Originele dingen die ik in New York wil doen -
13/08/2015


Originele dingen die ik in New York wil doen
Ieks. Over een aantal weken is het al zover: mijn trip naar NYC. Natuurlijk heb ik zoals iedere obsessive toerist zou doen een lijstje gemaakt met dingen die ik zou willen doen. Toch gaat mijn lijstje íéts verder dan de standaard ‘wandelen over de Brooklyn Bridge’ en ‘een snapshot maken bij het Vrijheidsbeeld’. Dít zijn originele dingen die ik in New York wil doen. Benieuwd?

Hoepelen in Central Park
Of mijn Unicorn-hoepel in mijn koffer gaat passen weet ik nog niet, maar ik zou héél graag eens (of: een stuk of vijf keer) willen hoepelen in Central Park. Het grootste park van NYC is op loopafstand van mijn huis (op nog geen kwartier lopen), dus het is absoluut te doen. Ik ben wel héél erg benieuwd hoe ik word aangekeken wanneer ik in de Upper East Side met mijn neonkleurige hoepel wandel. Ah, well. We gaan het zien.

Een chocoladepizza eten
Zoals verteld in deze post, is chocoladepizza een absoluut ding in NYC. Inclusief een topping van marshmallows en nootjes. Het is helaas nog maar de vraag of er ook pure variaties van de chocoladepizza worden geserveerd, maar als dit het geval is heb ik slechts één missie: “I wanna get chocolate wasted!”

Cocktails drinken op een rooftop terras
Hoewel ik vrijwel nooit alcohol drink, wil ik hiervoor graag een uitzondering maken. Want eerlijk: hoe decadent is het om van een cocktail te sippen, terwijl je uitkijkt over de skyline van Manhattan? Dat bedoel ik. Enige nadeel is dat veel van dit soort terrassen een strikte dresscode hanteren. En tja… Of ik daaraan kan voldoen? *propt galajurk in koffer*

De Amerikaanse Cosmopolitan kopen
Oké. In Nederland kan je ook de Amerikaanse Cosmopolitan kopen, maar veelal kost ‘ie hier bijna €10,-. Dat vind ik toch écht te duur. In NYC kan ik de Amerikaanse Cosmo (eindelijk!) voor de lokale prijs op de kop tikken. En if it was meant to be staat mijn heldin Demi Lovato, die ik vorig jaar in november zélf mocht interviewen, op de cover van het September Issue. Wacht eens even. Dit ís gewoon meant to be.

Oh en natuurlijk wil ik ook alle clichédingen doen: naar Top of Rock, een cupcake eten bij Magnolia Bakery (mits ze een lactosevrije variant hebben, dan), een foto maken op zo’n idyllische trap van een chic huis in de Upper East Side. Dat soort dingen. Ik bedoel: hé, zo’n toerist ben ik ook wel weer.

Welk bizar plan zou jij willen uitvoeren als je een maand in NYC zou zijn?

Categorie: Fun


64 reacties


    13 augustus 2015

    Haha wat een leuke to do list! Ik ben benieuwd!



    13 augustus 2015

    Klinkt heerlijk allemaal! Ik wil ook zo graag terug! En die chocoladepizza klinkt wel erg goed!


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Oh, wat tof dat je er ook bent geweest. Nog leuke tips :-)?



    13 augustus 2015

    Heerlijke dingen die je wil gaan doen.. Vooral dat hoepelen in Central Park hihi..Ik vind dat je nu gewoon MOET zorgen dat je die hoepel meeneemt ;-)! Ik drink ook vrijwel geen alcohol maar zou daar in New York zeker een uitzondering van maken om lekker in een rooftop bar aan cocktails te gaan nippen!


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Ja, ik hoop echt dat ‘ie nog in mijn koffer gaat passen. Lijkt me namelijk echt ontzettend leuk!



    13 augustus 2015

    Aah wat een leuke dingen. De chocoladepizza lijkt me ook echt heerlijk. En tijdschriften kopen in NY is vast geweldig. Zo. Veel. Keuze. (Oh ja, klein dingetje: je schreef ergens “ik wordt”.. even aanpassen haha) :)


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Oh jeetje… Sorry dat je deze spelfout moest aanzien. De schaamte.



