5 simpele hoofdgerechten die wij zoal in een week eten -
12/04/2016


5 dingen die wij zoals in een week eten
Nu Roy en ik samenwonen is het volledig aan ons om dagelijks iets (semi-)gezonds op tafel te zetten. Gezien jullie onder andere in de enquête lieten weten graag meer persoonlijke posts te lezen én recepten, leek mij het leuk om jullie 5 simpele hoofdgerechten te laten zien die wij zoal in een week eten. En nee: We maken het absoluut niet mooier dan het is. Dat zul je vanzelf zien…

WG Pastasalade
Pastasalade met walnoten, champignons, tonijn en avocado – Dit is misschien wel het meest favoriete recept van Roy en mij. We zijn zelf absoluut geen ‘salademensen’, maar als onze smaakpapillen ergens blij van worden dan is het wel hiervan. De truc is om de pasta ruim een uur vóórdat je aan tafel wil te koken. Zo heeft het enige tijd om af te koelen. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen is je favoriete ingrediënten (wij zijn fan van gebakken champignons, tonijn uit blik, gesneden avocado en ongezouten walnoten) door elkaar te mixen. Oh, en een ieniemienie beetje saladedressing of truffelmayonaise (aanrader) toevoegen. Je weet niet wat je overkomt.

WG Pasta bolognese
Pasta bolognese à la Femke – Eén ding is zeker: een schoonheidsprijs zal deze pasta nooit winnen. Toch zijn mijn pasta bologneses echt the bomb.  Zeker sinds avocado de perfecte kaasvervanger bleek. Huh, avocado? Ja, avocado! Deze geeft je pasta (verder gevuld met tomatensaus, verse tomaten, champignons en tonijn) echt die creamy finish. Sinds ik het heb ontdekt kan ik niet meer zonder.

WG Sushi Bowl
Sushi bowl – Heel veel mensen kijken met opgetrokken wenkbrauwen wanneer ik over sushi bowl begin, maar als je het nog niet hebt ontdekt you’re in for a treat. Tenminste, als je van sushi houdt. Het recept van de sushi bowl is afkomstig van Chicks Love Food welke niet alleen is terug te vinden in hun 5 or less-kookboek, maar ook op hun blog. Roy en ik maken regelmatig dit gerecht: niet alleen omdat het héél erg lekker is, maar ook enorm snel om te maken. Nadat je de sushirijst hebt gekookt (ongeveer 10 minuten) en hebt laten afkoelen (ga lekker even iets anders doen), hoef je vervolgens alleen nog maar jouw favoriete ingrediënten in een kommetje te mikken. Onderschat overigens de toegevoegde waarde van norivellen niet. We zijn het enkele malen vergeten, maar het voegt echt veel meer smaak toe.

WG Vlees en groenten
Gewoon Hollands – Oké, of het écht Hollands is weet ik niet, maar het is wel zo’n traditioneel avondmaal waar Roy en ik ons wekelijks schuldig aan maken. Simpelweg: Groenten, vlees/vis en aardappelen. Overigens varieert het wel iedere keer wát we dan precies eten. Qua groentes hebben we bijvoorbeeld gewisseld tussen sperziebonen, witlof en broccoli en als het aankomt op vlees/vis weer tussen rundervinken, pangasiusfilet en zalmburgers. En ja, zelfs qua aardappelen wisselen we zo nu en dan. Zo ben ik dol op (gebakken) zoete aardappelen en heb ik Roy nu eindelijk kunnen overtuigen. Zolang we af en toe ook maar gewone aardappelen eten.

WG Vegetarische ratatouille
Vegetarische ratatouille
– Ook dit gerecht is misschien geen schoonheidsprijs waard (dat krijg je met de harde waarheid wat wij nou écht in een week eten), maar het is echt bizar lekker. Het recept is van In Love With Health en het zit dan ook boordevol verschillende groentes. Wij doen er zelfs vaak meer groenten in dan het recept eigenlijk vereist en we eten nog de pan leeg. Het geheim? De eieren! Wanneer je deze namelijk pas op het einde in de pan tikt -zoals het recept ook aangeeft- gaan ze sudderen waardoor er uiteindelijk een gesmolten kaasachtige substantie ontstaat. Zeker wanneer je ze door de mix scrambled. Ik kan werkelijk iedereen aanraden dit eens te maken. Zelfs Roy -die dól is op vlees- schept vaak nog een tweede keer op. Als dát niet genoeg zegt, weet ik het ook niet meer.

