Meidenfilms: 33 chick flicks om te kijken met je beste vriendin
15/03/2016


meidenfilms chick flick girls night filmavond fiilmtip
Na de post ‘30 leuke films om te kijken met je vriend‘, mocht het lijstje ’33 leuke meidenfilms om te kijken met je beste vriendin’ uiteraard ook niet ontbreken. Natuurlijk zijn er nog véél meer films om met je beste vriendin(nen) te kijken (lees: Iedere Nicolas Sparks-verfilming), maar dit zijn mijn persoonlijke favorieten. Handig om even op te slaan!

Meidenfilms

Pssst! Loop jij meer op schema met het bingewatchen van je favoriete serie dan qua leven? Reserveer nu mijn boek ‘Fuck the quarterlife crisis‘ bij  Bol.comAKOBruna en ECI

Georgia Rule
“De rebelse tiener Rachel wordt in de zomervakantie bij haar strenge oma Georgia gedumpt om wat manieren bij te leren.” Vooruit. Het plot is niet baanbrekend, maar het is wel een film met een onverwachte twist en die je doet twijfelen wat nou écht de waarheid is. Extra leuk omdat Lindsay Lohan de hoofdrol bekleed en ze in het christelijke dorpje enórm uit de toon valt. En nee: niet alleen vanwege haar kledingstijl.
leuke chick flicks netflix georgia rule

According to Greta
Nóg een film waarbij een tiener in de zomervakantie bij haar grootouders wordt gedumpt. Dit keer gaat het om de suïcidale Greta die een bucket list heeft gemaakt met dingen die ze wil doen voordat ze vóór haar 18e zelfmoord pleegt. Het klinkt nu héél dramatisch, maar 90% van de film is gewoon héérlijk sarcastisch. Enne: met Hilary Duff in de hoofdrol kan een film natuurlijk nooit stom zijn.
leuke chick flicks netflix according to greta

Wild Child
De verwende Poppy (Emma Roberts) wordt als straf naar een strenge kostschool in Engeland gestuurd. Daar doet ze er alles aan om van school gestuurd te worden.
leuke chick flicks netflix wild child

What to expect when you’re expecting
Ik ben dol op films met verschillende verhaallijnen. Vooral als deze one way or another met elkaar weten te kruisen. Zo ook What to expect when you’re expecting, met celebs als Jennifer Lopez, Cameron Diaz en Elizabeth Banks. Deze film was overigens ook de inspiratie om onze babyzeeschildpad in Bali ‘Henry’(uit te spreken als: ânrie) te noemen. Om deze grap te snappen moet je deze film dus écht even zien.
leuke chick flicks netflix what to expect when you're expecting

Bridesmaids
Eén van mijn meest favoriete films ooit. Wanneer Annie’s (Kristen Wiig) beste vriendin gaat trouwen, wordt ze er opeens mee geconfronteerd dat ze haar eigen leven totaal niet op orde heeft. Vanaf daar is het een downwards spiral.
leuke chick flicks netflix bridesmaids

Monte Carlo
Wanneer Grace naar jarenlang sparen eindelijk haar droomstad Parijs bezoekt, wordt ze aangezien voor de steenrijke -doch verwende- Cordelia. Op aansporen van haar beste vriendin (Katie Cassidy) en stiefzus (Leighton Meester) geeft ze zich over aan de situatie met alle gevolgen van dien.
leuke chick flicks netflix monte carlo

So Undercover
Een film die ik pas geleden voor het eerst heb ontdekt, maar zó leuk. FBI’s Molly Morris (Miley Cyrus) moet undercover bij een studentenvereniging om de dochter van een maffioso te beschermen. Echter is Molly zelf allesbehalve girly of student material. Eén van de leukste meidenfilms met Miley Cyrus in de hoofdrol.
leuke chick flicks netflix so undercover

Sex and the City
Zelfs als je de serie nog nooit hebt gezien is deze film over mode, carrière en mannen een absolute aanrader. Sterker nog: Zelf heb ik eerst de films gezien voordat ik verslaafd raakte aan de gelijknamige serie.
leuke chick flicks netflix sex and the city

How To Lose A Guy in 10 days
Misschien wel één van de meest populaire meidenfilms. Columniste Andie Anderson (Kate Hudson) krijgt de opdracht om een nieuwe vlam kwijt te raken binnen 10 dagen. Womanizer Benjamin Barry (Matthew McConnaughey) heeft daarentegen de weddenschap met zijn vrienden afgesloten dat hij langer dan 10 dagen kan samenblijven met een vrouw.
leuke chick flicks netflix How to lose a guy in 10 days

