9 luchtige films om je doordeweekse dag beter te maken -
18/05/2016


luchtige films netflix
Wil je na een lange en vermoeiende dag niets liever dan gedachteloos naar je tv staren? Een herkenbaar gevoel. Daarom zet ik mijn 9 meest favoriete luchtige films voor je op een rijtje om je doordeweekse dag nét dat beetje beter te maken. Van fijne chick flick tot een film om met je vriend te kijken. Benieuwd?

Over Her Dead Body
Het vergde enige moeite om Roy te overtuigen om deze film met mij te kijken, maar gelukkig had hij er achteraf geen spijt van. Sterker nog: hij kon zelfs een aantal keer zijn lach niet onderdrukken tijdens het kijken van deze film. De film gaat in een notendop over de verwende Kate (Eva Longoria) die op haar trouwdag door een ongeval om het leven komt. Klinkt dramatisch, is het absoluut niet. Henry (Paul Rudd) weigert zelfs na een jaar de draad op te pakken, waarop zijn zus hem meesleept naar de mislukte paragnost Ashley (Lake Bell). Wanneer Henry en Ashley langzaam verliefd op elkaar worden, verschijnt de jaloerse geest van Kate om hier een stokje voor te steken. (Deze film is te zien op Netflix.)
over her dead body luchtige films

Mr. Right
Het is een film waar je nét van moet houden. Roy vond ‘m hilarisch; ik vond ‘m ‘oké’ mede dankzij de aanwezigheid van Anna Kendrick. Mr. Right gaat om de wispelturige Martha (Anna Kendrick) die verliefd wordt op de charismatische doch ietwat aparte huurmoordenaar Francis. Wanneer ze echter ontdekt dat haar ‘Mr. Right’ een nogal -euhm- uitzonderlijk beroep heeft, blijkt ze hier echter allesbehalve op af te knappen. Mijn advies? Verstand op nul en gáán. (Deze film is te zien op Netflix.)
mr right luchtige films

Sisters
Ik baalde enorm dat deze film uiteindelijk nooit in de Nederlandse bioscopen heeft gedraaid. Tenminste, niet bij mij in de buurt. Gelukkig heb ik dankzij de wondere wereld van het web wel toegang tot deze film. Het plot? Twee zussen (Amy Poehler en Tina Fey) komen naar hun geboortestad om het ouderlijk huis op te ruimen. Het is dan en daar dat ze besluiten dat ze hun jeugdjaren wel voor één weekend zouden willen herbeleven. De perfecte luchtige film om met je zus of high school friend te kijken dus.

sisters luchtige films

Sex Tape
Met Cameron Diaz en Jason Segel in de hoofdrol, kun je uiteraard niets anders dan een luchtige komedie verwachten. Roy en ik hebben deze film destijds in de bioscoop gezien, en ik kan me herinneren dat we op een zeker punt gênant hard in de lach schoten (lees: iets met The Lion King). De film samengevat: Jay en Annie proberen hun seksleven nieuw leven in te blazen door samen een sex tape te maken. Deze ‘tape’ komt echter in de cloud terecht en opeens blijken al hun kennissen mogelijk toegang te hebben tot deze video. Hoog tijd om de uitgeleende iPads terug te halen. (Deze film is te zien op Netflix.)
sex tape movie

 

Mother’s Day
Denk aan Love Actually en Valentine’s Day, maar dan een film over -jawel- Moederdag. Uiteraard inclusief indrukwekkende sterrencast (lees: Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson). De diverse verhaallijnen zijn uiteraard met elkaar verweven en het is gewoon een heerlijk luchtige film om te zien. Beslist een bioscoopbezoek waard.
mother's day luchtige films

Bad Neighbours 2
Ik zal eerlijk zijn: dit is niet per se een film die je in de bioscoop móét zien, maar vermakelijk is deze film zeker wel. In het tweede deel van Bad Neighbours zetten Mac (Seth Rogen) en Kelly (Rose Byrne) hun huis te koop, als blijkt dat er een vereniging van losgeslagen studentes -met Chloë Grace Moretz als leider- naast hen is ingetrokken. Met hulp van hun voormalige ‘bad neighbour’ (Zac Efron) proberen ze deze sorority te saboteren. Oh, inclusief gastrol voor Selena Gomez.