Wat lijkt jullie het lekkerste recept? Vinden jullie het leuk om te zien wat wij zoal in een week eten?33 reacties


  12 april 2016

  Dit geeft weer een heleboel inspiratie om aan de slag te gaan in de keuken. Ziet er lekker uit allemaal!  12 april 2016

  De pasta en ratatouille zien er goed uit hoor! Ik heb ook een aantal van die ‘snelle’ gerechten. Waaronder wraps, met kip en veel groentes en dan even uit de oven zodat ze lekker knapperig wordne. Yummy! Woknoedels (van die kant en klare) met een lekker Oosters sausje, veel groentes en gamba’s of iets anders van vis. Yummy!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Ah, fijn om te horen – gelukkig! Wraps vinden wij ook echt héél lekker. Vooral ‘frisse’ wraps met verse tomaten en -jawel is ‘ie weer- avocado. Zó lekker!  12 april 2016

  Misschien toch maar eens avocado in mijn spaghetti gooien dan… Ik ben héél benieuwd!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Dat is écht een aanrader, hoor. Zó lekker!  12 april 2016

  Oh wat lekker allemaal! Avocado in de pasta is inderdaad heerlijk, haha! Lekker smushy! ^^ En dat laatste gerecht klinkt ook goed, ik ga dat recept eens bekijken. (:


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :-)  12 april 2016

  Dat ziet er toch allemaal lekker uit! Jullie gaan niet omkomen van de honger, goed zo! :)  12 april 2016

  Die pastasalade, ZO LEKKER!  12 april 2016

  Ik zie al dat jullie er een heleboel avocado’s in een week doorheen jagen! Zou ik eigenlijk ook moeten doen ;) Ziet er allemaal lekker uit!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Pfoe, eigenlijk bijna ‘te’ veel. Maar we vinden het allebei gewoon zó lekker!  12 april 2016

  Heerlijke verantwoorde gerechtjes dit! Ik ben de laatste tijd een beetje inspiratieloos in de keuken, de Allerhande app helpt met daar gelukkig wel bij. Zeker nu het weer warmer begint te worden wil ik graag wat nieuwe recepten proberen!  12 april 2016

  Yum ik krijg er honger van! En ook al zeg je dat je gerechten niet de schoonheidsprijs verdienen, je weet ze toch maar wel weer mooi op de foto te krijgen!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Aah, fijn om te horen – THANKS :-)!!  12 april 2016

  Heerlijk dit, heb net geluncht maar gewoon weer honger. Sushi bowl is my all time fave!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  MINE TOO :-)  12 april 2016

  De ratatouille heb ik nog niet gezien en dat kookboek heb ik ook haha! Snel eens maken. Lekkere dingen zitten er tussen :) ik heb ook wel gerechten die ik regelmatig maak die heel lekker zijn, zoals gevuld turks brood en risotto


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Risotto eten wij inderdaad ook weleens, maar… Gevuld Turks brood! Klinkt echt súperlekker :o  12 april 2016

  Eigenlijk vind ik alles er wel lekker uitzien, dat kan ook door de belichting van de foto’s komen :) Ik vind de sushi bowl een hele interessante, die moet ik maar eens gaan proberen.


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Ooo, die moet je écht proberen. Zó lekker!  12 april 2016

  Advocado & spaghetti … hmmm.
  OKAY let’s give it a try :D  12 april 2016

  Wauw die pasta’s zien er zo lekker uit. Ik ben daar ook ontzettend dol op  12 april 2016

  Pasta afkoelen doe ik gewoon door er even koud water over te laten stromen. Hoef ik geen uren te wachten en de pasta gaart niet verder (van de restwarmte). Ik vind alles er trouwens goed uit zien! Doet me eraan denken dat ik zeker nog eens zoete aardappel moet eten, hmmmm!


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Dat doet Roy inderdaad ook altijd – wordt het inderdaad wel ‘lekkerder’ van. En súperfijn om te horen – LEUK!  12 april 2016

  Superleuk artikel dit! Ik word juist altijd blij van recepten met ingrediënten die ik allemaal weet te liggen in de supermarkt ipv allerlei ingewikkelde dingen ;)


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Aaah, héél leuk om te horen! Roy en ik houden namelijk ook helemaal niet van ingewikkelde recepten, haha.  12 april 2016

  Dat ziet er allemaal lekker uit zeg! Ik vind vooral je pastasalade met walnoten, champignons, tonijn en avocado er super goed uitzien! ;)


  Femke - Youniqueblog

  12 april 2016

  Die is ook echt zó lekker!


  Nathalie

  12 april 2016

  Hm, die ratatouille ga ik toch even opzoeken!
  Ik kijk vooral dat ik wat variatie heb op vlak van vlees en vis, en variatie op vlak van rijst/couscous/pasta/aardappel/Ebly/…
  Hier vaak op tafel:
  Pasta pesto met spekjes
  Kippengehakt met couscous, komkommer en tomaatjes
  Zalmfilet met pasta en spinazie
  Kipfilet met minirosti’s uit de airfryer en brocolli
  Maaltijdsalades van de welbekende winkels
  Champignonrisotto
  Wokvariaties (altijd iets van noodles, groentjes, en dan kip of biefstuk)  13 april 2016

  oeh leuk om te zien! Ik ga zeker een keer wat receptjes van je proberen. Vooral de salade! :D  13 april 2016

  Het ziet er allemaal zo lekker en kleurrijk uit! Mmm! Die vegetarische ratatouille moet ik eens proberen.  13 april 2016

  Pastasalade of wat voor salade dan ook doet het hier altijd goed. Net als ovenschotels (wij mikken echt alles in de oven).  13 april 2016

  Yay wat leuk dit! Lekker veel inspiratie voor in de keuken weer. Ik moet mezelf er echt een toe zetten op zo’n sushi bowl te maken, ik leef het liefst op sushi en dit blijft er altijd heerlijk uitzien :) Thanks voor alle tips babe en geniet van dit heerlijke zonnige weer.