In Her Shoes
Twee zussen (Cameron Diaz en Toni Collette) hebben niets gemeen, behalve hun schoenmaat. Dan komt Ella (Shirley MacLaine) in hun leven: hun grootmoeder die ze al twintig jaar niet hebben gezien. Zij brengt Maggie en Rose samen in haar huis in Florida, waarop even hilarische als hartverscheurende verwikkelingen volgen.
leuke chick flicks netflix in her shoes

Never Been Kissed
De 25-jarige Josie Geller (Drew Barrymore) is journaliste en gaat undercover bij een high school waar ze zelf niet de meest leuke herinneringen aan heeft. Wanneer ze vervolgens ook nog verliefd wordt op een leraar, wordt het verhaal nóg complexer.
leuke chick flicks netflix never been kissed

Monster-In-Law
Wanneer Charlotte (Jennifer Lopez) haar droomman Kevin Fields (Michael Vartan) ontmoet, lijkt niets haar geluk meer in de weg te staan. Tót ze haar schoonmoeder (Jane Fonda) ontmoet….
leuke chick flicks netflix monster in law

Cadet Kelly
Wanneer de stiefvader van Kelly (Hilary Duff) wordt benoemd tot directeur van een militaire middelbare school, wordt Kelly gedwongen hier ook les te volgen. Dit terwijl ze zelf een écht meisjes-meisje is en niets met discipline heeft.
leuke chick flicks netflix cadet kelly

I Could Never Be Your Woman
Een moeder (Michelle Pfeiffer) wordt verliefd op een veel jongere man, terwijl haar dochter ( Saoirse Ronan) tegelijkertijd voor de eerste keer verliefd wordt. Het klinkt misschien als een suf plot, maar is in feite een hilarische film.
leuke chick flicks netflix i could never be your woman

Maid in Manhattan
De belichaming van The American Dream: een rijke man die verliefd wordt op een schoonmaakster. Alhoewel de man in kwestie dit aanvankelijk niet doorheeft vanwege een misverstand. Een heerlijk luchtige film over ‘verboden’ liefde en… Met Jennifer Lopez in de hoofdrol. Ja. De film is oud, maar -je weet wat ze zeggen- goud.
leuke chick flicks netflix maid in manhattan

Just Like Heaven
Wanneer David (Mark Ruffalo) een appartement huurt, komt hij tot de ontdekken dat de geest van Elizabeth (Reese Witherspoon)- die momenteel in coma ligt- hier nog spookt. Wanneer hij verliefd op haar wordt, doet hij er alles aan om te voorkomen dat haar zus haar leven beëindigd.
leuke chick flicks netflix just like heaven

Chasing Liberty
Het is lang geleden dat Mandy Moore heeft gespeeld in een chick flick maar dit was misschien wel één van haar meest populaire rollen: Als rebelse dochter van de president die weet te ontsnappen aan de scherpe beveiliging en tijdens haar trip door Europa een knappe Britse fotograaf ontmoet.
leuke chick flicks netflix chasing liberty

Lovewrecked
Nóg een actrice waarvan we niet meer veel (goede) dingen horen: Amanda Bynes. In deze film strand Jenny (Amanda Bynes) met haar favoriete rockster Jason (Chris Carmack) op een onbewoond eiland. Tenminste, dat dénken. Zodra Jenny er echter achterkomt dat ze zich nog op hetzelfde eiland bevinden, besluit Jenny niets tegen Jason te zeggen in de hoop dat hij verliefd op haar wordt.
leuke chick flicks netflix lovewrecked

Music and Lyrics
Een aan lager wal geraakte zanger (Hugh Grant) krijgt de kans om een nummer 1-hit te schrijven voor popdiva Cora Corman (Haley Bennett). Het enige probleem is dat hij nog nooit een tekst heeft geschreven en hij heeft maar een paar dagen de tijd. Hij krijgt toevallige hulp van zijn plantenverzorgster (Drew Barrymore).
leuke chick flicks netflix music and lyrics

Raising Helen
Wanneer de zus van de succesvolle Helen (Kate Hudson) om het leven komt in een auto-ongeluk, moet zij zorgen voor haar drie kinderen. En dat loopt natuurlijk niet geheel volgens plan…
leuke chick flicks netflix raising helen

