Mijn favoriete plek op aarde: Kattencafé Kopjes -
10/11/2015


Amsterdam header
Ja, ja. Ik weet dat ik nog maar nét een maand geleden ben teruggekeerd uit New York, maar door alle drukte rondom de verhuizing had ik enórm veel behoefte om er weer even tussenuit te gaan. Gelukkig kreeg ik van mijn vriend het meest toffe verjaardagscadeau ooit: een lang weekend in Amsterdam én een bezoek aan Kattencafé Kopjes. En ja, dat was minstens zo fantastisch als het klinkt.

Mijn vriend had een kamer gehuurd in het Inn Amsterdam Old Bed & Breakfast. Ideaal gelegen op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam centraal. Het grappige was alleen dat hij per ongeluk de verkeerde kamer had geboekt. Terwijl ik enthousiast aan het rennen was door de kamer (‘Wow! Dit is zó mooi.’), belde hij lichtelijk teleurgesteld met de eigenaar omdat de kamer totáál niet leek op wat hij in gedachten had. Enkele minuten later kwamen ze erachter dat het was misgegaan tijdens het mailcontact. Jammer, maar helaas. Gezien het voor mij een verrassing was waar we heengingen, overtrof de kamer in mijn geval daarentegen alle verwachtingen. Het had twee verdiepingen en een ruime keuken, wat uiteindelijk goed van pas kwam toen we op zondagavond een tapasavond inlasten. Ofwel: alles eten wat los en vast zit onder het genot van de films Tomorrowland (George Clooney!) en Boulevard (Robin Williams!). Ik vond beide films overigens niet héél bijzonder, maar het was prima vertoeven terwijl de regen tegen de ramen tikte.

Amsterdam 2Amsterdam 1
De Bed & Breakfast was onderdeel van de Italiaanse concept store Il Sogno (Overstraat 22). Ik ben normaal echt niet het type dat roept ‘bij deze tent móét je zijn geweest’, maar ik ben over deze winkel slash restaurant echt héél enthousiast. Het ontbijt was fantástisch (twee woorden: vers brood) en het personeel is héél relax en gezellig. Dat viel me echt op. And they know how to make pizza. Op onze laatste avond moesten we van onszelf namelijk even terugkeren voor een slice. Normaal smaakt pizza zonder kaas (hallo lactose-intolerantie!) een beetje droog, maar ze hadden het echt ontzettend smeuïg gebakken. O, en ze hebben een ‘cafékat’ genaamd Tyga die zich het liefst nestelt tussen de geblikte tomatenpuree. Ik heb een beetje het gevoel dat we soulmates zijn.

Amsterdam 3 Amsterdam 4Amsterdam 6
Een ander onderdeel van mijn verjaardagscadeau was een bezoek aan Kattencafé Kopjes (Marco Polostraat 211). Toevallig was ik daar vorige week al geweest toen ik natuurlijk nog niet wist dat ik dit ook als cadeau van mijn vriend zou krijgen. Maar dit was helemaal niet erg. De vorige keer was ik er aan het einde van de dag en toen merkte je gewoon dat de katten ontzettend moe waren. Nu waren mijn vriend en ik er rond lunchtijd en hoewel nog zo’n 70% van de katten lagen te slapen, liepen er ook een aantal nieuwsgierig rond. Eén kroop zelfs op schoot bij een meisje, wie ik uiteraard de daaropvolgende minuten alleen maar met een boze, jaloers blik heb aangekeken. justkidding

Amsterdam 5Amsterdam 9  Amsterdam 7
Mag ik even de aandacht voor dat superschattige sushi speelgoed linksonder in de hoek? Hilárisch. Mijn toekomstige kat krijgt ook zo’n speeltje. Oh, en hoewel je waarschijnlijk het kattencafé waarschijnlijk niet bezoekt voor het eten, verkopen ze daar wel de meest heerlijke havermout- dadel – abrikooskoekjes. En één van de katten kan de broodjes kaas enórm aanbevelen. (Lees: hij bezorgde een kind een lichte hartaanval toen zij rustig van haar broodje aan het knabbelen was en hij plotseling op de tafel sprong om mee te peuzelen. Wat overigens niet is toegestaan, maar dat loste gelukkig zichzelf op.). Oh ja, én ze verkopen toffe kattenmerchendise. Mijn favoriet was de canvastas ‘You’ve got to be kitten me right meow‘.
Amsterdam 8
Daarnaast hebben mijn vriend en ik nog voor een nieuw project rondgesnuffeld in de knutselwinkel Made By Me (Tweede Constantijn Huygensstraat 54bg), nogmaals tapas gegeten bij La Cubanita (Binnen Bantammerstraat 9) en –I kid you not– een sashimbroodje gegeten bij restaurant De Herengracht (Herengracht 435). Het was al met al dus een héél fijn weekend geweest en ik voel me echt weer even opgeladen. Dat is maar goed ook, want ik heb al mijn energie deze maand héél hard nodig…

Wat is jullie ultieme tip om je weer helemaal op te laden? Enne: zijn jullie ook weleens in het kattencafé geweest?



