22 dingen die je kunt doen wanneer je niet op vakantie gaat -
10/06/2016


dingen die je kunt doen wanneer je niet op vakantie gaat header
Blijf jij deze zomer thuis? Geloof mij: dat is absoluut geen ramp. Er zijn namelijk genoeg leuke dingen die je kunt doen. Dit zijn 22 leuke en originele tips.

1. Organiseer een mini-feestje slash brunch voor je beste vriendinnen. Ik pleit voor een ‘Hoera-wij-gaan-niet-op-vakantie’-feestje met #novacation-ballonnen, en met héél veel cocktails.
2. Snoep semi-verantwoord met deze kokos – avocado ijsjesZien ze er niet ont-zet-tend lekker uit?
3. Zet je cactus in een box van kleiGoedgekeurd door iedere hipster ter wereld.
4. Ga shoppen bij IKEA. En neem spullen mee zodat je deze toffe IKEA SINNERLIG-flessen met neptakken kunt namaken of juist deze cactussen in een kratje.
5. Neem eens een bezoekje aan een asiel. Let er alleen op dat je niet op een onbewaakt moment wordt ‘aangevallen’ door een kat, zoals ik.

roze marble cake
6. Maak een marbled cake.
Simpelweg omdat het doet voorkomen dat je waanzinnig goed bent in koken. En het bijzonder fotogeniek is.
7. … Al gaat er natuurlijk ook niets boven het maken van een pizza met bloemen. Ja. Dat lees je goed. Een pizza met eetbare bloemen. En óf dat er awesome uitziet.
8. Zoetekauwen kunnen hun hart deze zomer juist ophalen met een cake pizzaOok leuk als toetje op die zomerse barbecue.
9. Decoreer je kamer (of appartement/huis) met een kleind budget. Hoe je dat doet, lees je hier. Spoiler: planten en washi tape doen wonderen.
10. Een heleboel zomerfilms kijken. Zoals The Longest Ride en All Roads Lead To Rome.
11. Waag jezelf aan een heuse (geordende!) blogplanning en/of socialmediaplanning. Bijvoorbeeld met behulp van CoSchedule.

vakantie 1
Bron: Design Love Fest

12. Bedenk je eigen popcorntopping. Er is bijna niets meer simpel om te maken dan popcorn. Vind je dit niet lekker? Je kunt natuurlijk ook experimenteren met je dagelijkse boterham.
Maak sangria ijsblokjesOmdat sangria en de zomer zo perfect samengaan.
13. Zoek een nieuwe (school)agenda uit. Als ik zo vriendelijk mag zijn om een suggestie te doen, dan verwijs ik je door naar dit artikel.
14. Ga naar een heel leuk festival bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld naar het Springkussenfestival in Amsterdam of Eindhoven.
15. Deel foto’s van je huis/appartement voor fix-up friday. (Blog)vriendin Shifra bedacht een superleuke rubriek voor haar blog, waar de leukste home metamorfoses worden gedeeld. En jij kan meedoen! Lees de voorwaarden hier.

MIJN_WEEK_IN_ANDERHALVE_MINUUT_WEEK_20_2016
17. Bekijk mijn (onze!) vlogs terug. Sinds enkele weken geef ik wekelijks anderhalve minuut lang een kijkje in mijn leven. Moet. Je. Zien. [spammodus uit]
18. Doe mee aan een Instaswap. Een Insta-watte? Simpel gezegd: kleinigheden uitwisselen met andere (onbekende!) Instagrammers. Je leest hier precies hoe het werkt.
19. Bouw een tipi voor je huisdier. Onder het mom: niet omdat het moet, maar omdat het kan.
20. Trakteer jezelf op een bikini. Zoals deze met schattige oogjes. En ja: Gij zult deze zomer in bikini rondwandelen anders word je in Nederland natuurlijk nóóit bruin.
21. Boek via AirBnB een kamer/studio/appartement in een andere stad. Voel je voor éven toerist in eigen land.
22. Ga naar het strand. Ja. Je mag ook met een handdoek bij de sloot om de hoek gaan liggen ;-)

Wat zijn jullie plannen voor aankomende zomervakantie? Gaan jullie op vakantie?     

