Handige apps om makkelijker uit bed te komen -
29/10/2015


handige apps om makkelijker uit bed te komen
Ik ben totáál geen ochtendmens. En hoewel ik mezelf ‘vroeger’ altijd nog wel uit bed kon meppen, heb ik mezelf er tegenwoordig van overtuigd dat een minuutje of 10 snoozen helemaal prima is. Niet oké. Gelukkig heb ik een aantal handige apps ontdekt om alsnog makkelijker wakker te worden. Ik zeg: doe er je voordeel mee.

SleepCycle – Als je niet gelooft in de schadelijkheid van mobiele straling (of denkt hier gewoonweg immuun voor te zijn), dan is dit een handige app. Door middel van bewegingen trackt deze app wanneer je diep en minder diep slaapt en maakt je (met een standaardafwijking die je zelf mag instellen) wakker wanneer je binnen dit tijdsbestek ik een lichte slaap verkeerd. Het grote voordeel? Je wordt op een wat meer natuurlijke manier gewekt, waardoor je ook uitgeruster wakker wordt.
(€0,99, voor iOS en Android)

Wake ‘n Shake – Een work-out en wekker in één? Het kan met behulp van de Wake ‘n Shake, welke wekker niet stopt met ringelen totdat je je telefoon heftig door elkaar hebt geschud. Om het jezelf extra lastig te maken kan je een hoger niveau instellen en speciale quests invoeren.
(€0,99, voor iOS en Android)

Cuukuu – Er bestaat een grote kans dat je niet de enige bent in je vriendengroep die een enórme slaapkop is. Met behulp van deze app kan je elkaar motiveren om uit bed te stappen of van de bank af te komen. Dit doe je door het versturen van berichtjes en foto’s naar elkaar. Alleen geschikt dus om met vrienden te spelen waarvan je er oké mee bent dat ze je échte #iwokeuplikethis gezicht zien. Helaas op dit moment alleen nog maar in de VS beschikbaar. Wie start de petitie om deze ook in Nederland te lanceren?

Wakie – Dit is nu al mijn favoriete app, zonder deze überhaupt al te hebben geprobeerd. De belofte van de Wakie-app is dat je door een vreemde wordt wakker gebeld op de door jou aangegeven tijd. Dit kan iemand uit Nederland zijn, maar bijvoorbeeld ook uit China. Ook jij kan de opdracht krijgen iemand wakker te bellen uit de VS. De gesprekken zijn volledig anoniem en worden na een minuut automatisch afgekapt.
(gratis, voor iOS en Android)

Morning Light- Sommige mensen zweren bij het wake-up light van Phillips. Maar wist je dat je van je mobiel ook een elektronische zon kan maken? Door deze app in te schakelen wordt je scherm steeds lichter naarmate het tijd wordt om op te staan. Wat voor aanslag deze app op je batterij heeft, kan ik helaas niet zeggen. Ik durf ‘m om deze reden namelijk zelf niet te testen.
(gratis, voor iOs)

Gebruiken jullie een speciale app als alarm? Naar welke app zijn jullie het meest nieuwsgierig?18 reacties


  29 oktober 2015

  Een vriendin van mij heeft een Philips WakeUp Light en dit werkt echt goed. MIsschien moet ik die app toch eens proberen, alhoewel ik wel verwacht dat dit inderdaad een aanslag is op mijn batterij haha! Wakie zou ik nooit uitproberen, maar het idee vind ik wel heel erg leuk!  29 oktober 2015

  Vooral Wakie lijkt me best grappig, al heb ik zo’n app niet nodig. Ik heb mijn wekker in de woonkamer gezet en moet dus even lopen om het uit te zetten, en blijf dan meteen uit bed. Ik weet trouwens niet of je de tijd dat ik reageer kan zien, maar anders, als je je afvraagt waarom ik zo achterlijk vroeg reageer: ik woon in een flat en de allervriendelijkste benedenbuurman zet zijn wekker om half 7 op een achterlijk hard volume… En hij weet dat ík er wakker van word, en hij niet.
  Frustraties, haha!  29 oktober 2015

  Wat een handig lijstje! Ik kan tegenwoordig ook lastig uit bed komen! Ik ben her meest benieuwd naar de app Morning Light, maar ik durf hem eigenlijk ook niet te testen  29 oktober 2015

  Wat een grappig apps zitten er tussen! Opgebeld worden door een vreemde :p haha je moet het maar willen. Ik gebruik mijn wake-up light altijd, heerlijk wakker worden.  29 oktober 2015

  Wake ‘n Shake lijkt me echt heel grappig. Waarschijnlijk zal ik er op het moment zelf niet zo blij mee zijn, maar dat zie ik dan wel weer :)  29 oktober 2015

  Morning light en SleepCycle lijken mij het meest fijn. Wakie lijkt me stiekem namelijk best eng, haha!  29 oktober 2015

  Oh, ik ben benieuwd naar de app Wakie. Lijkt me super geinig haha.  29 oktober 2015

  Wellicht dat ik Morning Light maar eens moet proberen, want ik gebruik ondertussen al 3.5 jaar sleep cycle en ondanks dat het heel lang gewerkt heeft, kom ik nu mijn bed niet meer uit! Mijn wekkerschema zit er hetzelfde uit als bij jou, dus elke wakker word tip is welkom.
  Ik las laatst dat je een slok water moet drinken bij het wakker worden, dan zal je lichaam sneller ontwaken!  29 oktober 2015

  Ooh haha ik vind Wake ‘n shake heel grappig en leuk klinken. Ik gebruik zelf mijn Jawbone UP armbandje om wakker te worden, die wekt me wanneer ik licht slaap (à la Sleepcycle dus) en dat werkt echt supergoed :) X  29 oktober 2015

  Hahah wakie lijkt me toch een beetje apart, wel onwijs grappig als je opeens een chinees aan de telefoon hebt.

  x  29 oktober 2015

  Dit soort apps is vaak niks voor mij, maar ik vind het idee erachter wel heel leuk. Vooral die van wakie haha! Daarbij lijkt zo’n morning light app me wel fijn, want ik wil al heel lang een keer zo’n Phillips wake-up light kopen!  29 oktober 2015

  Haha oh, Wakie lijkt me echt briljant! Denk dat ik dan ook wel echt wakker ben, ja, haha! Verder snooze ik ook altijd lekker. Maar, als ik écht moet opstaan, dan doe ik het meteen. Het probleem ligt meer op de dagen dat ik niet op een bepaalde tijd ergens verwacht word. Dan lig ik gerust tot 11 uur in bed – zo zonde eigenlijk.  29 oktober 2015

  Misschien moet ik Sleepcycle toch maar eens kopen…Ik heb zoveel goed gehoord erover.  29 oktober 2015

  Ik gebruik Sleep Better en ik ben er super tevreden over!  29 oktober 2015

  Handig, ik ga het eens proberen als ik een keer niet uit bed kan komen, maar vaak lukt dat toch we  30 oktober 2015

  Wat een te gekke apps! Wat er tegenwoordig allemaal wel niet kan.. Ik verbaas me er elke keer over maar vind het ook heel erg vet! Je hebt een super tof lijstje samengesteld!
  Liefs Iep xo  30 oktober 2015

  Goede tips! Mijn vader maakt mij altijd wakker!  1 november 2015

  Ohhh die Wakie-app klinkt erg leuk! Voor mij niet praktisch vanwege mijn gehoorprobleem (wekkers werken voor mij sowieso niet) maar het idee is zo mooi!