Kerstfilms op Netflix: 17 films die je in de kerstvakantie móét zien
22/12/2016


kerstfilms op netflix tips filmtips
Het is bíííjna kerstvakantie (tenminste, als je geluk hebt), dus dat betekent ongegeneerd tientallen kerstfilms kijken. Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik namelijk dól op kerstfilms. Dit zijn mijn favoriete kerstfilms op Netflix die je tijdens de kerstvakantie móét zien. Tenminste, vind ik. Hoeveel kerstfilms van dit lijstje ken jij?

Kerstfilms op Netflix

The Family Stone
Mijn vriend is er niet zo weg van, maar ik vind deze kerstfilm enorm leuk. Het plot? De familie Stone komt voor het eerst sinds lange tijd samen om kerst te vieren, maar door een fiks aantal tegenslagen en een schoondochter die totáál niet in de smaak valt, loopt het allemaal iets minder -euhm- jolly dan gepland. Een grappige én ontroerende film met o.a. Sarah Jessica Parker, Rachel McAdams en Diane Keaton.
family-stone

Jingle All The Way
Eén van de leukste films van Arnold Schwarznegger vind ik deze typisch Amerikaanse kerstfilm Jingle All The Way. In deze film moet een drukbezette vader last-minute nog een kerstcadeau scoren voor zijn zoontje: de beroemde actiepop Turbo Man.

The Polar Express
Tom Hanks + animatiefilm + kerstfilm staat gelijk aan één van de mooiste kerstfilms op Netflix. Toch ;-)?

The Muppet Christmas Carol
Mijn meest favoriete ‘interpretatie’ van de kerstklassieker Scrooge. Moet je zien!

Miracle on 34th Street
Dit is één van de populairste kerstfilms aller tijden, en daarom een must-see. Een door een warenhuis ingehuurde kerstman beweert dat hij de enige echte is en dat moet hij aan een rechtbank bewijzen. Oké, dat klinkt totaal niet feestelijk maar geloof me: de film geeft je all the Christmas feels.

How The Grinch Stole Christmas
Hoewel ik geen groot fan ben van Jim Carrey vind ik deze film wél weer erg leuk. Misschien ook wel mede-dankzij de schattige Cindy Lou Lou gespeeld door een piepkleine Taylor Momsen.

Ghosts of Girlfriends Past
Scrooge, maar dan… Nét een beetje anders. En aantrekkelijker. Matthew McConaughey kruipt in de huid van hartenbreker Connor, wie bezoekt krijgt van drie verschillende geesten om hem te wijzen op zijn vele fouten in de liefde. Waaronder het moment waarop hij zijn band verpestte met jeugdliefde Jenny (Jennifer Garner). Natúúrlijk kunnen we allemaal voorspellen hoe dit af gaat lopen, maar dat maakt voor het vermaak natuurlijk he-le-maal niets uit.
ghosts-of-girlfriends-past

Serendipity
Kerstshoppen betekent in de VS vooral heel veel in overvolle winkel graaien naar de laatste restjes. Wanneer Jonathan en Sara naar dezelfde handschoen grijpen, besluit Jonathan deze als echte gentleman toch aan Sara te overhandigen. Op haar beurt trakteert zij Jonathan als bedankje op een koffie bij Serendipity (Yep. Dezelfde Serendipity waar ik in New York ook ben geweest.). Je begrijpt: een romantisch verhaal volgt.

The Spirit of Christmas
Nóg een romantisch verhaal voor je kijklijstje. Met kerst in aantocht gaat advocate Kate naar Vermont om de koop te regelen van een hotel. Hier wordt ze verliefd op een -jawel- spook. Toegegeven: het plot klinkt vreselijk slecht maar de film is ‘goed te doen’.

Home Alone
Hoewel het eerste deel van Home Alone nét iets meer kerstvibes heeft dan het tweede (lees: de inbrekers verwonden met kerstballen), is deze laatste toch mijn favoriet. Misschien is dat ook te wijten aan mijn (niet-zo) stiekeme obsessie voor New York. En de droom om ook in het Plaza Hotel te verblijven met uitgebreide roomservice. Christmas must watch!

While You Were Sleeping
Sandra Bullock vertolkt de rol van Lucy: een vrouw die al járenlang een geheime crush heeft op een anonieme reiziger. Wanneer hij van het perron valt, redt zij zijn leven maar hij raakt in een coma. In het ziekenhuis ziet zijn familie haar aan voor zijn verloofde. Let the awkwardness begin… In kerstsferen ;-)

Arthur Christmas
Arthur is de zoon van de kerstman en de enige die (opvallend genoeg) binnen de familie nog in kerstmagie gelooft. Wanneer er iets misgaat in de bezorging van cadeautjes en één kind per ongeluk wordt overgeslagen, grijpt Arthur deze kans aan om het kerstgevoel te redden. Eén van de allerleukste kerstfilms op Netflix!
arthur-christmas

The Last Holiday
Wanneer de verlegen Georgia Byrd net voor de feestdagen hoort dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze het roer om te gooien en haar droom te vervullen: een droomvakantie in Europa. Hier gooit ze alle remmen los. Het klinkt misschien als een deprimerende film, maar ik verklap: het heeft een fijne wending.

New in town
Wat geeft een film een groter kerstgevoel dan héél veel sneeuw? Juist, helemaal niets. De ambitieuze Lucy Hill (Renée Zellweger) krijgt de kans van haar leven wanneer haar wordt gevraagd om de werkzaamheden in een fabriek in het ijskoude Minnesota onder handen te nemen. Hoewel ze aanvankelijk een buitenbeentje is, verovert ze uiteindelijk het hart van iedereen en -jawel- ook dat van een man.