    13 augustus 2015

    Leuk lijstje. Ik denk dat als je gaat hoepelen in central park je niet zo raar wordt aangekeken hoor. Ze komen we raardere dingen tegen daar :p. Ik weet niet of je yoga leuk vind anders moet je echt een les volgen in central park of bij yoga to the people!


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Ik heb eerlijk gezegd nog nooit eerder aan Yoga gedaan, maar misschien wel een leuk idee dit. Dankjewel!



    13 augustus 2015

    Cocktailtjes drinken op een rooftop lijkt me geweldig! Als ik er een maand zo zijn, zou ik sowieso vaak héél vroeg in de morgen gaan hardlopen in Central Park :-)


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Hihi, dat zóú ik kunnen doen – alleen hou ik absoluut niet van hardlopen O:)



    13 augustus 2015

    Leuke en héél haalbare dingen, haha! Vooral dan die cocktails sippen op een rooftop terras is echt iets wat nog op mijn verlanglijstje staat (samen met het überhaubt naar NY gaan, haha). Have fun girl! X


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Yay, dankjewel :-)!



    13 augustus 2015

    Het klinkt allemaal zo gaaf!! Ik ben echt vet jaloers op je! Maak straks maar veel foto’s want ben reuze benieuwd naar je ervaring! Hoe zit t met je Engels? ;)


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Mijn gehele universitaire opleiding was in het Engels, dus ik denk dat dat wel goed zit ;-)



    13 augustus 2015

    Aaah nu heb ik weer heimwee naar New York haha! Wat een heerlijke lijst heb je gemaakt en ik zie het je allemaal al zo doen in gedachten met galajurk en al ;-) Ik zou graag willen hardlopen en Central Park en met zo’n koets en paard ding gewoon rondrijden: om je even een prinsesje te voelen (weer met galajurk natuurlijk). En alle plekken bezoeken uit Gossip Girl hahaha! Oké ik hou op want ik heb alleen maar rare en gekke ideeën ;-) X


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Oooo, met koets en paard rondrijden is ook een héél tof idee :-)!!



    13 augustus 2015

    Dat is een lijst die ook de mijne zou kunnen zijn, haha! Vooral hoepelen in Central park! En vooral veel Local food eten! Yes, please! Misschien dat ik maar beter kan gaan boeken haha! Veel Liefs



    13 augustus 2015

    Wat een leuke ideeën vooral de chocolade pizza klinkt heerlijk! Ik ben nog steeds zo jaloers dat je naar New York gaat! Ik zag net ook nog een foto op instagram voorbij komen van Central Park, oh wat ziet het er toch pretty uit, je moet daar inderdaad gaan hoelahoepen haha. Wel een foto door iemand laten maken he!



    13 augustus 2015

    Een rooftop terras lijkt me zo gaaf!

    x



    13 augustus 2015

    Gave to do list! :) Ik kijk nu al uit naar al je verhalen over NYC (ten minste, als je die hier gaat delen, natuurlijk)


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Jaaaa, natuurlijk! Dat is natuurlijk een absolute must.



    13 augustus 2015

    Wat een leuk lijstje :D en chocolade-pizza’s eten… dat heb ik ook in Brazilie gedaan! Weet niet of ik er nou zo fan van was, verwacht eigenlijk ook dat die in NYC wat lekkerder zijn, want dit was echt een pizza (met tomatensaus en/of kaas) en daarover dan een soort hagelslag… Ben dus benieuwd naar jouw ervaring!


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Oh ieks. In combinatie met tomatensaus en kaas lijkt het me inderdaad écht niet lekker. Zover ik had begrepen zit op deze pizza puur en alleen chocolade, dus… laten we het hopen ;-)



    13 augustus 2015

    Haha wat leuk! Ik heb gisteren toevallig ook een artikeltje geplaatst met tien niet-standaard dingen die ik wil doen in NY. Die choco pizza ja echt een goed idee, en die Cosmopolitan trouwens ook! Leuk om te lezen :)


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Oh, wat tof! Ik ga nú kijken :-)



    13 augustus 2015

    Zo’n leuk artikel! Ik wil ook cocktails drinken op een rooftop bar als het niet te koud is (ik ga in december haha)



    13 augustus 2015

    Wat staan er leuke dingen op je lijstje! Tof!