27 reacties


    10 november 2015

    Wauw wat een leuke plek en prachtige foto’s <3



    10 november 2015

    Klinkt als een fijn (katten)weekend! Fijn dat he opgeladen bent!



    10 november 2015

    Ah OMG, hier moet ik heen! Zo leuk :D



    10 november 2015

    Zoo dat klonk als een heerlijk verjaardagscadeau! Een leuk weekendje weg, veel lekker eten en – oh my – dat kattencafé! Het klinkt echt geweldig voor een kattenliefhebber (oh wat zeg ik, crazy cat lady it is) als ik :D. Ik ga mijn vriend subtiel even het adres doorgeven ;)! X



    10 november 2015

    Kopjes staat echt al een tijdje op mijn lijstje, maar het komt er steeds niet van. Snel een keer doen, want het lijkt me geweldig! Afgelopen zomer ook in Singapore in een kattencafé geweest, en dat was de hemel <3



    10 november 2015

    Ik wil ZO graag naar kopjes!!



    10 november 2015

    Klinkt als een heerlijk weekend! En leuk dat je naar Kopjes bent geweest.



    10 november 2015

    Nogmaals: zo’n leuk cadeautje vind ik dit! En aaah, wat een lieve en mooie foto’s. Ik MOET daar ook echt een keer naartoe. #crazycatlady hihi!



    10 november 2015

    O zo lekker! Mijn ultieme oplaad-tip is inderdaad een weekendje weg gaan (of een nachtje, natuurlijk) en dan alleen gezellige, tamme dingen ondernemen.

    En ik wil ook supergraag naar kopjes! <3



    10 november 2015

    Ah het ziet er echt zo leuk uit!



    10 november 2015

    Wat een ontzettend leuk verjaardagscadeau! En dat Kattencafé staat echt op mijn bucketlist (ook al is mijn eigen kat de liefste van allemaal, hihi).



    10 november 2015

    Ik ben niet een heel erg kattenmens, ben gekker op honden, maar dit is wel super lief!

    x



    10 november 2015

    Ooooh ik wil oooooook naar dat kattencafé. Ik ga nu een uitstapje plannen. Maar to be serious: een weekendje weg is ideaal om even op te laden. Toevallig ben ik ook dit weekend met m’n vriend weggeweest, we hadden het nodig *net 3 weken terug van vakantie, maar je kent het gevoel*
    Je eetfoto’s zien er heerlijk uit!



    10 november 2015

    Super leuke foto’s! En ik moet echt ooit een keer naar dat cafe! Klinkt echt fantastisch haha.



    10 november 2015

    Aaah wat leuk is dit zeg !



    10 november 2015

    Wow ik wist niet eens dat er zoiets bestond als een kattencafé!Wil ik zeker eens naar toe!



    10 november 2015

    Kattencafé kopjes! <3 Oh miauw wat fantastisch! Ik wil hier ook echt nog graag een keer naartoe. Misschien moet ik dát maar doen om mijn vriend er nog extra van overtuigen dat wij hier ook een poes aan moeten schaffen voor in ons appartement.



    10 november 2015

    Daar moet ik dus als kattenliefhebber hoe dan ook naar toe gaan. Ieeeeh, gelijk even adres opslaan.


    Jente

    10 november 2015

    Vorige week was ik voor de eerste keer in kopjes! Echt geweldig, ik zou er eigenlijk willen wonen. (ik heb een trui met alle katten gekocht en draag die sindsdien non-stop)



    10 november 2015

    Oh wat een leuk uitje, hoeveel katten hebben ze daar dan? :)



    11 november 2015

    Het is altijd zo leuk om te lezen hoe andere mensen Amsterdam ontdekken, een stad waar ik zelf 5x per week te vinden ben. Zo stom hoe je zelf de leukste dingen weet te missen in “jou” stad, je wordt er gewoon blind voor. Het kattencafe staat wel op mijn lijst om eens te bezoeken.



    11 november 2015

    JA, hier moet ik naartoe! Och man, wat een droom om een kattencafé te bezoeken. Eten + katten, perfect toch?! X



    11 november 2015

    Ziet er super leuk en knus uit prachtige foto’s ook weer!



    11 november 2015

    Wat een zalige plek!



    11 november 2015

    Ik wil ZO ONTZETTEND GRAAG naar Kopjes, lijkt me echt zo onwijs leuk!



    13 november 2015

    Dit lijkt me zoo leuk! Jammer dat het zo bizar ver weg is!



    15 november 2015

    Ah wat leuk! Hier zou ik echt een keer naar toe willen