The Help
Dit is één van mijn meest favoriete films óóit. De film gaat over de jonge schrijfster Skeeter (Emma Stone) die een controversieel boek wil schrijven over de rol van zwarte vrouwen in het huishouden van rijke Zuiderlijke families.
leuke chick flicks netflix the help

Confessions Of A Shopaholic
“‘Cause when I shop the world gets better” Oooh, kunnen wij ons stiekem niet allemaal vinden in deze uitspraak? Ik tenminste wel…
leuke chick flicks netflix confessions of a shopaholic

Mean Girls
Ik denk niet dat ik overdrijf als ik claim dat dit de beste meidenfilms ALLER-TIJDEN is. Het is de ultieme (dramatische) samenvatting van het leven van een typisch tienermeisje op de middelbare school. Thank you, Tina Fey!
leuke chick flicks netflix mean girls

13 going on 30
Geef toe: nu je jong bent wil je niets liever dan (‘echt’) volwassen zijn, inclusief een mooi huis en fancy baan. Helaas blijkt die wens in praktijk behoorlijk vies tegen te vallen zo bewijst deze film met slechts één boodschap: geniet van Monopoly zónder striptease zolang het nog kan ;-)
leuke chick flicks netflix 13 going on 30

Freaky Friday
Wat als… Jij en je moeder wakker worden in het lichaam van de ander? En dit ook nog eens op de dag van een belangrijke toets en het oefendiner van je moeders huwelijk. Juist. Probeer dan meer eens om níét in paniek te raken. Eén van de grappigste meidenfilms ooit.
leuke chick flicks netflix Freaky Friday

The Devil Wears Prada
Wil je een gedramatiseerde sneak peek achter de schermen van een tijdschrift? Dan vind je deze film vast fantastisch. Met de droom om ook ooit voor een tijdschrift te schrijven, heb ik deze film werkelijk grijs gedraaid. En héél hard gehoopt dat het niet echt was ;-)
leuke chick flicks netflix the devil wears prada

27 Dresses
Bruiloften zijn natuurlijk het ultieme thema voor een échte chickflick. Voeg hier Katherine Heigl aan de mix en je hebt een hilarische, maar ontroerende chickbomb te pakken.
leuke chick flicks netflix 27 Dresses

The Other Woman
Thank you 2014 voor deze geweldige nieuwe film: Cameron Diaz, Leslie Mann en Kate Upton die hun krachten bundelen om wraak te nemen op de ultieme overspelige man. Extra leuk dankzij de grappige bijrol van Nicki Minaj en één van de beste meidenfilms van 2014.
leuke chick flicks netflix the other woman

Labor Pains
Als Thea dreigt te worden ontslagen, verzint ze uit pure paniek dat ze zwanger is. Deze leugen pakt echter zo goed voor haar uit (promotie!) dat ze besluit deze leugen aan te houden. Maar ja… Wat gebeurt er na die 9 maanden?
leuke chick flicks netflix Labor pains
Just My Luck
Oooo, nog zo’n fantastische meidenfilm met Lindsay Lohan in de hoofdrol. Wat als het geluk je altijd heeft toegelachen, maar na een ongeluk wordt overgedragen aan een wel héél knappe man (Hoi, Chris Pine!). En jij maar denken dat jij een pechvogel was…
leuke chick flicks netflix just my luck
The Princess Diaries
Hoewel ik deel 2 een beetje vond tegenvallen, vind ik het eerste deel van de royal meidenfilm een absolute aanrader. “Me? A princess? Shut up!”
leuke chick flicks netflix the princess diaries
Miss Congeniality
Ook bij deze film zal ik jullie alleen maar het eerste deel aanraden. Bereid je voor op een overload aan perfecte popjes, een heleboel geroddel en een vliegende kroon. She’s Miss United States…
leuke chick flicks netflix miss congeniality
Beauty & The Briefcase
Wanneer je de naam Hilary Duff hoort denk je waarschijnlijk aan The Lizzie McGuire Movie, A Cinderella Story, Raise Your Voice en The Perfect Man. Toch heeft ze ook nog een andere cheesy chick flick op haar naam staan: Beauty & The Briefcase. De film gaat over modejournaliste Lane wiens grote droom het is om voor Cosmopolitan te schrijven. Als proefopdracht moet ze de zakenwereld induiken om de perfecte man te vinden die voldoet aan alle punten op haar checklist. Uiteraard valt ze uiteindelijk op een man die aan geen enkel punt op haar checklist voldoet en brengt hiermee haar droomcarrière in gevaar.
leuke chick flicks netflix beauty and the briefcase
Welke meidenfilms ontbreken er volgens jullie nog aan dit lijstje? Welke film is jullie favoriet?24 reacties


  15 maart 2016

  Leuk lijstje! Ik weet nooit welke films ik kan kijken met vriendinnen dus dit komt goed van pas


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Yay, leuk om te horen!  15 maart 2016

  Ik ken ze allemaal, geweldige films haha! Voor mij mogen Legally Blonde 1 en 2 hier echt nog bij :-).


