Originele manieren om je vensterbank in te richten -
26/11/2015


Manieren om je vensterbank in te richten header
Nooit gedacht dit ooit te zeggen, maar één van mijn favoriete plekken in ons nieuwe appartement is: de vensterbank. Hij is ietwat breder dan gemiddeld waardoor je gezellig ‘in’ het raamkozijn kan zitten en kan koekeloeren naar het winkelend publiek in Den Bosch. In afwachting van de gordijnen ging ik dan ook experimenteren met wat raamdecoratie. Kijk je mee?

Manieren om je vensterbank in te richten 1
De loungehoek – Het raamkozijn wil ik eigenlijk vooral gebruiken als loungeplek. Daarom besloot ik er ook een fijn dekentje in te leggen en een kussen. Qua raamdecoratie heb ik het verder enorm rustig gehouden. Ik zette een (nep)plant neer, wat kaarsen en een paar notitieboekjes om eventueel wat gedachten of ideeën in neer te pennen. Gewoon een fijne plek om met een kopje thee of verse cranberrysap naar buiten te turen. Oh: hoe leuk is trouwens deze Blond Amsterdam-mok?

Manieren om je vensterbank in te richten 2
De mini-bibliotheek – Ik vind het heerlijk om tijdens een lange werkdag voor de afwisseling even ‘iets’ luchtigs te lezen. Laat de vensterbank zich nou bij uitstek lenen om een paar prachtige ‘koffietafelboeken’ neer te zitten. Ook vond ik dat mijn decoratieve giraf, welke ik ooit eens bij een wereldwinkel heb gekocht, een prominente plek verdiende. En natuurlijk een fijn Rituals-geurstokje die ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Ze ruiken echt zó lekker!

Manieren om je vensterbank in te richten 3
Beauty bar – Nog een luchtige bezigheid waarvoor ik graag even een lange werkdag onderbreek: mijn nagels lakken. En een tijdschrift lezen. Heel fijn als ik bijvoorbeeld thuis aan het tikken ben voor Cosmopolitan en ik even een brain break nodig heb. Ik besloot dan ook mijn vensterbank om te toveren tot kleine beauty bar. Hier kan ik -al sippend uit een mason jar- wat nieuwe tijdschriften lezen terwijl mijn nagellak aan het drogen is. Echt. Meer zen dan dit wordt het denk ik niet.

Manieren om je vensterbank in te richten 4
De werkplek – En soms -héél soms- lijkt het me ook gewoon heel erg fijn om mijn werkplek naar de vensterbank te verplaatsen. Gewoon met mijn benen gestrekt en een laptop op schoot artikelen tikken. Uiteraard met een aantal verse chocoladepepernoten aan mijn zijde en mijn favoriete mok (Ja. Die ene waarvan ik dacht dat deze was bedoeld voor mijn beste vriendin.). Misschien een goed idee om de week mee af te sluiten?

Welke originele manieren om je vensterbank in te richten vinden jullie het leukst? Hebben jullie nog leuke ideeën voor mijn vensterbank?

iconadvertentie33 reacties


  26 november 2015

  Wat een leuke manieren om je vensterbank in te richten. Wat is dat giraffeje leuk!!  26 november 2015

  Fijn artikel, ik zou echt altijd voor het ramen zitten met zo een cozy zitplek. Onze vensterbank is een klein tabletje op de grond dus ik versier deze best niet. :p  26 november 2015

  Mijn vensterbank is niet echt een gezellig zitplekje, maar ik zou er wel wat meer mee moeten doen!  26 november 2015

  Leuke ideeën! Ik vind doe giraffe cute!  26 november 2015

  Ah ik vind het zo leuk als je op de vensterbank kunt gaan zitten, zo gezellig! :-)  26 november 2015

  wat leuk :) nu wil ik ook een bredere vensterbank in mijn toekomstige appartement  26 november 2015

  Oh ik heb altijd een vensterbank gewild waar je zo lekker in kunt zitten met een boek. Maar dat mini bibliotheekje idee is ook echt super leuk! ^^  26 november 2015

  Wat een fijne inspiratie. Onze vensterbanken zijn zo goed als leeg, oeps! Dus dit artikel komt helemaal als geroepen. Vooral het kussentje in de vensterbank vind ik erg leuk; oogt zo lekker cosy <3  26 november 2015

  Ah, ik zou zo graag een vensterbank willen waar je in kunt zitten. En daar dan iedere ochtend in mijn pyjama thee drinken. Liefs  26 november 2015

  Snap echt helemaal waarom dit je favoriete plek is! En natuurlijk enorm fotogeniek! ;)  26 november 2015

  Wat een leuke en originele ideeën! Ik vind de mini bibliotheek persoonlijk het mooiste staan en ook het leukste/handigste. Een vensterbank lijkt me een héérlijke plek om lekker te lezen. Dat mis ik soms wel een beetje hier in ons appartement! X  26 november 2015

