3 simpele tips waardoor ík zelfs sporten leuk vind -
11/04/2016


simpele tips waardoor ík zelfs sporten leuk vind
Zoals jullie misschien wel weten, heb ik altijd een hartstochtelijke hekel aan sporten gehad. Werkelijk niets kon mij enthousiast maken om mezelf naar de dichtstbijzijnde sportschool te begeven. Toch heb ik sinds kort een aantal handige ‘trucs’ ontdekt waardoor ík zelfs sporten leuk vind. Ja, je leest het goed: Ik. Hopelijk helpen deze tips jullie ook te motiveren.

Kijk een serie
Het is misschien niet mogelijk bij iedere sport, maar zelf werkt dit voor mij enórm motiverend: een serie kijken. Momenteel kijk ik bijvoorbeeld Gossip Girl -enkele weken geleden afgewisseld met Pretty Little Liars– tijdens het hoepelen en dit werkt zo motiverend. In de eerste plaats omdat je dankzij de spannende cliffhangers dólgraag de volgende aflevering wilt zien, en op de tweede plaats omdat de tijd werkelijk voorbijvliegt. Zo probeer ik nu minstens één keer per week te hoepelen tijdens een aflevering van Gossip Girl (lees: ruim 40 minuten) en -wanneer de tijd dit toelaat- soms zelfs twee keer per week. Bovendien voelt het op deze wijze ook minder als tijdsverspilling wanneer ik een serie kijk.

Ga samen met je vriend (of vriendin)
Roy en ik hebben van sporten een gezamenlijke activiteit gemaakt en dit maakt het voor mij zóveel leuker. Je kun na afloop lachen om de onmogelijke oefeningen van de les en gezien we samen sporten is het makkelijker om onze maaltijden hierop af te stemmen. Zo eten we bijvoorbeeld wat lichter als we vóór het sporten gaan eten. Bovendien motiveer je elkaar. Wanneer Roy zegt ‘Zullen we niet gaan?’, dan zeg ik wél te willen gaan en vice versa. Het is tot nu toe nog niet voorgekomen dat de één thuisbleef, terwijl de ander ging sporten. Je wilt je immers geen luie zak met aardappelen voelen.

Ga voor korte(re) trainingen
… Op een tijd die werkt voor jóú. Roy en ik volgen twee verschillende (virtuele) groepslessen: ViPR en BRN. Onze persoonlijke favoriet is ViPR en ik denk dat dit niet alleen zozeer is vanwege de inhoud van de les, maar vooral ook vanwege de duur en de tijd. Deze les duurt namelijk slechts 30 minuten en het is mogelijk om deze vóór etenstijd te volgen. Wanneer we om half 7 de les volgen, kunnen we om half 8 alweer lekker op de bank zitten. Inclusief avondeten (welke we vaak al van tevoren hebben bereid) en douchen. Ik heb hierdoor niet het gevoel dat ik tijd moet inleveren, omdat ik ga sporten. Sterker nog: ik heb nog een hele avond over. Ideaal.

Vind jij het lastig om jezelf te motiveren om te gaan sporten? Wat zijn jouw favoriete tips?30 reacties


  11 april 2016

  Soms ga ik echt heel goed 3 a 4 x per week sporten en daarna komt de sleur er vaak weer in. Op dit moment probeer ik drie keer per week te gaan, direct na mijn werk en daarna avondeten. Het werkt voor mij namelijk niet om mezelf nog richting de sportschool te begeven na het eten. Dan moet ik eerst weer wachten tot mijn eten is gezakt en dan heb ik geen zin meer en vind ik het al zo laat haha! Fijne tips geef je :-).  11 april 2016

  Dat heb ik dus ook; ik kan echt niet na het avondeten nog gaan sporten o.i.d. haha!  11 april 2016

  Handige tips! Ik ben gek op sporten, maar heb het vaak te druk met school. Ik hockey 3x per week maar eigenlijk zou ik ook wel willen fitnessen  11 april 2016

  Handige tips. Zo erg is sporten helemaal niet, als je het leuke ervan in gaat zien.  11 april 2016

  Mijn vriend doet aan crossfit. Daar begin ik echt niet aan, dus met hem kan ik helaas niet sporten. De rest van de mensen om mij heen, hebben volgens mij zo’n schurfthekel aan sporten dat ik niemand mee krijg. Daarom doe ik altijd een groepsles. Alleen bodycombat vind ik leuk. Daar doen steeds dezelfde mensen aan mee, dus dat is dan ook leuk en motiverend. Verder pak ik voor bijna alles de fiets. Of het nou regent of niet.


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Wat goed dat je dan tóch in je eentje gaat. Ik zou dat zelf echt heel moeilijk vinden. Al kan ik me goed voorstellen dat steeds dezelfde groep je wel inspireert. Wat goed ook dat je altijd de fiets pakt. Zelf doe ik vrijwel alles te voet! Maar goed… Dat komt ook vooral omdat vrijwel alles daadwerkelijk op loopafstand ís.  11 april 2016

  Ja een serie tijdens het sporten is geniaal! Dat helpt zo ontzettend goed! En dan met name de wat flauwe waar je niet bij hoeft na te denken, haha!  11 april 2016

  Inderdaad handige tips! Kijk op dit moment ook Gossip Girl, ideaal eigenlijk om er gewoon bij te gaan sporten!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Ja, vind ik ook zo’n lekkere luchtige serie. Maar wel intrigerend genoeg om te blíjven kijken!  11 april 2016