Zeg ook eens ‘hallo’ op | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



21 reacties


    10 juni 2016

    Wat een leuke tips. Die bloemen pizza vond ik zo mooi :-)! Ik heb eigenlijk helemaal geen plannen, ik heb net 2,5 week vrij geweest en in de zomer heb ik geen week meer vrij. Wel af en toe een dagje maar dat is omdat ik dan privé afspraken heb. Hopelijk hebben we dan ook lekker warme avonden en weekenden :-)!



    10 juni 2016

    Leuk lijstje! Ik ga op vakantie naar Engeland. Ik ben er nog nooit geweest maar heb ee nu al heel veel zin in



    10 juni 2016

    Wat een super leuke tips! Wij zijn net een weekje weg geweest(wel gewoon in Nederland). Verder hoop ik dat het gewoon een lekkere, warme zomer gaat worden haha.



    10 juni 2016

    Wat een leuke dingen! Ik denk dat onze hond er heel blij van gaat worden als ik haar een tipi ga bouwen :D



    10 juni 2016

    Haha te leuke tips, die ga ik zeker nodig hebben voor aankomende vakantie :’)



    10 juni 2016

    Ik ga helaas niet op een echte zonvakantie, omdat ik net verhuisd ben. Maar ik ga inderdaad lekker veel van zulke gezellige dingen aanpakken, ik heb er zin in!



    10 juni 2016

    Leuke tips! Ik heb altijd wel 1001 dingen te doen hihi. :)



    10 juni 2016

    Ik ga denk ik niet op vakantie deze zomer (heel misschien met een vriendin of met mijn vriend) maar naar het strand ga ik sowieso! En misschien een AirBnB huren, dat lijkt me ook tof



    10 juni 2016

    Een bloggers brunch/breakfast/bijeenkomst met cocktails, ontbijt en het maken van een tipi voor je huisdier. AAAAAH! Laten we dat organiseren. Ik ben voor! :)



    10 juni 2016

    Yay! Wat een leuke ideeën! Ik krijg bijna zin om helemaal niet op vakantie te gaan deze zomer hahaha



    10 juni 2016

    Grappig lijstje. Ik ga deze zomer waarschijnlijk niet weg, helaas. Net verhuisd, kind gekregen en daardoor een nieuwe auto moeten aanschaffen. Tja, je kan het geld maar één keer uitgeven. Wellicht wat weekendjes weg of dagjes uit.



    10 juni 2016

    Opgeslagen bij mijn favoriete! Ik vind het altijd zo lastig om iets te bedenken om te doen in de vakantie en aangezien ik langer vakantie heb dan mijn vriend (lang leve het studenten leven) kan ik deze tips zeker wel gebruiken!



    10 juni 2016

    Haha 21 heb ik vorig jaar gedaan, wie weet doe ik dat dit jaar wel weer, was wel een succes eigenlijk! ^^ En een tipi bouwen voor je hond, ik ga ervoor!



    11 juni 2016

    Die ijsjes zien er inderdaad lekker uit! En ja, je kan ook in eigen land lekker een weekende weggaan, why not.



    11 juni 2016

    Die ijsjes moeten gemaakt worden deze zomer! Verder gewoon stage lopen in de zomer dus geen vakantie voor mij, maar we gaan gewoon extra genieten van avonden en weekenden!



    11 juni 2016

    super leuke tips!



    12 juni 2016

    Oh wat een leuke dingen allemaal! Maar ik zal ze niet vaak nodig hebben, mijn vakantie zit namelijk echt vol!



    15 juni 2016

    Leuk tips ;-)



    15 juni 2016

    Wat een heerlijke lijst! Super leuke activiteiten! Nu is het helemaal geen straf om thuis te blijven! ;-)



    28 juni 2016

    Zelf ga ik dit jaar niet op vakantie maar begin ik aan mijn revalidatie traject. Waar ik ontzettend veel zin in heb. En een dagje efteling staat op de planning als alles goed gaat.


    Femke - Youniqueblog

    28 juni 2016

    Wat fijn om te horen :-)!