Everybody’s fine
Ik vind Robert De Niro altijd zulke goede rollen neerzetten, en ook dit is geen uitzondering. Wanneer zijn drie kinderen hem laten zitten tijdens de feestdagen, besluit hij hen zelf op te zoeken met alle gevolgen van dien. Mét hoofdrollen voor Kate Beckinsale en Drew Barrymore!

Rise of the Guardians
Deze film draait  om de grootste ‘beschermengelen’ op aarde: de Tandenfee, Klaas Vaak, de Paashaas, Jack Frost én de Kerstman. Zij moeten kerstmis zien te redden als nachtmerries de kinderdromen overnemen. Bijzonder mooie film!

New Year’s Eve
Om alvast vooruit te blikken, wijs ik jullie graag op de Love Actually van de jaarswisseling: New Year’s Eve. Evenals de Britse film volg je diverse, met elkaar verbonden verhaallijnen. Inclusief sterrencast. Een fijne luchtige film die niet aan je kijklijstje mag ontbreken.
new-years-eve

Welke kerstfilms op Netflix zouden jullie graag willen zien? Missen jullie één van de kerstfilms op Netflix in dit rijtje?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER26 reacties


  22 december 2016

  Ohhhhh ik wil nu stiekem terug in mijn bed gaan liggen in plaats van naar het werk gaan.. en dan heel de dag lekker films kijken in bed.  22 december 2016

  Wat een lekker lange lijst. Ik heb laatst Ice Sculpture Christmas gekeken en die vond ik ook best leuk. Lekker simpel en feelgood! Vroeger keek ik echt ieder jaar Jingle All The Way.


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  Ooo, die had ik inderdaad ook voorbij zien komen. Als jij zegt dat ‘ie leuk is, ga ik ‘m ook kijken! Wat grappig trouwens dat je vroeger ieder jaar Jingle All The Way hebt gekeken. Niet zonder reden één van mijn favorieten ;-)  22 december 2016

  Fantastische lijst met ook veel van mijn favorieten er in verwerkt. En Home alone blijft geniaal!


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  Jaaa, EENS!  22 december 2016

  Fijne tips om leuke films te kijken.

  Fijne feestdagen Xoxo


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  Jij ook :-)!  22 december 2016

  Een aantal kerstfilms kende ik ook nog niet, maar lijkt me echt super leuk  22 december 2016

  13 van de films heb ik gezien, The family stone, The last holiday, New in town en Everybody’ s fine, die ga ik nog kijken
  Leuke films allemaal


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  Oeh, dan ben je goed op weg :-) Ik ben benieuwd wat je van die andere films vind!  22 december 2016

  Jaaa, ik krijg vandaag kerstvakantie, dus dit lijstje komt heeel goed uit. Wat een fijne tips! :)


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  Wat ideaal! Hopelijk heb je al één film (of drie) kunnen afvinken ;-)  22 december 2016

  Haha! Wij hadden precies hetzelfde idee voor vandaag ;) Geinig dat we allebei liever Home Alone 2 kijken!


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  Wat een toeval inderdaad :-) Onze liefde voor Home Alone 2 snap ik wel!  22 december 2016

  Neeeee ik heb echt een hekel aan kerstfilms, haha, so cheeeeesy ;-) Ik pas dus, oops.


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  Nee, dat méén je niet. Ik vind ze juist fantástisch <3  22 december 2016

  oh wat leuk!! Ik kan niet wachten tot i vrij ben!  22 december 2016

  Ik heb vorig jaar Rise of the Guardians gezien en dat vond ik best een mooie film. The Santa Clause met Tim Allen vind ik op dat vlak een cheesy klassieker :-).


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  The Rise of the Guardians vond ik zo’n mooie verrassing. The Santa Clause vind ik ‘wel oké’. Haha!  22 december 2016

  Jaa, New Year’s Eve is echt mijn favorietje! :) Daarnaast vind ik The Holiday echt genieten!


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  Die vind ik ook echt fantástisch. Zo jammer dat ‘ie niet op Netflix staat…  22 december 2016

  Ik weet niet waarom, maar ik heb dit jaar een beetje moeite met de hele kerstsfeer, dus ga ik mezelf op de bank vastlijmen en een paar van deze films kijken. Wat een straf ;-)


  Femke - Youniqueblog

  23 december 2016

  Wat vreselijk ;-) Met welke film ga je beginnen?  23 december 2016

  Jaaa toffe lijst! The Polar Express heb ik van de week gezien en vond ik erg leuk. Verder doen Disneyfilms het sowieso goed bij mij in deze periode: ik heb Frozen en Up! al gezien en aangezien Ratatouille onlangs is toegevoegd, wil ik die binnenkort gaan kijken! Maar eerst Love Actually, want die is gisteren op tv geweest =D


  Anne

  23 december 2016

  Leuk zo’n lijstje! Ik heb gister The Family Stone gekeken en Everybody’s Fine staat ook nog op de planning;) Ik was eigenlijk nooit zo fan van kerstfilms, maar daardoor heb ik nu lekker veel in te halen… Fijne feestdagen!  23 december 2016

  Heerlijk die kerstfilms, lekker zwijmelen op de bank, heerlijk. Fijne kerst, geniet ervan x