bad neighbours luchtige films

Hairspray
Je moet er maar nét van houden, maar ik vind het fantastisch: musicals. Jij ook? Dan mag deze musicalfilm met pakkende liedjes als You Can’t Stop The Beat en Run And Tell That niet op je kijklijstje ontbreken. Wat deze film extra leuk maakt? Filmsterren als John Travolta, Amanda Bynes, Zac Efron, James Marsden en Michelle Pfeiffer die allemaal een glansrijke rol vertolken. En zingen! Yep. Zelfs Amanda Bynes blijkt een prima stem te hebben. (Deze film is te zien op Netflix.)

hairspray luchtige films

I love you, man
Een film waar je vriend waarschijnlijk een stuk vrolijker van wordt: I love you, man. Want tja: Wat als de grote dag in aantocht is, maar je eigenlijk helemaal geen vrienden hebt die kunnen opdraven als je getuigen? Voor de succesvolle makelaar Peter Klaven (Paul Rudd) is dit de harde realiteit en hij gaat dan ook op een aantal ‘guy dates’ om zijn nieuwe beste vriend te vinden. En hij vindt ook zijn mannelijke soulmate in de vorm van Sydney Fife (Jason Segel). Echter wordt hij hierdoor voor lastige keuzes gesteld (bier of filmavond?) en verslechterd hierdoor zijn relatie met verloofde Zooey (Rashida Jones). What to do ;-)?! (Deze film is te zien op Netflix.)
i love you man luchtige films

I give it a year
Wat als je net getrouwd bent en dán pas de liefde van je leven opduikt? Het overkomt Nat (Rose Byrne) en Josh (Rafe Spall). Hun familie en vrienden hadden op de dag van de bruiloft al geen vertrouwen in hun huwelijk. Wanneer echter de voormalige grote liefde van Josh (Anna Faris) en een knappe cliënt van Nat (Simon Baker) opeens in hun leven verschijnen, begint het stel ook zelf te twijfelen of hun huwelijk wel de juiste beslissing was. Een film waarvan je stiekem al weet hoe het afloopt, maar hierdoor beslist niet minder leuk.
i give it a year luchtige films

Welke film is jouw favoriet als je even aan niets wilt denken? Hoeveel films uit dit rijtje heb jij al gezien?



17 reacties


    18 mei 2016

    Heerlijke films. Vooral Over Her Dead Body en Hairspray vind ik zo leuk :-).



    18 mei 2016

    Mother’s day laatst in de bios gezien. Die is inderdaad de moeite waard. Super grappig



    18 mei 2016

    Wat handig zo’n lijst! Ik ken er geen een van en stiekem mag ik me daar volgens mij best voor schamen haha! Ik kom er de laatste jaren gewoon niet meer aan toe om een film te kijken.



    18 mei 2016

    Ik vind hairspray altijd zo leuk! De rest van de films heb ik volgens mij niet gezien.

    x



    18 mei 2016

    Wat een heerlijke films. Nu wil ik ze allemaal gaan bindgewatchen hahaha.



    18 mei 2016

    Ohh, Hairspray is zo heerlijk! Fijn dit lijstje, want binnenkort zijn tentamens, dus heb ik een reden om uit te stellen :)



    18 mei 2016

    Ik heb er al een paar uit dit lijstje gezien! Typisch inderdaad van Sisters.. De trailer heeft namelijk wel 64844 keer in de bios gedraaid. k had ‘m ook willen zien!



    18 mei 2016

    Was een beetje twijfelachtig over Mother’s day, maar ga ‘m nu toch wel proberen!



    18 mei 2016

    Heb nog geen enkele van deze films gezien! Ik ga ze onthouden en er eens naar zoeken op Netflix.



    18 mei 2016

    Mothersday en Hairspray lijken me erg leuk. Ik zet ze op mijn lijstje.



    18 mei 2016

    Leuke lijst! Over Her Dead Body heb ik al eens gezien en die vond ik inderdaad leuk, maar Hairspray is nog veel fijner!



    18 mei 2016

    Oeh Sisters klinkt goed! Dit soort tips voor films bewaar ik altijd voor als ik alleen thuis ben :)



    18 mei 2016

    Leuke tips! Ik ken er maar weinig van deze, dus ga er even wat opzoeken op Netflix.



    18 mei 2016

    I give it a year is zo leuk! Love Simon Baker. ♥



    18 mei 2016

    Leuke films! Mother’s Day heb ik in de bioscoop gezien en is zoo leuk <3



    18 mei 2016

    Leuke tips! Ik heb eigenlijk alleen nog Sex Tape en Hairspray gezien. Er zit veel bij wat ik nog wil zien, ga er gelijk een paar opschrijven!



    19 mei 2016

    Haha, Badneighbours was geniaal, ik heb hem ook al gekeken! ; )