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Yay, dankjewel!



    13 augustus 2015

    Super gaaf :D Die chocoladepizza zou ik ook wel eens willen eten :3



    13 augustus 2015

    Mweh stiekem wil ik die met Demi op de cover ook heel graag.


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Ja, ik hoop echt dat het me gaat lukken die te pakken te krijgen :-)



    13 augustus 2015

    Te leuke én originele dingen! Wat ga jij een leuke tijd in the Big Apple tegemoet! :) Ik kijk uit naar alle belevenissen en foto’s etc. Je gaat ons dat plezier toch niet ontnemen hè? ;) Haha.


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Ik beloof plechtig héél veel foto’s met jullie te delen :-)



    13 augustus 2015

    Ahh leuke dingen, vooral dat hoepelen, haha! Klein dingetje over het tijdschrift; het September issue ligt nu in de winkel en over een paar weken komt het Oktober nummer hiervoor in de plaats, het kan dus zijn dat hij misschien wat moeilijker te vinden is, dan weet je dat ;)

    Enne, als je gaat hoepelen verwachten we wel foto’s he ^^

    xx


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Ooo, op het Instagram-account van Demi las ik dat het het September Issue vanaf 14 augustus in de schappen ligt *fangirl*? Dus dan moet ‘ie er als het goed is nog de eerste week dat ik in NYC ben er ook nog liggen. Toch, TOCH ;-)? Oh, ik zorg er inderdaad wel voor dat iemand even een foto van me maakt.


    Alexandra

    13 augustus 2015

    Oh wacht, je vertrekt begin september toch? (ik had even half september in mijn hoofd) Dan zou het volgens mij helemaal goed moeten komen :)


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Yep, ik ben er al op 1 september! Dus ik had inderdaad al uitgedokterd, dat ik ‘m dan nog nét kan meepikken ;-)



    13 augustus 2015

    Superleuke dingen! En hé, past er toevallig nog zo’n chocoladekoffer voor mij in je koffer, haha? Ik vermoed trouwens dat je helemaal niet vreemd wordt aangekeken als je daar met een hoepel over straat loopt, maar ik ben ook heel benieuwd!



    13 augustus 2015

    Fijn lijstje… Ik droom met je mee over NYC. Ik vind het tegenvallen… Maar nu ik terug ben mis ik het enorm. Las al dat je niet echt aan yoga doet.. Toch is de versie in bryant park heel gaaf. Check de website van bryant park maar eens, ook veel dansdingen etc. Tof!


    Femke - Youniqueblog

    13 augustus 2015

    Wat balen dat je het vond tegenvallen! De stad wordt natuurlijk ook enórm gehypet. Wel ontzettend bedankt voor de tips wat betreft Bryant Park. Misschien wordt mijn eerste yogales wel in New York ;-)



    13 augustus 2015

    *vond



    13 augustus 2015

    Aaah een rooftop terras lijkt me zo gaaf vooral in NY!



    13 augustus 2015

    Een chocolade pizza, wauw dat klinkt mij als muziek in de oren!



    13 augustus 2015

    Een chocoladepizza? EEN PIZZA VAN CHOCOLADE? Damn, dat klinkt écht alsof ik al heel mijn leven lang iets aan het missen ben…


    Femke - Youniqueblog

    14 augustus 2015

    HAHA! Precies wat ik dacht…



    13 augustus 2015

    Leuk!! Ik zou ook best wel een maand daar kunnen verblijven, geweldige stad! En er zijn genoeg bijzondere/rare figuren daar dus hoepelen kunnen ze wel aan lijkt me ;-)



    13 augustus 2015

    Leuk zo’n originele dingen op je to do list! Een chocoladepizza? Oh god, dat ik dat nog niet ontdekt heb! En die cocktail with a view zou ik ook wel willen hoor! Ik ben een aantal jaar geleden in NY geweest en heb dan alle toeristische plaatsen gedaan dus ik zou heel erg graag nog eens terug gaan om die niet zo voor de hand liggende dingen te doen! Veel plezier daar! :)


    Femke - Youniqueblog

    14 augustus 2015

    Ah, dankjewel Emmelien :-)!



