Recept: Cookie Dough Balletjes

Cookie Dough Balletjes 1
Kunnen jullie je nog herinneren dat ik vorig jaar veganistische cookie dough maakte? Nou, ik wel! Ik vond het zó verrassend lekker. Onlangs vond ik op Foodness een leuke variatie hierop: gezonde cookie dough balletjes. Die móést ik natuurlijk zelf ook proberen.

Dit heb je nodig om deze cookie dough balletjes zelf te maken: 250 gram kikkererwten, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels amandelpasta (of pindakaas – uiteraard koos ik pindakaas), 1 vanillestokje en 100 gram pure chocolade met minstens 70% cacao. Het allerbelangrijkste is om de kikkererwten eerst goed uit te laten lekken, zodat de substantie uiteindelijk niet te nat is. Schraap vervolgens het merg uit het vanillestokje en voeg alle ingrediënten (behalve de chocolade!) bij elkaar en mix goed door elkaar met een staafmixer of keukenmachine.

Cookie Dough Balletjes 3
Snijd vervolgens 50 gram chocolade klein met een mes en voeg dit toe aan het beslag. Zorg ervoor dat de chocolade goed is gemixt door het beslag en rol er vervolgens balletjes van. Wanneer je je houd aan de bovenstaande benodigde ingrediëntenlijst kun je zo’n 15 balletjes rollen. Ik rolde er zelfs 18! Zet de balletjes vervolgens een uur in de vriezer. Hierna zijn ze in principe al eetbaar (en ontzettend lekker!), maar mocht je écht een groot fan van chocolade zijn, kun je de overige 50 gram chocolade ook au-bain marie smelten. Dip de cookie dough balletjes hierin en laat ze nogmaals opstijven in de vriezer (of als je meer geduld hebt: koelkast). Aanvallen!

Cookie Dough Balletjes 2
Wat vinden jullie van deze cookie dough balletjes? Zouden jullie dit eens willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

11 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.