5 manieren om je Instagram-foto’s leuker te maken -
16/03/2016


Instagram fots
Zoals jullie weten, vind ik Instagram ontzettend leuk. Alhoewel ik deze uitspraak waarschijnlijk binnenkort ga intrekken vanwege de nieuwe (stomme!) update. Toch blijf ik houden van mooie plaatjes en Instagram staat hier bomvol mee. Kunnen jouw kiekjes ook wel een upgrade gebruiken? Vandaag deel ik 5 manieren om je Instagram-foto’s leuker te maken.

Verschillende achtergonden
Laten we eerlijk zijn: Je Instagram-feed kan behoorlijk saai worden, wanneer je con-stant dezelfde achtergrond gebruikt. Daarom vind ik het belangrijk om zo nu en dan qua achtergrond te variëren. Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld niet alleen marmerplakfolie, maar ook achtergronden als creatief papier met een vrolijke print. Of inpakpapier. Whatever works, zullen we maar zeggen. Meer inspiratie nodig? Ik schreef eerder over vijf originele achtergronden voor fotografie.

Tijdschriften
Op mijn blog worden jullie doodgegooid met foto’s van tijdschriften. Toch is de wijze waarop ik tijdschriften fotografeer toch wel een béétje veranderd. Hoewel ik ‘vroeger’ vooral veel covers van tijdschriften fotografeerde, vind ik het nu een leuker effect geven wanneer ik een tijdschrift opengeslagen fotografeer. Dit geeft een foto vaak iets meer kleur en speelsheid.

Doodles en printables
Sinds kort heb ik het gebruik van printables ontdekt en sindsdien is er een wereld voor me opengegaan. Zo gebruik ik ze bijvoorbeeld regelmatig wanneer ik Instagram-foto’s maak voor Shoeby. Neem bijvoorbeeld deze en deze foto  – het geeft je Instagram-feed een vrolijke en speelse knipoog. Bovendien is het een (vrijwel) gratis prop. Het enige wat het je kost is papier en inkt. De doodles die ik heb gebruikt voor Shoeby kun je terugvinden in deze post.

Food
Als er één ding is wat ik altijd een foto meer ‘leven’ vindt geven, dan is het wel eten. Het voelt of een persoon dan ook echt aanwezig is op een foto, ondanks dat hij of zij niet te zien is. Ik bedoel: Waarom zou daar anders een vegan chocolademousse random naast dat kookboek staan? Juist. It makes no sense. Indien mogelijk vind ik het ook enorm leuk om te doen alsof net iets is omgevallen. Zoals de autodrop hierboven. Alhoewel het uiteraard wel een héél gracieuze val is geweest ;-)

Overige props
Van Instax camera tot make-up: Het zijn allemaal originele manieren om je Instagram-foto’s leuker te maken. Wanneer ik ze in huis heb, vind ik het bijvoorbeeld ook heel leuk om Instagramfoto’s te maken met bloemen. Het geheim van de perfecte prop? Ga gewoon voor iets dat voor handen ligt en experimenteer hiermee. Voilá. Een vrolijk Instagram-kiekje is geboren.

Wat vind jij de leukste tip om je Instagram-foto’s leuker te maken? Volg jij mij ook al op Instagram?23 reacties


  16 maart 2016

  Ik ben meestal vrij saai met mijn achtergronden en props, maar dit geeft me inspiratie.  16 maart 2016

  Fijne tips Femke! Soms is het zo moeilijk om een leuke foto te maken voor Instagram. Vooral dat van die printables vind ik geniaal, eens kijken of ik dat kan toepassen! (:  16 maart 2016

  Ik ga ermee akkoord dat goed gekozen props een foto een pak leuker maken, maar soms vind ik dat een foto verpest wordt door props die helemaal niets te maken hebben met het onderwerp. Ik zeg maar iets: een nieuwe telefoon voorstellen, maar er dan een flesje nagellak naast leggen of zo. Dan ben ik meestal niet bezig met het belangrijkste onderwerp van de foto, maar vraag ik me meer af wat dat attribuut erbij doet :) Enkel bloemen kunnen voor mij echt altijd, maar dat komt ook omdat ik zo van bloemen hou, haha.  16 maart 2016

  Agree! Dit zie ik vaak voorbij komen en in dat geval is het niet echt een toevoeging nee. Maar die doodles bijvoorbeeld, dat vind ik dan wél weer leuk!  16 maart 2016

  Ik zet vaak maar één item op de foto en daardoor is mijn Insta een klein beetje saai, vind ik zelf. Dus ik probeer er nu op te letten om meerdere dingen op de foto te zetten en wat ‘diepte’ toe te voegen  16 maart 2016

  Ik heb ontzettend veel bewondering voor iedereen die een prachtige instagram feed heeft waarbij iedere foto perfect past bij de rest. Zelf heb ik hier helaas geen tijd en geduld voor… Toch vind ik dit een interessant artikel om te lezen!  16 maart 2016

  Ben zelf niet zo bezig met bijvoorbeeld achtergronden. Wel met dezelfde grootte van de foto’s! Vind dat zó overzichtelijk en clean staan. :) Alsnog wel heel tof om jouw tips te lezen! Hoe dan ook is dat altijd wel inspirerend.  16 maart 2016

  Super leuk! Vind het soms lastig om af te wisselen met props, maar inspiratie doet het altijd goed :D  16 maart 2016

  Leuke tips! Ik denk hier eigenlijk nooit zo over na, toch maar eens vaker doen dan :)  16 maart 2016

  Fijne tips! Ik heb vaak dezelfde achtergronden daar moet ik eens wat aan gaan doen  16 maart 2016

  Je hebt heel mooie foto’s dus thanks for sharing!  16 maart 2016

  Wat een leuke en handige tips, hier kan ik zeker wat mee :-)  16 maart 2016

  Wat een leuke tips. Ik heb laatst bij de Action geweest en ik heb ook wat achtergrondjes ingeslagen. Maar zoals Lotte zegt, ik vind andere attributen zo afleiden. Vaak gaat het ook om het mooie plaatje en niet om een boodschap overbrengen  16 maart 2016

  Handige tips! Ik vind jouw Instagram foto’s altijd zo mooi.  16 maart 2016

  WAT?! Wat een stomme update! Ik ga vanaf nu overigens aan mijn Insta feed werken (voor de zoveelste poging). Met heel veel hulp van VSCO cam.  16 maart 2016

  Wat een leuke tips! Die verschillende achtergronden kan ik wel gebruiken :) Wat een nare update zeg, jemig, dat is toch helemaal niet handig?


  Femke - Youniqueblog

  17 maart 2016

  Nee, vind ik ook niet :-( zó stom!  16 maart 2016

  Handige tips! Ik ga ze zeker gebruiken. -x-  16 maart 2016

  Leuke tips! Ik steek namelijk niet veel tijd in voor het maken van een mooie foto. Met deze tips kan ik wel wat :-) x  16 maart 2016

  Printables, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht! Hele goede tips, Femke!


  Femke - Youniqueblog

  17 maart 2016

  Dankjewel, superleuk om te horen :-)  17 maart 2016

  Wat een super leuke en handige tips! Jouw foto’s maken mij altijd heel vrolijk :)  20 maart 2016

  Ik vind je foto’s op Instagram altijd erg vrolijk, fijne tips! :)