillende overtuigingstechnieken bijgeleerd. Rete-interessant. Mijn nieuwste aanwinsten? Mindsharing en Steeds Beter. Maar eerst nog even de verslavende chicklit Ik Ook Met Jou van Conny Regard uitlezen (aanrader!).

Hoepelen
Hoewel ik even een pauze heb moeten nemen vanwege een verwijderde moedervlek op mijn buik, is het voor mij de ultieme manier van ontspanning. Lekker even een muziekje luisteren en gewoon gáán. Daarnaast heb ik er daadwerkelijk een strakkere buik van gekregen. Op aanraden van Jennie heb ik namelijk door middel van foto’s mijn vooruitgang bijgehouden. En wat blijkt? Ik heb een zichtbaar strakkere buik! Hoewel ik voor nu op dit moment alleen nog maar trots de voor- en nafoto’s met mijn vriend en moeder wil delen ;-)

Wat is jullie favoriete manier om te ontspannen tijdens een drukke week?44 reacties


  16 juli 2015

  Jaaa! Pretty little liars! Ik zit middenin seizoen 4 en het is ZO spannend!


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  Oooo, het wordt alleen maar spannender! En frustrerender ;-)  16 juli 2015

  Heel herkenbaar, behalve het hoepelen haha! Dat zou ik wel graag beginnen doen, maar ik heb er de ruimte echt niet voor. Ik ben ook fan van Pretty Little Liars, Desperate Housewives ken ik niet zo eigenlijk (is dit héél erg? :P). En bedankt voor die popijopi wetenschappelijke boeken tips, denk dat ik die ook eens ga halen :D. X


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  Je moet je schamen ;-) Nee, Desperate Housewives is een al wat oudere serie, maar echt mijn favoriet. Enne: die popijopi wetenschappelijke boeken moet je echt lezen hoor. Leuk en waanzinnig handig!  16 juli 2015

  Ik ben ontzettend slecht in ontspannen. Meestal kijk ik een serie waarbij ik even alles helemaal kan vergeten. Kleuren in een kleurboek voor volwassenen wil ook nog wel eens helpen om te ontspannen. En natuurlijk een lekkere warme lange douche (of warm bad).


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  Oooo, kleuren doe ik ook nog weleens maar hierbij verlies ik nogal eens mijn geduld. Het duurt zolang voordat een tekening af is!  16 juli 2015

  Mijn favoriete manier om te relaxen na een drukke werkweek is ook om lekker een serie ofzo te gaan kijken :-)! Love it!  16 juli 2015

  Een serie kijken of gewoon even niets doen, kan dan heel fijn zijn!  16 juli 2015

  Dat zingen haha zo herkenbaar en dat lukt me dan ook nog niet eens waardoor ik gefrustreerd raak. Wat ik ook veel te vaak doe is enkele (lees: een hele avond) filmpjes op Youtube kijken van mijn favoriete youtubers. Of met mijn vriend bankhangen kan er ook altijd wel bij :)  16 juli 2015

  Een serie kijken heerlijk, of in een goed boek duiken! :)  16 juli 2015

  Pll en al mijn andere series haha en lezen! wandelen helpt ook!

  x  16 juli 2015

  Ik en de tv zijn ook dikke vriendjes als ik even mijn hersenen uit wil zetten. Ik heb net als laatste op aarde Modern Family ontdekt en ik kijk samen met mijn vriend elke dag een aflevering van Masterchef Australia. Verder ontspan ik met meditatie oefeningen, hardlopen en iets ‘netjes maken’. Want al is het bij mij thuis vaak een troepje, ik kom echt tot rust als het netjes en schoon is. Mag ik wel wat vaker doen dus, haha.


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  O, ik kijk Modern Family ook heel sporadisch. Zó leuk! En wat tof dat je meditatie oefeningen doet. Lijkt me lastig.  16 juli 2015

  Relaxen doe ik graag met een boek, lekker even lezen. Maar ook een film werkt bij mij altijd.  16 juli 2015

  Bankhangen, serietje aan (één van de zestig die ik volg – ja, echt) of een boek lezen, en ik ben weer ontspannen! Kan me dus volledig vinden in jouw methode ;)


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  Haha, een vriendin van mij volgt ook súperveel series. Lijkt mij vooral moeilijk om allemaal bij te houden ;-)  16 juli 2015

  Om lekker te kunnen ontspannen ga ik series kijken (o.a. PLL, I love it!) of lekker aan de slag met het maken van armbanden.  16 juli 2015

  Van zingen kan ik ook echt ontspannen, ik doe het helemaal niet vaak maar soms is kei hard meezingen met een nummer toch zo fijn. Laatst ontdekte ik Yoga en ben wel een beetje verslaafd.


