Cactussen in een kratje: simpele interieur DIY met cactussen
14/03/2016


Illustrties aan muur 1

Al sinds Roy en ik in ons appartement wonen, bleef ik ‘iets’ missen in ons interieur. Hoewel we al diverse dingen aan de muur hadden hangen, voelde het toch een beetje leeg. Toen we enkele weken geleden in IKEA rondliepen, lieten we ons inspireren tot het maken van een collage aan lijstjes én -jawel- cactussen in een kratje. Vandaag deel ik het resultaat van ons DIY-project.

Cactussen in een kratje

Illustrties aan muur 2
Bij IKEA spotten we cactussen die waren bevestigd aan een kratje en vervolgens aan de muur opgehangen. Na enig getwijfel (‘Zou het wel leuk staan?’), besloten Roy en ik dat we het zo’n leuk idee vonden dat we er enkele afdelingen voor terugliepen om de benodigde spullen te halen. De DIY ziet er beslist moeilijker uit, dan het daadwerkelijk is. Het grootste obstakel was om gaatjes in de potten te boren. Heb je dit eenmaal gedaan, dan is het slechts een kwestie van een schroef erin draaien en aan het kratje bevestigen. Wij vinden het resultaat zelf enórm leuk.

De fotolijstjes besloten we in te vullen met illustraties. Zelf vinden we foto’s allebei namelijk nogal cliché (Hé, we moeten ergens een grens trekken qua interieurcliché’s, hè? Cactussen.) en we hadden allebei het gevoel dat illustraties beter passen bij ons én ons interieur. Eerder konden jullie al zien dat Roy zelf een illustratie had gemaakt van Wikkie, dus deze moest beslist worden ingelijst. Ook kozen we ervoor om de (door Roy) zelf geïllustreerde Mario aan de muur te hangen. De overige lijstjes hebben we opgevuld met plaatjes die we vonden op Pinterest. Hierboven zie je mij nog poseren voor een aantal lege lijstjes als je goed kijkt, maar hieronder het resultaat…

Illustrties aan muur 3
*confettikanon* Hoe grappig ziet dit eruit? De kans is groot dat we binnenkort nog wat illustraties gaan vervangen -het mag van ons beide iets kleurrijker- maar het begin is er zeker. Het allerleukste aan onze ‘nieuwe’ muur vinden we de cactussen in een kratje. Het geeft ons interieur toch iets meer van een knipoog. Het is in ieder geval nu voor het eerst in drie maanden, dat mijn vriend en ik volkomen tevreden zijn over ons appartement. Al zullen we binnenkort wel weer een nieuw project ontdekken…

Wat vinden jullie van onze nieuwe muur? Vinden jullie de cactussen in een kratje niet leuk?25 reacties


  14 maart 2016

  Laatst in de Ikea zatten we ook naar de cactussen te kijken. Zo leuk. Dit ziet er echt super uit, in de krat.


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Ja, je kunt er daar niet omheen hè? Wij hadden al eerder deze cactussen gekocht, maar deze staan nog op onze bijzettafels.  14 maart 2016

  Dit ziet er super leuk uit!  14 maart 2016

  Ah, dit is zo leuk Femke, tof idee! Gave illustraties hangen er ook al in de lijstjes, I like!


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Lief, dankjewel! Wij zijn er ook zó blij mee :-)  14 maart 2016

  Ah, wat een onwijs leuk en creatief idee. Ik zoek al heel lang naar iets leuks aan de muur, ik denk dat ik het zojuist heb gevonden. Bedankt voor het delen, ik ga deze week meteen aan de slag!


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Wat tóf! Ik ben súperbenieuwd naar het resultaat :-)  14 maart 2016

  Wat gaaf zo met die tekeningen en het kratje met cactussen! Erg vrolijk en origineel  14 maart 2016

  Wat een leuk idee zo met dat kratje. Wij hebben hier allemal cactussen in de vensterbank staan, lekker old skool . Ik vind het ook altijd leuk om steeds af te wisselen met verschillende illustraties en Pinterest is daar idd ideaal voor.


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Ooo, op de vensterbank is ook leuk! Alleen heeft Wikkie de nare gewoonte om aan alles te knabbelen wat op de vensterbank staat, haha.  14 maart 2016

  wat ontzettend leuk!  14 maart 2016

  Feeeemke, dit is mooi! Echt tof en origineel!


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Wat lief – dankjewel :-)!!  14 maart 2016

  Dit is zo leuk en creatief! Wat staat het schattig :D


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Ah, dankjewel! Superleuk om te horen :-)  14 maart 2016

  Ooh, dat is echt zo leuk!  14 maart 2016

  Wat een super leuk idee om zo je cactussen op te hangen!  14 maart 2016

  Omg zo leuk!  14 maart 2016

  super leuk idee :D  14 maart 2016

  Cactussen in een kratje = leeeeuk!  14 maart 2016

  Ah creabea’s, zo leuk :-)  14 maart 2016

  Komt dat kratje dan ook gewoon uit de Ikea?


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2016

  Yes, die verkopen ze ook gewoon daar ^^  14 maart 2016

  ziet er heel erg leuk uit!  17 maart 2016

  Wat een leuk idee, met die cactusjes! :)