    14 augustus 2015

    Ga je de SATC-tour ook doen? Dat zou ik als hardcore fan echt op mijn To Do list zetten :-)
    Alle hotspots uit de serie af en natuurlijk even op de foto voor Carrie’s appartement.


    Femke - Youniqueblog

    14 augustus 2015

    Ja, ik ben zeker aan het overwegen om die tour te gaan doen! Lijkt me echt heel leuk :-)



    14 augustus 2015

    Trek zeker je sportschoenen aan en maak een ochtend-jogje over de High Line :-) Mijn favo ‘park’ in NYC!



    14 augustus 2015

    Ik ga volgend jaar een week naar New York en heb al 4 paginas klaar liggen wat ik allemaal wil gaan zien en doen haha! Wat ik gelezen heb is een cocktail drinken bij boom boom boom rooftop van the standard hotel een aanrader vanwege het waanzinnige uitzicht op manhattan (nette outfit vereist)!


    Femke - Youniqueblog

    14 augustus 2015

    *pakt galajurk in*



    14 augustus 2015

    Wat een leuke plannen allemaal!
    Ben echt benieuwd hoe je het gaat vinden. Enne natuurlijk naar al je tips/hotspots als je terug bent.
    Veel plezier iig.



    15 augustus 2015

    Klinkt heel leuk!! Stiekem zit ik me al te verheugen op allemaal mooie foto’s en artikelen over New York, want aangezien zo’n tripje er voor mij niet in zit, zal ik het met de verhalen van anderen moeten doen :). (Maar voel je vooral niet verplicht, haha.) Maar waar ik gister in bed ineens aan moest denken (tja, als je niet kan slapen, ga je aan de gekste dingen denken): Dan ga je Halloween in NYC missen! Huilen. Dat schijnt daar toch best wel een ding te zijn? Met mensen die helemaal verkleed over straat lopen, huizen die gedecoreerd zijn, etc. etc. Als ik ooit naar NYC ga, dan zou ik denk ik het liefst tijdens Halloween of kerst daar zijn. Aan de andere kant, zodra ik het geld bij elkaar gespaard heb, zal ik toch niet meer kunnen wachten en ga ik zo snel mogelijk..


    Femke - Youniqueblog

    15 augustus 2015

    Ah, die foto’s en artikelen over New York gaan er zeker komen :-) Ik heb inderdaad wel overwogen om met een feestdag te gaan, alleen ben ik zelf eind oktober jarig. En dat wil ik dan tóch liever lekker thuis vieren dan in m’n uppie in NYC ;-) Ik hoop echt voor je dat je het geld snel bij elkaar hebt!



    17 augustus 2015

    Mooi lijstje! Ik ben echt heel benieuwd naar die chocoladepizza haha!



    17 augustus 2015

    Die foto van jou met jouw unicorn-hoepel…… Die wil ziennnnnnnn


    Femke - Youniqueblog

    17 augustus 2015

    Hahaha!



    18 augustus 2015

    Ik ben net terug uit New York en het was zo leuk. Ik was er maar 6 dagen, maar het lijkt me heel tof, om er zoals jij, langer te zijn. Dan heb je meer tijd om de stad op een minder toeristische manier te bekijken. De chocoladepizza (ik heb er een op bij Max Brenner) was heerlijk. Er stonden ook zoveel andere lekkere dingen op het menu.



    22 augustus 2015

    Wat een leuke plannen! En de Amerikaanse Cosmopolitan kopen is zeker iets wat ik zelf ook zou doen :D Liefs! x



    30 september 2015

    NQTaLd Very good information. Lucky me I found your website by accident (stumbleupon). I ave book-marked it for later!



    1 oktober 2015

    I simply want to mention I am just newbie to weblog and truly liked your website. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You definitely have really good writings. Appreciate it for sharing your web-site.