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  Oh, wat goed! Doe je thuis aan yoga of bij een sportschool?  16 juli 2015

  Voor mij is het hardlopen of inderdaad series/youtube kijken. Gewoon even “weg” van de drukke realiteit!  16 juli 2015

  Ha, karaoke. Dat doe ik ook vaak! Keihard meezingen met mijn favoriete nummers. Doen alsof ik een rockster ben. Heerlijk! Een lange wandeling kan ik overigens ook van genieten. Door de drukte van de stad naar het park, waar het heerlijk rustig is en veel bomen staan. Of nog beter: over het strand.


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  Oooo, het strand vind ik ook echt heerlijk om tot rust te komen! Jammer genoeg woon ik er zover vandaan….  16 juli 2015

  PLL en hoepelen zijn voor mij ook echt de twee dingen waar ik even tot rust kom :). Nou ja, tot rust komen tijdens hoepelen.. je snapt wat ik bedoel! Eigenlijk doe ik het vaak tegelijkertijd, PLL kijken en hoepelen. Haha!


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  Ik snap ‘m, ik snap ‘m :-) Is inderdaad een andere vorm van tot rust komen!  16 juli 2015

  Series kijken op Netflix (echt wát een uitvinding) en muziek luisteren :)


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  I know! Mijn vriend en ik kunnen ook echt niet zonder :-)  16 juli 2015

  Jááá Hoepelen! Ik heb er ook een van hoopityourself en vind het zö fijn om te doen! Resultaat foto’s is inderdaad een goed idee!!! Fijn artikel Femke! Veel Liefs


  Femke - Youniqueblog

  16 juli 2015

  Ik kan het inderdaad echt enórm aanraden! Al bewaar je ze alleen voor jezelf ;-)  16 juli 2015

  Leuk om te lezen met wat jij ontspant! Ik vind het ook vooral leuk om series te kijken en PLL! Ik vind het zo frustrerend dat we wéér moeten wachten tot er een nieuwe aflevering komt aaaargh en ik gebruik niet perse de karaoke/instrumental versies op YouTube, maar wel de piano versies dat vind ik het fijnste met zingen en wetenschappelijke boeken vind ik ook heel leuk!  16 juli 2015

  Leuke tips om te ontspannen, ik ontspan als ik een een tijdschrift lees of gewoon niks doe haha :p  16 juli 2015

  Series kijken of een boek lezen, heerlijk !  16 juli 2015

  Jaa, series werken altijd!  17 juli 2015

  Ik kom ook tot rust door een film/serie te kijken.  17 juli 2015

  ik kan me hier helemaal in vinden! Jammer dat PLL maar 1keer per week is, want ik kan elke dag wel een PLL momentje gebruiken haha!  17 juli 2015

  De series kijken is erg herkenbaar, dat doe ik ook altijd. Momenteel kijk ik ook PLL, modern family, orange is the new black en blue mountain state. Echt liefde voor die series!  17 juli 2015

  Leuke tips! Ik ga het liefste dan een boek lezen, serie kijken of gewoon proberen een kleine siesta te doen :) Liefs! x  17 juli 2015

  Wat een leuk artikel weer! Die instrumentaal tracks zijn soms echt geweldig, ook al is het altijd weer een beetje een tegenvaller dat je dan pas hoort hoe vals je zingt. Stiekem weet ik dat natuurlijk allang, maar toch..  18 juli 2015

  Ik ontspan ook graag met een serie, maar dan voel ik mij vaak schuldig omdat ik alweer voor een scherm zit. Dankzij het betere weer kruip ik gelukkig weer wat meer op mijn fiets.  18 juli 2015

  Goede tips! Ik vind het ook heerlijk om te gaan hardlopen.  22 juli 2015

  Oh Desperate Housewives. I love it! Ik neem me ook altijd voor om series opnieuw te kijken. Maar er zijn zoveel series die ik wil zien. Te weinig tijd. En PLL is all time favourite at the moment.  1 augustus 2015

  *rent naar de winkel om een hoelahoep te kopen*  30 september 2015

  58fCjr Very neat blog post.Really looking forward to read more. Want more.  30 september 2015

  SzQPVY shannonvine.com Shannon Vine Photography Blog  1 oktober 2015

  I simply want to say I am new to blogs and really savored you’re web-site. Probably I’m want to bookmark your site . You absolutely come with excellent stories. Cheers for revealing your web-site.