  Ik vind die loungevensterbanken altijd zó leuk, helaas heb ik helemaal geen vensterbank dus dat wordt ‘m niet haha.  26 november 2015

  ah wat super schattig en leuk!  26 november 2015

  Mooie foto’s! Ik ben jaloers op je diepe vensterbank, ik wil er hier in huis ook nog altijd 1tje maken :-).
  Wat betreft boeken in je vensterbank, ik heb dat ook een poosje gehad, er zit alleen een groot nadeel aan, je boeken gaan verkleuren door het zonlicht! Misschien als er geen direct zonlicht op je vensterbank schijnt dat het dan niet (of minder) gebeurd, maar mijn boeken zijn in ieder geval een beetje verpest :-P  26 november 2015

  Mooie foto’s en leuke ideetjes!  26 november 2015

  Ik zou er sowieso een cosy loungeplekje van maken!

  x  26 november 2015

  Wat een leuke ideeen. Alles ziet er prachtig uit! Helaas hebben wij niet overal vensterbanken. Alleen in de woonkamer en in de keuken.  26 november 2015

  Lijkt me een heerlijk plek, zou ook heel erg graag een vensterbank willen zoals deze. Helaas hebben wij niet echt goede vensterbanken, maar erg leuke ideeën!  26 november 2015

  Zo leuk! Jammer dat wij in een oud jaren ’30 appartement wonen. Hier wordt alles snel vochtig en nat  26 november 2015

  Wauwie, wat ziet je vensterbank er leuk uit! Ik zou dit later ook echt in mijn huis willen.  26 november 2015

  Wat een origineel artikeltje! Ik denk dat veel mensen wel een lege vensterbank hebben waar ze nog iets leuks mee kunnen doen! Mij lijkt het persoonlijk het leukst om allemaal vrolijke kussentjes in te leggen en lekker in de vensterbank te kunnen zitten..  26 november 2015

  Ik vind het er nu al zo gezellig uit zien! Heel gaaf als je vensterbanken hebt die zo breed zijn dat je er ook op kunt zitten. Dat zie je tegenwoordig niet zo vaak meer!  26 november 2015

  Wat een leuke ideeën!  26 november 2015

  Wat een handige tips, Op dit moment staat er alleen wat troep(veel spullen) op. Ik moet het echt een keertje leuk gaan inrichten.  26 november 2015

  Erg leuk artikel! Ik hoop dat ik later ook zo’n loungeplekje kan maken.  26 november 2015

  Als kind droomde ik altijd van zo’n grote bank/vensterbank aan mijn raam met een matrasje en véél kussens, zoals je vaak kan zien in Amerikaanse films. Op dit moment heb ik dat nog nergens kunnen installeren, maar jouw vensterbank komt al aardig in de buurt. :-)  26 november 2015

  Wat mooi! Ik wou dat ik ook zo’n lage vensterbank had8 Bij mij staat er nu een serretje met plantjes :)  27 november 2015

  Ooh een vensterbank waarin je kunt zitten lijkt me echt supertof! En inderdaad een fijne werkplek.  27 november 2015

  Leuke tips hoor, hier heb ik allemaal plantjes erin staan. Er mag wel wat aan gebeuren op moment want het is er gewoon in gekwakt en aangezien de katten er ook in zitten wordt alles steeds verschoven haha  27 november 2015

  Wat een origineel idee om hier en artikel over te schrijven. Ik heb in m’n nieuwe app ook een vensterbank en ik heb weer veel inspiratie gekregen door jou! THANK YOU!
  Daarnaast. OMG I am like, so obsessed with the giraffeeee!!
  Waar heb je die gekocht? Ik hoop in NL en niet tijdens 1 van je reizen cause I kinda really need it in my life too! xoxox


  Femke - Youniqueblog

  28 november 2015

  Aah dankjewel! Leuk om te horen :-) Ik heb hem (een aantal jaar geleden) gekocht bij een wereldwinkel. Geen idee of ze dus überhaupt nog te koop zijn…  27 november 2015

  Superleuk! Een vensterbank als loungeplek lijkt me fantastisch! Mijn zus woont in een heel oud huis in Engeland, waar ze echt gigantische lage vensterbanken hebben…ben zo jaloers!

  Weet je trouwens wel zeker dat je stevig glas in het raam hebt zitten?? :-) Voor je iets teveel er tegenaan leunt!!  28 november 2015

  Heel erg leuk! Ik kan niet wachten tot ik op mezelf of samenwoon, en ook gezellig alles kan inrichten :-) Thuis bij mijn ouders hebben we niet zo’n vensterbank i.v.m lange ramen, maar ik vind het er heel mooi uit zien