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Mee eens :-) Dat zijn ook zulke leuke films en échte chick flicks!  15 maart 2016

  Man, oh man. Films die ik ooit gekeken heb komen langzaam weer binnendringen in mijn hoofd. Alle hilarische scènes, stuk voor stuk. Haha! Maar er zijn er ook een paar die ik (nog) niet gezien heb. Toch eens kijken!  15 maart 2016

  Oh wat ‘n heerlijk lijstje! Ik wil ze nu allemaal bekijken bevind me helemaal in die chickflick sfeer, hihi :D  15 maart 2016

  oeh sommige heb ik nog niet gezien, dus maar snel een filmavondje inplannen :)  15 maart 2016

  Guilty, weer allemaal gezien. Wat erg!!! Wij zouden eens een filmavond moeten organiseren hahaha


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Pfoe, ja wij kijken álles! We zouden een filmblog moeten beginnen, haha.  15 maart 2016

  Oh oh oh stiekem ben ik dol op chickflicks. Tegenwoordig ben je mijn autoriteit op het gebied van film-lijstjes, dus ik weet je post te vinden!

  Ik heb een rare liefde voor gender en body-swap films, dus (als ik de namen goed heb) Freaky Friday, 13 going on 30 en The Hot Chick ontbreken nog ;)


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Die rare liefde deel ik, haha. 13 going on 30 en Freaky Friday staan ook in dit lijstje! The Hot Chick heb ik inderdaad gemist. Moest een keuze maken ;-)  15 maart 2016

  Oeh heerlijk lijstje! Ik heb er echt nog veel niet gezien. Een heleboel overigens ook wel. Mijn favorieten uit dit lijstje zijn denk ik Mean Girls (DUH) en The Other Woman, die laatste was écht hilarisch!  15 maart 2016

  Zitten echt heel veel leuke films bij! Mijn favoriet blijft 13 going 30.

  x  15 maart 2016

  Haha jaaa, WIld Child! Zo vaak gekeken vroeger. En wow, wat een lange lijst is dit. Heerlijk! Ik ga snel eens wat trailers kijken :).  15 maart 2016

  Haha 13 going 30 is echt zo leuk!  15 maart 2016

  Ahhh, zo leuk allemaal! Ik ben dol op chick flicks!  15 maart 2016

  Geweldig leuk lijstje! Hier komen we een meidenavondje wel mee door haha.

  Liefs.x  15 maart 2016

  Practical Magic
  Echt toffe film :)

  Ook in Nederland hebben we leuke Chick Flicks:
  Alles is liefde
  Alles is familie
  Hartenstraat
  Smoorverliefd
  Ja, ik wil!
  De surprise
  Gooische vrouwen


  Femke - Youniqueblog

  16 maart 2016

  Oh, Practical Magic ken ik helemaal niet :o *noteert op lijstje*


  Lianne

  15 maart 2016

  Echt een geweldig lijstje! Veel films heb ik al gezien maar ook een paar nog niet.. Nu heb ik de komende tijd weer wat te doen Een paar van mijn favoriete films blijven toch wel Bratz (vooral toen ik jonger was) en Love, Rosie!  15 maart 2016

  Heerlijk lijstje! Vooral 27 dresses en Confessionele of a Shopaholic. Mis nog wel 2 van mijn favorieten: The Sisterhood of the Travelling Pants deel 1 en deel 2. Super om ook samen met vriendinnen te kijken.  16 maart 2016

  Jaaa, hier zit zoveel leuks tussen! Veel jeugdsentiment ook haha, of beter gezegd tienersentiment…  16 maart 2016

  Oh yay, soms heb ik dit echt nodig, dankje voor de tips!


  Ilonka

  4 mei 2016

  Wat een fijn lijstje is dit een deel heb ik al gezien maar ook een aantal nog niet! Dus ik heb weer wat te doen! Heerlijk materiaal om onder mijn studie uit te komen ;)