Projecten waar ik momenteel mee bezig ben -
11/11/2015


Projecten waar ik momenteel mee bezig ben
Ik merk dat jullie het altijd leuk vinden om over mijn werk als freelance tekstschrijver te lezen. En eerlijk? Ik vind het minstens net zo leuk om hierover te vertellen. Vandaag wil ik dan ook graag een aantal projecten delen waar ik momenteel mee bezig ben. Nieuwsgierig? 

Zoals eerder verteld heb ik het momenteel enórm druk met freelance-klussen. Een enorme luxepositie, maar wel een reden om blij te zijn dat ik niet in mijn eentje hoef te verhuizen. Ik heb amper tijd gehad om erheen te gaan. Serieus. Mijn vriend heeft zich om deze reden grotendeels over ons nieuwe appartement ontfermd. Dit terwijl ik driftig aan het tikken ben geweest. Zo werk ik deze maand weer een aantal dagen per week week op de online redactie van Cosmopolitan: soms vanuit huis, soms op de redactie. Ik schreef onder andere over de 14 redenen waarom het fantástisch is de enige single te zijn binnen een vriendinnengroep en de 11 signalen dat je beste vriendin je soulmate is. En ja: dat nieuwtje over de allereerste trailer van Finding Dory kwam natuurlijk ook van mijn hand. Who else ;-)? Daarnaast werkte ik aan een toffe nieuwe rubriek voor het magazine en verzamelde ik originele nieuwtjes voor de maandelijkse rubriek Cosmopolitan Crush (ofwel: x dingen om te doen deze maand). Héél leuk om te doen, maar ook opvallend moeilijk. Lees: mijn hoofd zit tussen de herfstbladeren, maar er moesten alweer nieuwtjes worden verzameld voor het voorjaar. Bizár.

Projecten waar ik momenteel mee bezig ben def1
Daarnaast ben ik ook voor Fashionista druk in de weer. Zo zijn we momenteel alweer bezig met de schoolagenda voor het schooljaar van 2016 – 2017. I kid you not. Ik kreeg onlangs een sneak peek van het binnenwerk toegestuurd en ik ben er nu al zó enthousiast over. Maar écht. Daarnaast heb ik mijn vaste rubriek (lees: sex-factor) en kreeg ik een aantal andere toffe klussen – waar ik nu helaas nog niets over kan zeggen. Wat ik wél eindelijk kan verklappen is dat ik een héél leuke challenge in NYC heb gedaan: “7 dagen leven als Gossip Girl in NYC. Met een beperkt budget.” Mijn tips hoe je à la Blaire Waldorf kan vertoeven in NYC met een schaars budget, kan je nú in de allernieuwste Fashionista -met Ariana Grande op de cover!- lezen.

Oh. En niet onbelangrijk: verder ben ik ook druk aan het DIY’en voor HEMA en een ander tof merk wat ik zéér binnenkort mag onthullen. Allemaal leuke dingen waar ik -zoals je waarschijnlijk wel merkt- toch wel stiekem héél erg trots op ben. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe blij ik ben met mijn werk als freelance tekstschrijver en de wijze waarop ik dit mag invullen. Ja. Het is soms een bizarre baan, maar ik zou het voor niets willen verruilen.

Als jullie mochten kiezen: wat lijkt jullie het meest interessante project om aan mee te werken? 



37 reacties


    11 november 2015

    Super cool meid! Fijn dat Roy zoveel werk verzet! #girlboss ;)



    11 november 2015

    Wat een ontzettend leuke projecten! Heel veel succes met al je lopende dingen en ben heel benieuwd!



    11 november 2015

    Wat een deuk programma! Het lijkt me heel leuk om met Hema te werken, of met een tijdschrift!



    11 november 2015

    Wauw, wat ben je toch heerlijk aan de slag! Mooie projecten, happy you :-)!



    11 november 2015

    Wat ben je met leuke projecten bezig zeg! Ben vooral benieuwd naar het artikel over de challenge. Ik ga ‘m zo snel mogelijk bekijken!



    11 november 2015

    Jouw baan lijkt mij zó leuk! hihi! Gave dingen doe je!



    11 november 2015

    Wauw Femke! Lekker bezig zeg! Wat doe je veel prachtige dingen, zo leuk dat het heel goed gaat met allerlei freelance projecten. Heel begrijpelijk hoor, met jouw schrijftalent ;-). Ik ben zo benieuwd naar dat merk dat je binnenkort onthult! X



    11 november 2015

    Ah wat gaaf dat je die challenge gedaan hebt in NYC! Super tof :)



    11 november 2015

    Wat super dat je het zo druk hebt chickie! Misschien toch nog eens tijd om een sushidate te plannen met de rest van de meiden? Vorige keer was zo gezellig!



    11 november 2015

    Ah super leuke projectjes allemaal! X



    11 november 2015

    Wat een heerlijke projecten heb je toch lopen! En ik ben benieuwd naar de NYC Blair Waldorf avonturen :)



    11 november 2015

    Tof artikel, hoe kun je die challenge nu niet accepteren? ;-)


    Catho

    11 november 2015

    Wauw wat een gave projectjes, Cosmopolitan en Fashionista zijn twee van mijn favoriete tijdschriften dus vind het altijd leuk om artikeltjes van jouw hand terug te vinden :) ga de nieuwe Fashionista ook snel halen want ben benieuwd naar de Gossip Girl Challenge, en Ariana op de cover is natuurlijk altijd een plus!



