Mijn allereerste keer in Berlijn! -
04/07/2016


Eerste keer Berlijn de
Zoals jullie inmiddels vast wel hebben meegekregen, was ik afgelopen week voor Shoeby in Berlijn. En wat was het léúk! Grappig genoeg trok Berlijn mij nooit zo, maar wat werd ik positief verrast door de stad en -vooral- door de opvallend aardige mensen. Uiteraard mag ik nog niets van de nieuwe commercial laten zien, maar ik kan wél alvast mijn favoriete plekken in Berlijn met jullie delen. Handig om op te slaan, mocht je ook een keer willen gaan!

Voor de commercial waren we in de hippe wijk Mitte. Echt een aanrader om naartoe te gaan: niet alleen de omgeving is daar ontzettend fotogeniek, maar er zijn ook een heleboel toffe winkels te vinden. Ik had het geluk dat ik de opdracht had om -samen met personal shopper én gezicht van de campagne Kiki- de stad te verkennen om toffe foto’s te maken voor Instagram en Shoebyblog.nl. Iets met: it’s a tough job but someone’s gotta do it. ;-)

Eerste keer Berlijn 1 Eerste keer Berlijn 2
Sorry guys – tegen de tijd dat we gingen lunchen had ik zó’n honger, dat ik echt niet kon wachten met een foto maken. We aten bij Hashi Izakaya & Japanese Kitchen, want -gelukkig- vond iedereen sushi als lunch een goed idee. Al hadden we ook nog even getwijfeld om bij District Môt te eten: een Viatnamees street food restaurant. Vooral omdat deze tent een súpertoffe inrichting had en het publiek ook très cool was (zie eerste foto ;-)).

Eerste keer Berlijn 3 Eerste keer Berlijn 4
Eén van de eerste leuke winkels die we tegenkwamen was R.S.V.P. (Mulackstraße 14), een winkel bomvol originele stationery en ik was vooral amazed over het inpakpapier wat ze daar verkochten. Niet alleen met waanzinnig toffe prints, maar ook bijzondere structuren. Zo hadden ze ‘aaibare’ marmerinpakpapier. Zó tof!

Eerste keer Berlijn 5 Eerste keer Berlijn 6 Eerste keer Berlijn 7 Eerste keer Berlijn 8
Niet veel later ontdekten we Garçon de Cafe (Mulackstraße 32). Hier kun je niet alleen een lekker drankje drinken, maar ook shoppen. Oftewel: het beste van twee werelden. Ze verkochten zóveel leuke hebbedingen. En het interieur was echt fantástisch. In ieder klein hoekje was wel iets tofs te zien.

Eerste keer Berlijn 9 Eerste keer Berlijn 10 Eerste keer Berlijn 11
Daarnaast spotten we ook nog Atl. Oblique, een winkel gevuld met heerlijke luxe geurkaarsen (Mulackstraße 20), concept store P&T (Alte Schönhauser Straße 50) en iconische modewinkel World’s End (Mulackstraße 26). Oh, en vergeet ook zeker niet het Superfoods & Organic Liquids café – waar ik groene smoothie haalde (Weinbergsweg 23). Je kunt hier de meest Instagramwaardige foto maken van één van de vele açaí bowls met de marmeren tafeltjes als ondergrond. Oké, eigenlijk was één middag in Berlijn veel te kort. Er waren zóveel meer leuke shops waar we wel naartoe hadden kunnen en willen gaan. Bij thuiskomst opperde ik dan ook meteen aan Roy om daar nog eens samen naar terug te gaan. Héél snel.

Zijn jullie al eens ooit eerder in Berlijn geweest? Wat zijn jullie tips en favoriete plekken in Berlijn?

Je vindt mij ook hier… | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



30 reacties


    4 juli 2016

    Die plekjes zien er allemaal super uit! Ga ze onthouden. In September ga ik voor het eerst naar Berlijn, ben heel erg benieuwd :)


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Oh, wat toevallig! Ik ben ook zó benieuwd naar jouw blogs – je maakt altijd zulke mooie foto’s <3



    4 juli 2016

    Wat een leuke foto’s, en fijn dat je het zo naar je zin had in Berlijn! Ook wel echt een toffe opdracht. Ik ben zelf één keer in Berlijn geweest en toen regende het echt elke minuut, ik vond de stad ook niet heel charmant (mede daardoor) dus ben er niet van overtuigd. Maar misschien moet ik het wel een keer opnieuw proberen bij beter weer :-) X


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Oh shit… Ja, dat doet ook zo’n afbreuk aan een stad. Logisch dat je het dan als minder leuk hebt ervaren. Dat zou ik dan waarschijnlijk ook hebben gehad. Gelukkig is het dichtbij, dus ik zeg: op voor een tweede poging ;-)



    4 juli 2016

    Heel erg leuk om te zien, mooie foto’s!



