Swan Market in Utrecht - Kattencollectie Wikkie (Illustratie van je kat)
26/07/2016


Swan Market header

Afgelopen zondag was het zover: Roy en ik stonden met kattencollectie Wikkie op de Swan Market in Utrecht. Voor iedereen die het niet kent: een héél toffe markt met hebbedingen die uitblinkt in z’n diversiteit. Het was de allereerste keer dat we met onze kattencollectie op een markt stonden, en ik vertel graag hoe we dit hebben ervaren. 

swan market in utrecht kattencollectie wikkie
Om enige inschatting te geven hoeveel tijd de voorbereidingen hebben gekost: héél veel. In de week dat de Swan Market in Utrecht zou plaatsvinden waren Roy en ik avond na avond niet alleen onze items zorgvuldig aan het inpakken, maar moest er ook aandacht worden besteed aan andere praktische zaken. Denk bijvoorbeeld aan het zorgen voor wisselgeld, de inrichting van de kraam en -voor ons comfort- klapstoelen en proviand. Ondanks dat we wísten dat dit veel werk zou kosten, spreek ik denk ik namens ons allebei dat dit ons toch een beetje tegenviel. Echter viel het op de dag van de Swan Market dan wél weer heel erg mee. We waren ingedeeld bij de shift van 9 uur ‘s ochtends om onze kraam in te richten. Ruim anderhalf uur voor aanvang van de markt waren we ‘al’ klaar. Niet dat dit erg was: zo hadden we voldoende tijd om te genieten van ons ‘Ontbijt Deel 2’ en alvast de andere kraampjes te bekijken. (En ja: die waren leu-heuk!)

swan market in utrecht kattencollectie wikkie swan market in utrecht kattencollectie wikkie
En toen… Begon de Swan Market! We vonden het heel spannend om de reacties van onbekende mensen te zien. Hoewel dit overigens wél één van de belangrijkste redenen was voor ons om mee te doen: we wilden graag weten hoe mensen die ons níét kennen zouden reageren op onze kattencollectie. En gelukkig was dit erg goed! Uitspraken als ‘ik word er helemaal vrolijk van’ en ‘X zou dit echt fantástisch vinden’, kwamen dan ook vaak voorbij wanneer mensen onze collectie bekeken. Súperleuk!

swan market in utrecht kattencollectie wikkie swan market in utrecht kattencollectie wikkie
Voor iedereen die nog niet bekend was met onze collectie hadden we een handig bord neergezet met een stukje over het ontstaan van kattencollectie Wikkie. Uiteraard zorgde alleen al de bijpassende foto voor de nodige aandacht. Sorry Wikkie, ik weet dat het niet je beste foto is, maar it’s so darn cute :-). Ook hadden we op een ieniemienie schildersezel onze handgetekende visitekaartjes neergelegd om mee te nemen. Het was héél grappig om te zien hoe mensen echt hun meest favoriete illustratie gingen uitzoeken!

swan market in utrecht kattencollectie wikkie swan market in utrecht kattencollectie wikkie swan market in utrecht kattencollectie wikkie
‘Moeten we ze aankijken of zouden ze daar nou heel zenuwachtig van worden?’, was één van de vele interne discussiepunten die Roy en ik met elkaar hadden achter onze kraam. Het is soms zó moeilijk om in te schatten waar iemand behoefte aan heeft. Wel viel het ons op dat het aanknopen van een gesprek en de verkoop een tikkie makkelijker ging wanneer iemand alleen achter de kraam stond. Voor mij het uitgelezen moment om van een afstandje wat foto’s te maken en iedereen die langskwam te observeren. De ene persoon zag je enorm twijfelen en uiteindelijk een visitekaartje meenemen, terwijl een ander simpelweg zei ‘ik wil graag dit kaartenpakket, en deze losse kaart… Oh, en doe dan ook maar meteen dat notitieblok’. Ook waren een aantal van jullie langsgekomen (YAY! Nogmaals: dankjewel!) die overduidelijk al de webshop hadden gezien en al een wensenlijstje in hun hoofd hadden opgesteld.

swan market in utrecht kattencollectie wikkie
Toch was de populairste ‘attractie’ ons nieuwe product. Of beter gezegd: dienst. Ja! Je leest het goed. Op veler verzoek kun je vanaf nu ook een gepersonaliseerde illustratie van je kat(ten) aanvragen. Want hé: wij snappen héél goed dat je liever een illustratie van je eigen fluffy viervoeter(s) aan je muur hangt, dan een onbekende kat. Overigens ook héél leuk om aan iemand cadeau te doen. Hoe het werkt? Mail een foto van jouw pluizige viervoeter(s) naar creatievedieren@gmail.com, en geef hierbij aan wat voor type illustratie je zou willen (realistisch of abstract), welk formaat (A3, A4, A5 of 10×15) en/of je een digitale versie zou willen. Uiteraard zijn andere specificaties zoals kleurvoorkeur en herkenbare eigenschappen van je kat(ten) ook welkom. Op basis hiervan wordt de prijs en verwachte levering van jouw unieke illustratie berekend. Akkoord? Dan kruipen wij voor jou achter de tekentafel. Je vindt hier het product terug in onze webshop. Purrrity awesome, toch?

Wat vinden jullie van dit nieuwe product? Zou jij graag een kattenillustratie ontvangen of cadeau doen?

