Recept: Chocolate Banana Bread van Rens Kroes
28/07/2016


Chocolate Banana Bread Rens Kroes On The Go
“Ik zou dólgraag dat Chocolate Banana Bread van Rens Kroes willen maken, maar dit recept lijkt me wel héél ingewikkeld,’ aldus ik een tikje teleurgesteld tegen mijn zus. “Nou… dan maak ik het toch voor je?,” was haar antwoord. En jawel: enkele dagen later stond ze bij mij voor de deur. Mét een versgebakken Chocolate Banana Bread. Hoe leuk is dat?

Powerfood-On-The-Go-Rens-Kroes-3
Wanneer je überhaupt al fan bent van bananenbrood, ga je deze combinatie fantástisch vinden. Tenminste, als je van chocola houd. Het bananenbrood heeft een hele vaste doch smeuïge substantie, en -waarschuwing- vult enorm. Je hoeft in principe maar een kleine plak te snijden om verzadigd te zijn. Ergens niet gek ook, want het ingrediëntenlijstje is dan ook behoorlijk imponerend: 3 el chiazaad, 4 el caco, 350 gram (geschilde) rijpe bananen, 120 ml havermelk, 120 ml gesmolten kokosolie, 1 el citroensap, 5 medjooldadels, 200 gram quinoameel, 1 tl vanillepoeder, 2 tl zuiveringszout (baking soda) en 1 tl zout. Ha. Eigenlijk als ik nu eens goed kijk, zie ik dat ik stiekem de meeste dingen al in huis had (gehaald). Behalve de quinoameel, dan. Ik denk ook dat dit ingrediënt mij heel erg heeft afgeschrikt. Vooral qua prijs. Want in principe is het qua instructie ook nog wel ‘te doen’. Het is in principe simpelweg een feit van alle ‘zachte’, ingrediënten met elkaar mengen in een blender (bananen, havermelk, zachte kokosolie, citroensap en dadels) en samen met de overige ingrediënten nog doorroeren tot één geheel. En dan nog 45 minuten in een voorverwarmde oven à 180 graden zetten. Piece of cake -euhm- banana bread, dus.

Chocolate Banana Bread Rens Kroes On The Go

Chocolade Banaan Brood 3

Chocolate Banana Bread Rens Kroes On The Go

Toch ben ik stiekem natuurlijk wel héél blij dat mijn zus dit voor mij heeft willen maken. Het was fijn om er -zonder zelf er veel tijd aan kwijt te zijn en te prutsen in de keuken- even te testen of het de moeite waard was om zelf ooit nog eens te maken. En dat is het zeker! Geef jij toch liever de voorkeur aan een graadje makkelijker? Je vindt hier het recept van Rens Kroes voor easy peasy Banana Mousse.

Houden jullie ook zo van bananenbrood? Lijkt deze Chocolate Banana Bread jullie lekker?

We kunnen ook hier kletsen… | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Pssst! Heb jij al onze webshop (met purrrity kattenitems) gezien?20 reacties


  28 juli 2016

  Weet je, ik heb nog nooit bananenbrood gehad! Dit recept klinkt heerlijk, maar de lange (en ietwat moeilijke) ingrediënten schrikken mij ook een beetje af. Ik zou het graag eens willen proeven!


  Femke - Youniqueblog

  29 juli 2016

  Ja, dat snap ik heel goed hoor! Ik was heel blij dat mijn zus het voor me wilde maken :-)  28 juli 2016

  Ik heb dit echt nog nooit gegeten, maar het ziet er heerlijk uit! Ik ga dit snel eens maken :)  28 juli 2016

  Lijkt mij ook heel lekker. Mar bij ingrediënten als ‘quinoameel en havermelk’ haak ik altijd af haha.


  Femke - Youniqueblog

  29 juli 2016

  Dat snap ik heel goed, haha! Gelukkig was mijn zus zo lief om dit voor mij te maken :-)  28 juli 2016

  Ik heb nog nooit eerder banana bread gehad, hoewel het me wel super lekker lijkt! Deze met chocolade klinkt wel heuul chill.


  Femke - Youniqueblog

  29 juli 2016

  Ja, deze is ook echt héél lekker en supervullend.  28 juli 2016

  Oh, kan je me niet eventjes een stukje komen brengen, dit ziet er zó goed uit! Luv bananenbrood, dus dit is echt iets voor mij haha. En wat lief zeg, dat je zus ‘m voor je maakte. Heel leuk!


  Femke - Youniqueblog

  29 juli 2016

  Hihi, ik wil natuurlijk álles voor mezelf houden – dat snap je ;-)  28 juli 2016

  Ik wil het binnenkort ook uitproberen! lijkt me heel lekker!  28 juli 2016

  OH EM GEE, gimme, NOW! :-) Ziet er echt leeeeekker uit.


  Femke - Youniqueblog

  29 juli 2016

  Dat is het ook zéker :-)  28 juli 2016

  MMM, ziet er weer heerlijk uit. Stukje ruilen voor mijn homemade pizza?? Haha

  Deze ga ik zeker eens proberen, ben sowieso erg benieuwd naar het nieuwe boek van Rens.

  Liefs, Sanne


  Femke - Youniqueblog

  29 juli 2016

  Is het lactosevrij? Want dan: graag ;-) Haha!  28 juli 2016

  Jeetje, dat ziet er wel heel lekker uit!  28 juli 2016

  Ha, lekker om zo verwend te worden door je zus. Goed voor elkaar! Het lijkt me echt heerlijk dit. Dol op banaan. En chocola. Dus de combinatie kan alleen maar beter zijn <3.


  Femke - Youniqueblog

  29 juli 2016

  Ja, echt een fantástische combinatie dit hoor!


  Iris

  28 juli 2016

  Krijg er trek van!  28 juli 2016

  Ow dat klinkt heerlijk :) Ga ik ook zeker maken!  28 juli 2016

  wauw ziet er heel erg lekker uit zeg yum! liefs