  Leuke tips die ik zeker kan gebruiken. Ik vind het namelijk zó moeilijk om mezelf te motiveren.  11 april 2016

  Wat een goede tips! Mijn vriend en ik zijn pas gaan samenwonen dus sporten is er helaas echt bij ingeschoten.. ik ben zelf helemaal verknocht aan de serie ‘Celblok H’ dus misschien is dat wel leuk om te kijken tijdens het sporten! :-)  11 april 2016

  Overigens, sport jij nu in Den Bosch, sinds je daar woont? Misschien kunnen we een keertje samen sporten als je dat leuk vind? Ik ben nog geen enkele keer in de basic fit in den bosch geweest, maar wil er binnenkort wel naar toe :)


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Wat tof dat je nu ook in Den Bosch woont – yay! Ik sport eigenlijk altijd samen met mijn vriend, maar mocht hij niet kunnen geef ik zeker een gil. Lijkt me dan zeker leuk om samen te sporten. Of misschien vooral: kletsen ;-)  11 april 2016

  Kijk, dat is nog eens creatief sporten! Zelf hoepel ik ook heel vaak tijdens een serie. Jammer genoeg kan ik dan niet heel veel behalve de standaard hoop en squat hoop, want anders raak ik mijn deur, kast of nachtkastje alweer haha.


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Hahaha, zó herkenbaar! Ik moet ook altijd de bank verschuiven wanneer ik wil gaan hoepelen. En dan nog steeds raak ik ‘m af en toe. Oepsie!  11 april 2016

  Een beetje muziek of -als het kan- TV kan inderdaad helpen! Dan ben je toch niet zo PUUR op het sporten gefocussed.  11 april 2016

  Ik doe alleen maar sporten die ik echt leuk vind, het liefst waar een groot spelelement in zit. Een sportschool vind ik zo dodelijk saai dat ik het na twee keer alweer voor gezien houd en mij niet kan motiveren om nog een keer te gaan.

  Maar sporten als tennis of volleybal vind ik leuk om te doen vanwege het spelletje zelf, in de zomer vind ik het heerlijk om in de zon te wielrennen dus dan sta ik alleen maar te trappelen om weer te gaan!

  Dus mijn tip zou zijn: kies een sport die je ook echt leuk vindt ipv een sport die je doet omdat je vindt dat je het moet doen!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Dat is inderdaad misschien wel de beste tip: je moet de sport inderdaad wel léúk vinden. Goed dat jij dit hebt gevonden in sporten als tennis en volleybal. Zelf ben ik echt a-competitief, dus dit soort teamsporten hebben mij nooit echt aangesproken. Doe mij dan maar lekker een dik half uurtje hoepelen – in m’n uppie ;-)  11 april 2016

  Als ik tijdens hoepelen een tv-serie ga kijken zou ik me niet kunnen concentreren, haha. Met je vriend gaan is een goede! Kijken of die van mij me mee durft te nemen.  11 april 2016

  De les milles groepslessen zijn zo leuk. IK kan je xco en sh’bam ook aanraden hoor! Tenminste als die bij jullie gegeven word.  11 april 2016

  Goed dat je je op deze manier kan motiveren. Ik ga zelf 1 x per week naar de sportschool om te boksen en dat vind ik gewoon leuk. Verder ben ik sinds 2 weken aan het hardlopen en dan neem ik de hond mee, die vind het super leuk.  11 april 2016

  In het weekend lukt dat aardig, maar eigenlijk wil ik ook tijdens de week toch twee keer een halfuurtje sporten en dat is zo moeilijk. Als ik van een drukke dag op het werk thuiskom, wil ik alleen nog maar relaxen en naar Home & Away kijken :-).


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Dat gevoel herken ik enórm! Ik ga dan ook het liefste sporten op dagen dat ik thuis aan het werk ben geweest. Wanneer ik op locatie heb gewerkt, kom ik vaak zo uitgeblust thuis.  11 april 2016

  Ik doe altijd die oefeningen van de site blogilates, die zijn niet heel lang maar wel echt effectief (extreme spierpijn haha) misschien ook een tip :)


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Ooo, daar ben ik ook eens mee begonnen maar om de één of andere reden hou ik dit nooit vol. Misschien omdat ook niemand me dan in de gaten houdt, haha.  11 april 2016

  Ah wat een leuke tips! Samen sporten is inderdaad altijd leuker <3 En kan je elkaar motiveren!
  Liefs! Evelien  11 april 2016

  Ik vind vooral die tijd altijd een puntje. Het moet makkelijk zijn om te gaan sporten en niet een halve dag in beslag nemen, want dan heb ik al snel geen zin meer. Ik ga altijd direct uit mijn werk, en ja dan ben ik een stuk later thuis, maar heb ik wel alles in één gedaan en dat is heel fijn!  11 april 2016

  Haha, naar een serie kijken doe ik ook als ik ‘s winters op mijn fietsrollen aan het trainen ben :)  12 april 2016

  Wat leuk om al die reacties op deze post te zien. Zelf heb ik ook regelmatig last van een train dip. Maar wel blijven het gewoon telkens weer opnieuw proberen. Ik vind Basic fit trouwens wel een fijne sportschool. Hoe ben jij erover te spreken? Ik moet wel nog een beetje wennen aan de virtuele groepslessen.


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Ik vind het ook een heel fijne sportschool. De virtuele lessen zijn inderdaad afhankelijk inderdaad wel even wennen, maar vooral BRN en ViPR vind ik wel sterk qua uitvoering. Welke sporten heb jij hier al gedaan?