    11 november 2015

    Dat artikel over waarom het fijn is om de enige single te zijn in je vriendinnengroep komt goed uit, want dat ben ik! ahhah.

    x



    11 november 2015

    Phoeh, wat moet jij veel artikels door elkaar schrijven zeg. Wat goed dat je het hoofd koel kan houden. Ik zou waarschijnlijk per ongeluk de tekst van het ene artikel in het andere artikel schrijven, zo’n warhoofd ben ik :-)



    11 november 2015

    Wat een leuke drukte qua werk zeg. Snap dat het nu lastig is middenin het verhuizen, maar lijken me echt super toffe projecten allemaal. Ben benieuwd wat er nog gaat komen!

    Lfs.x



    11 november 2015

    Wauw, je bent inderdaad echt met ontzettend leuke dingen bezig! Super tof dat je zo lekker aan het freelancen bent en allemaal leuke klusjes aan het doen bent. Ik kan me wel voorstellen dat het behoorlijk druk is. Ik zou zelf soms eventjes het overzicht kwijt zijn als je met zo veel dingen tegelijkertijd bezig bent maar als je het goed weet te plannen komt het vast dik in orde. Keep up the good work, echt leuke dingen die je doet!



    11 november 2015

    Super gave projecten zeg!



    11 november 2015

    Wat een geweldige en toffe klussen mag je doen zeg! Stiekem vroeg ik me wel af of je zelf Cosmopolitan en Fashionista zelf hebt benaderd dat je wil meewerken of hebben ze jou benaderd?



    11 november 2015

    wauw, wat een leuke klussen allemaal!
    Werken voor de HEMA lijkt me het tofst, dat is echt by far mijn favoriete winkel. Ik heb dan ook weer veel dingen ingeslagen om ook te gaan DIY-en!
    Ik ben benieuwd naar jouw ideeën!
    Liefs,
    Karlijn



    11 november 2015

    Zo ontzettend leuk dat je dit allemaal mag doen! Lijkt me echt heel tof!



    11 november 2015

    Wat ben je toch weer goed bezig !



    11 november 2015

    Ontzettend gaaf! Ik zou het superleuk vinden om voor de Fashionista of een ander soortgelijk magazine artikelen te schrijven :)



    11 november 2015

    Het lijkt me heel tof om met HEMA samen te werken! Keep up the good work



    11 november 2015

    Wauw, wat een leuke projecten zeg! Daar mag je zeker en vast stuk voor stuk trots op zijn! :D



    11 november 2015

    Wauw wat gaaf dat je al deze dingen mag doen!! Ik hoop dat ik dat ook ooit zo ver kom, super leuk!



    11 november 2015

    Superleuk dat je zoveel klussen hebt voor al die grote magazines en bedrijven!



    11 november 2015

    Echt elk project lijkt mij leuk om te doen :) Het lijkt mij een super baan. Af en toe druk, maar wel leuk.



    11 november 2015

    Btw, ik vroeg me iets af. Hoe komt het dat op FB altijd staat dat jouw artikels geschreven werden door Lotte Terpstra? Als je dan op de link klikt, komt jouw naam wel tevoorschijn, maar de facebooklink zegt iets anders…


    Femke - Youniqueblog

    12 november 2015

    Haha! Dat komt omdat ik niet in het ‘vaste’ systeem zit als freelancer. Ik ben dus ingelogd onder de naam van een vaste collega, maar kan uiteindelijk wel gewoon mijn naam bij ieder artikel invullen. Het enige ‘probleem’ is, dat wanneer een link wordt gegenereerd deze aanpassing niet wordt doorgevoerd. Grappig dat het je opvalt!



    11 november 2015

    Wat fijn dat je zoveel freelancewerk kan doen!!



    11 november 2015

    Wat ben je toch een duizendpoot! Zo leuk hoe je alle lijstjes uit je mouw schud (zo lezen ze in ieder geval wel weg :) en opsomt. En kijk je uit dat het verhuizen niet helemaal langs je heengaat, zoiets bijzonders mag je best beleven ;-)



    12 november 2015

    Poeh wat raar lijkt het me om nu al zo ver in de toekomst bezig te zijn, met de lente en zelfs het volgende schooljaar al.. Maar wel ontzettend leuk, wat je allemaal doet!



    12 november 2015

    Oh wat fijn zeg, dat je zoveel werk hebt, alleen maar positief! Zeker als je vriend je zo steunt en werk op zich neemt, lucky you! ;) Klinken allemaal als erg interessante projecten, zeker naar het NYC artikel ben ik benieuwd, hopelijk krijg ik gauw een Fashionista te pakken! :D Ga zo door meid, met al je harde werk !
    XO IMKE



    13 november 2015

    Heel goed bezig chick! TROTS!!! X



    13 november 2015

    Wat knap dat je zoveel leuke projecten hebt! Ik vind het project voor de Fashionista vooral heel leuk klinken. Ben best benieuwd naar het artikel over NYC. x



    18 november 2015

    Super cool, die challenge. Ik moet eerste de Glamour nog even uitlezen maar dan ga ik aan de Fashionista (en Vogue) beginnen! <3