Recept: Gezonde Cookie Dough Balletjes - Youniqueblog.nl
15/08/2016


Cookie Dough Balletjes 1
Kunnen jullie je nog herinneren dat ik vorig jaar veganistische cookie dough maakte? Nou, ik wel! Ik vond het zó verrassend lekker. Onlangs vond ik op Foodness een leuke variatie hierop: gezonde cookie dough balletjes. Die móést ik natuurlijk zelf ook proberen.

Dit heb je nodig om deze cookie dough balletjes zelf te maken: 250 gram kikkererwten, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels amandelpasta (of pindakaas – uiteraard koos ik pindakaas), 1 vanillestokje en 100 gram pure chocolade met minstens 70% cacao. Het allerbelangrijkste is om de kikkererwten eerst goed uit te laten lekken, zodat de substantie uiteindelijk niet te nat is. Schraap vervolgens het merg uit het vanillestokje en voeg alle ingrediënten (behalve de chocolade!) bij elkaar en mix goed door elkaar met een staafmixer of keukenmachine.

Cookie Dough Balletjes 3
Snijd vervolgens 50 gram chocolade klein met een mes en voeg dit toe aan het beslag. Zorg ervoor dat de chocolade goed is gemixt door het beslag en rol er vervolgens balletjes van. Wanneer je je houd aan de bovenstaande benodigde ingrediëntenlijst kun je zo’n 15 balletjes rollen. Ik rolde er zelfs 18! Zet de balletjes vervolgens een uur in de vriezer. Hierna zijn ze in principe al eetbaar (en ontzettend lekker!), maar mocht je écht een groot fan van chocolade zijn, kun je de overige 50 gram chocolade ook au-bain marie smelten. Dip de cookie dough balletjes hierin en laat ze nogmaals opstijven in de vriezer (of als je meer geduld hebt: koelkast). Aanvallen!

Cookie Dough Balletjes 2
Wat vinden jullie van deze cookie dough balletjes? Zouden jullie dit eens willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER11 reacties


    15 augustus 2016

    OH YES! Dit wil ik HEEEEL graag proberen. Manlief is ook helemaal weg van Cookie Dough, dus ik denk dat ik hem hier ook enorm blij mee kan maken.    15 augustus 2016

    Yuhummmmm! Dit zou ik absoluut wel willen maken, hihi! <3    15 augustus 2016

    Wat apart om de balletjes van kikkererwten te maken, ben ontzettend benieuwd hoe het smaakt!    15 augustus 2016

    hmm hier wil ik mijn tanden wel inzetten! lekkuuur!    15 augustus 2016

    Dit klinkt zo lekker!    15 augustus 2016

    Wat een aparte combi kikkererwten en chocolade, ben benieuwd!    15 augustus 2016

    Deze sla ik op! Ben benieuwd.

    x    15 augustus 2016

    Ah dit ziet er zo lekker uit!    15 augustus 2016

    Dit kan niet anders dan suuuuuuperlekker zijn!    15 augustus 2016

    Oh wat ziet dit er lekker uit ! :)    16 augustus 2016

    Ziet er ook super lekker uit!