Leuk om dit weekend te maken: Marbled Sangria Ijsblokjes -
20/05/2016


marbled sangria ijsblokjes

Sangria geeft mij altijd een enorm zomers gevoel. En als ik de weersvoorspellingen mag beloven tikt de thermometer morgen weer (even) de 23 graden aan. Ik zeg: het perfecte excuus om dit weekend -hou je vast- marbled sangria ijsblokjes(!) te maken.  

marbled sangria ijsblokjes

Yep. Je leest het goed: marbled sangria ijsblokjes. Dé manier om de zomer naar je vrieskast te halen. En een simpele manier om je verfrissende en hydraterende glas water een zonnige twist te geven. Extra leuk omdat de ijsblokjes twee verschillende kleuren hebben (aardbeienrood en citroengeel) waardoor er een marbled effect ontstaat. Vooral op bovenstaande foto is dit goed te zien. Zie je dat de citroen omhuld wordt door rood én geel ijs?

marbled sangria ijsblokjes
Dit heb je nodig om het zelf te maken: twee verschillende (kant-en-klare) sangria (ik koos voor de Freixenet Mia Sangria White Frizzante en de Classic Royal), jouw favoriete citrusvruchten, water én een ijsblokjesvorm. Wat je doet is de ijsblokjesvorm voor één derde of tot de helft vullen met één van de twee sangria smaken. Vries deze in, zodat je in de tussentijd de citrusvruchten in kleine partjes kunt snijden. Leg vervolgens de kleine partjes fruit in de ijsblokjesvorm (bovenop de bevroren sangria) en voeg hier nu de andere kleur sangria aan toe, zodat de ijsblokjesvormen nu volledig zijn gevuld. Even invriezen en je kunt ze daarna zo in een glas (lauwwarm)water mikken.

marbled sangria ijsblokjes

Het is zo leuk om te zien hoe de marbled sangria ijsblokjes vanaf daar hun werk doen. Je ziet je glas langzaam de prominente kleur van de ijsblokjes aannemen (in mijn geval: rood) en al snel had ik een heerlijk glas water met sangria touch. Wat ik vooral fijn vind is dat deze DIY zo simpel is. Het neemt heel weinig tijd in beslag, terwijl je wel een soort ‘party in a cup’ krijgt. Cheers!

Wat vinden jullie van deze marbled sangria ijsblokjes? Vinden jullie dit ook zo lekker?8 reacties


  20 mei 2016

  Wat grappig! Ik dacht eerst dat het sangria was en vroeg me al af wat je in de ijsblokjes deed. Maar het is dus omgekeerd! Heel leuk effect! Smaakt het dan alleen niet wat fletsjes? Of gebruik je veel ijs? X


  Femke - Youniqueblog

  20 mei 2016

  Het is natuurlijk niet zo sterk als echte sangria, maar je kunt het vergelijken met Spa Fruit en Christal Clear :-) En hoe meer ijs inderdaad, hoe sterker de smaak! X  20 mei 2016

  Jaaa, sangria is heerlijk! Jammer dat ik morgen moet werken, anders zou ik ‘m sowieso gaan maken. Ach, er komen nog meer zomerse dagen aan (hopelijk, haha). Fijn weekend! :)  20 mei 2016

  hmmm nog nooit sangria op maar dit ziet er wel heel lekker uit.  20 mei 2016

  Leuk leuk leuk! En die kan ik goed combineren met de pizzacake die je laatst deelde haha :p  20 mei 2016

  Heyyyyy zo cool zeg!  20 mei 2016

  Haha dat is leuk! Ik dacht dat het een sangria recept zou zijn maar het zit dus in de ijsblokjes. Leuk voor de warme avonden! Hopelijk komt het zonnetje snel weer hihi.  20 mei 2016

  Wat origineel idee. Super lekker en handig altijd een stukje zomer klaar in de vriezer! We like it :)

  Love,
  Lustrous