    4 juli 2016

    Nog nooit in Berlijn geweest, maar staat wel op mijn verlangslijstje. Hele leuke foto’s!



    4 juli 2016

    Wat een super leuke foto’s! Inpakpapier dat je kan aaien. Super! Ik zou er niet vanaf kunnen blijven. En het dan ook nog weggeven? Nee dat gaat niet hoor! Grappig dat je zulke leuke hotspots bent tegen gekomen. Ik snap zeker wel dat een middagje berlijn veelste kort is, maar nu weet je dat je sowieso de volgende keer een lang weekend moet gaan!


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Om eerlijk te zijn: ik heb het ook minstens een minuut zitten aaien, haha! Ik kon het echt niet laten. Het was echt jammer dat de rol niet in mijn koffer paste. Maar inderdaad: binnenkort gewoon voor een lang weekend gaan!



    4 juli 2016

    Ah echt zulke leuke foto’s! Ik ben een aantal jaar geleden naar Berlijn geweest maar wil er definitely nog een keertje heen :) X



    4 juli 2016

    Ik ga misschien volgende week voor het eerst naar Berlijn, dus ik heb je adresjes opgeslagen :)


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Wat tóf! Ik ben ook zo benieuwd naar jouw ervaringen :-)



    4 juli 2016

    Super handig dit, over een maandje ga ik namelijk naar Berlijn! Ik kan echt niet wachten, al helemaal na het zien van deze foto’s :)


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Wat toevallig! Ik ben superbenieuwd wat jij ervan vindt en wat je allemaal ontdekt :-)



    4 juli 2016

    Wauw! Wat een prachtige foto’s! En ik ben ook schuldig hoor, stiekem al een hap nemen van je lunch omdat je echt niet nog langer kan wachten voor een foto, haha.


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Beschrijf jezelf in drie woorden: NEVER NOT EATING ;-)



    4 juli 2016

    Wat een toffe foto’s. Berlijn lijkt me een mooie stad!



    4 juli 2016

    Ik wil alleen al voor dat fantastische busje.


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Ja, toch?! Voor mij was ook al een reeks met bloggers aan het poseren :’)



    4 juli 2016

    Berlijn staat zeker nog op mijn lijstje! Wat een toffe stad lijkt mij dat en dit artikel bevestigd dat alleen maar meer!



    4 juli 2016

    Wat gaaf dat je dit mocht doen! Super leuk, ook alle nieuwe plekjes te ontdekken, echt top!



    4 juli 2016

    Aaaah love Berlijn! Super leuke foto’s ook allemaal. Ik ben zelf ook helemaal weg van het Treptower Park, dit ligt een beetje aan de buitenkant van de stad, maar is prachtig.


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Ooo, wat een goede tip voor de volgende keer! Daar had ik nu ook echt geen tijd voor gehad, maar leuk wanneer ik eens als toerist terugga.



    4 juli 2016

    Daar wil ik nu al zo lang naartoe hé! Mijn hele familie was er al eens, maar ik ben er nog nooit geraakt. Berlijn staat dus op mijn verlanglijstje.



    4 juli 2016

    Wauw, het ziet er echt onwijs leuk uit. Ik zou zelf ook nog eens graag naar Berlijn gaan. Het “you drink coffee, I drink tea” kaartje is trouwens echt super super leuk! wat heb je daar een mooie foto van gemaakt trouwens.


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Ah wat lief, dankjewel :-)!!



    5 juli 2016

    Jaa Berlijn is zo tof! Wij waren er op huwelijksreis! :)


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Wat leuk én origineel <3 Dat is toch wel een fantastische herinnering aan deze stad lijkt mij zo!



    5 juli 2016

    Wat leuk! En wat een mooie foto’s! Berlijn lijkt me zo’n leuke stad, ik ben er zelf nog nooit geweest.



    6 juli 2016

    Oh wat een gave plekken allemaal! *hearteyes*
    Heb ik even geluk dat ik bijna op citytrip naar Berlijn ga.
    Jou tips ga ik zeker even meenemen!


    Femke - Youniqueblog

    7 juli 2016

    Wat LEUK! Ben ook zo benieuwd naar jouw tips en ervaringen voor als ik weer eens terugga :-)