Pssst! Je vindt mij ook hier… | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER32 reacties


  26 juli 2016

  Wat lijkt het me leuk, en spannend, om op zo’n markt te staat. Maar fijn om te horen dat het zo goed ging. De collectie ziet er ook echt super uit :)


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Súperleuk om te horen, dankjewel <3  26 juli 2016

  Wat ziet het er allemaal mooi uit!
  Jullie hebben vast veel verkocht.
  Tof ook jullie nieuwe item :)


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Ja, waren we echt blij door verrast – en thanks!! :-)  26 juli 2016

  Wat geweldig zeg, vind het echt super dat jullie dit doen. Alles ziet er heeeeel goed uit.


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Wat ontzettend leuk én lief dat je dit zegt! Dankjewel :-) <3  26 juli 2016

  wow het ziet er allemaal zo leuk uit en zo professioneel :)


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Dankjewel :-)!


  Lisa

  26 juli 2016

  Ahh, zo ontzettend leuk! Er zitten zoveel leuke dingen in jullie collectie <3. En wat ontzettend gaaf dat het nu mogelijk is om een illustratie van je eigen kat te krijgen! Dat ga ik sowieso binnenkort bestellen.


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Ah, wat leuk om te horen – dankjewel voor je enthousiaste reactie :-)!  26 juli 2016

  Wat super cool! Ook echt een fantastisch merk! Heeft het ook nog iets opgeleverd? Ik heb zelf een bedrijf in Ghanese tassen, armbanden, sleutelhangers en meer en wij willen ook vaker gaan staan op markten. De eerste keer was niet zo’n succes omdat we onze doelgroep daar niet echt konden vinden dus we zijn op zoek naar markten waar we wel slagen (dus markten waar de doelgroep “ik wil meer Afrikaanse kleur in mijn tassencollectie en accessoires en ik wil dat er een mooi verhaal bij hoort” want dat is wat we verkopen :)


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Voor ons was het meest voornamelijke doel om ‘offline’ reacties te zien op onze producten, en ons merk aan een breder publiek kenbaar te maken. Dat was voor ons belangrijker dan het financiële gewin, hoewel dit natuurlijk ook fijn was :-) Wij zijn ook zeker van plan om diverse markten ‘uit te proberen’ om te zien waar onze doelgroep precies ligt. Maar we willen zeker nog eens staan op de Swan Market – leuk en geïnteresseerd publiek :-) Slim dat jij dit ook op deze wijze probeert!  26 juli 2016

  Ja dat is natuurlijk ook belangrijk ;) Maar sowieso is het fijn als je op z’n minst je huurkosten er uit haalt, en als mensen daadwerkelijk geïnteresseerd zijn om iets te kopen (of later je online nog eens bezoeken en dan iets kopen)


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Ja precies! Maar dat hebben we in ieder geval zeker gedaan, dus dat was erg fijn. Het was in ieder geval een waardevolle investering :-)  26 juli 2016

  Wat heerlijk dat het zo goed verlopen is! Jullie verdienen het echt :) Ziet er allemaal zó leuk uit!


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Wat een ontzettend lieve reactie Dineke – dankjewel <3  26 juli 2016

  Wat een leuke (en terechte!) reacties hebben jullie gekregen zeg. Maar wat zal het inderdaad spannend zijn geweest.
  Gefeliciteerd met jullie succes!


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Wat lief Nathalie, dankjewel!  26 juli 2016

  Wooow, wat vet! Jammer dat je niet in Antwerpen was want deze leuke spulletjes had ik zeker gekocht!


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Jaaa, het leek ons eerst het beste om iets meer ‘in de buurt’ te beginnen. Maar we sluiten het zeker niet uit dat we een keer ook in Antwerpen gaan staan ;-)  26 juli 2016

  Superleuk! Mochten jullie ook een keer naar de Rotterdamse Swan Market komen, dan kom ik uiteraard eventjes kijken! En die illustratie is écht heel tof, ik ga eens nadenken of ik dat misschien wil =D


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Ooo, dit zullen we dan zéker laten weten! Leuk :-) En wat tof dat je erover na gaat denken!  26 juli 2016

  Ooo, dat met een eigen kat laten tekenen is echt heel leuk! Kunnen jullie niet ook gaan oefenen op honden daarvoor? ;)

  En anders ga ik het zeker in gedachten houden om vriendinnen met kat mee te verrassen :)


  Femke - Youniqueblog

  26 juli 2016

  Hahaha, die vraag hebben we nu inderdaad ook al vaker gehad ;-) Zeker iets om te onthouden voor de toekomst! We sluiten het in ieder geval zeker niet uit.  27 juli 2016

  Haha kattencollectie Wikkie en hondencollectie Fikkie zou ik dan zeggen. ;)


  Femke - Youniqueblog

  27 juli 2016

  Hahahaha! Briljant :’)  26 juli 2016

  Wat leuke dingetjes zitten er in jullie collectie! Ontzettend origineel. Ik neem meteen even een kijkje :-) x  27 juli 2016

  Wat ontzettend leuk dat het zo’n succes was :)  27 juli 2016

  Leuke collectie, ben groot fan van alle marktjes tegenwoordig :)  27 juli 2016

  Wat fijn dat de kattencollectie ook op de Swan Market goed beviel! Ik vind de nieuwe dienst erg leuk :)  29 juli 2016

  Heel erg leuke producten!
  Misschien ga ik nog wel iets kopen.


  Femke - Youniqueblog

  30 juli 2016

  Wat leuk om te horen :-)!