Fluffyversary! Wikkie woont nu één jaar bij ons...
04/01/2017


wikkie-def
Grappig hoe één jaar zo snel voorbij kan vliegen, maar sommige dingen aanvoelen alsof ze nooit anders zijn geweest. Het is vandaag precies een jaar geleden dat Roy en ik Wikkie hebben geadopteerd. “De beste €50,- die we ooit hebben gespendeerd,” zeg ik weleens wanneer ze op mijn schoot aan het spinnen is.

Wanneer ik mijn camera pak en een vachtje op de grond leg, komt Wikkie meteen vanuit haar warme mand naar mij toe getrippeld. She knows the drill, zullen we maar zeggen. Soms heeft ze wat bemoediging nodig (lees: snoepjes) om in de camera te kijken, maar inmiddels weet de pluizige diva in de dop wel haar ‘cutest angle‘. Op mijn beurt weet ik precies wanneer Wikkie met rust gelaten wil worden, of op welke momenten ze graag op mijn schoot wil kruipen wanneer ik thuis aan het werk ben. Al is het maar omdat ze allesbehalve subtiele kopjes aan het geven is tegen mijn arm. Soms steekt ze zelfs haar kopje al ongevraagd onder het bureau om er zonder verdere aankondiging onder te kruipen. Nóg iets waar ik spontaan van smelt: ze springt meteen op schoot wanneer ik haar bij thuiskomst op mijn hurken begroet en volgt me werkelijk overal in huis. Zelfs als ik even naar de wc ga, trippelt ze altijd vrolijk achter me aan. Niet gek dus dat Roy Wikkie vaak bestempelt als ‘mijn’ katje.

Toch kleeft er natuurlijk ook één groot nadeel aan het feit dat Wikkie ‘mijn’ katje is. Wanneer er stront aan de knikker is, word ik door Roy aangekeken om het op te lossen. Letterlijk. Neem bijvoorbeeld afgelopen zondag. Naar alle waarschijnlijkheid had Wikkie tijdens de jaarwisseling iets verkeerds gegeten (want: Wikkie), en was op nieuwjaarsdag aan de -bij gebrek aan een smakelijker woord- ‘racepoep’. Zoals mijn oma dat tenminste zou zeggen. En tja: dat bleef natuurlijk ook op ongewenste plekken in haar vacht hangen. Dan mogen jullie nu even raden wie haar kont mocht afvegen… Sjuust.

Happy fluffyversary Wikkie! Enne: heb je onze gelijknamige kattencollectie ook al gezien?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER15 reacties


  4 januari 2017

  Ahhhh die Wikkie, gefeliciteerd dat ze nu een jaar bij jullie is.. Die stront aan de knikker momentjes neem je dan vast voor lief ;-)!  4 januari 2017

  Mijn kat wil ook altijd mee naar de wc, en dan staat hij daar te staan. Heel bijzonder maar wel heel gezellig hihi  4 januari 2017

  Katten zijn gewoon zo leuk!!! Wikkie is echt een schatje.
  Liefs  4 januari 2017

  Ahw wat een fotogeniek katje!  4 januari 2017

  Het is en blijft een schatje ! En ook nog eens een echt model. Ik dacht altijd dat je die mooie shots van haar per toeval maakte: dat je haar zag zitten en snel snel de camera erbij greep haha. Maar ze komt er echt voor zitten! Geniaal! En er is iets met katten en oud en nieuw, want onze kat had zondag een cadeautje in mij vriend’s schoen achtergelaten… en dat doet hij anders nooit :’)


  Marrit

  4 januari 2017

  Aaaawh! Gefeliciteerd allemaal !
  Dat jullie nog maar lang huisgenootjes mogen blijven!
  Liefs,
  (En een pootje van Dunya de poes)  4 januari 2017

  Wat is Wikkie toch een schatje! Gefeliciteerd met de pluizenbol <3!  4 januari 2017

  Wikki is zó cute! Ik ben ook dol op onze poes, en ja, die ‘cadeautjes’ horen er af en toe ook gewoon bij.  4 januari 2017

  Wat een schatje!  4 januari 2017

  Hahaha happy fluffyversary! Sowieso beste vijftig euro ever.  4 januari 2017

  Wat een ontzettende schattige foto!!
  Wij hebben ook een kat en het is inderdaad heel grappig dat ze echt een eigen karakter met eigenschappen hebben!  4 januari 2017

  Ooh wat gaat de tijd snel! Het lijkt me echt een schatje!  5 januari 2017

  Wat ontzettend fijn dat Wikkie zo’n goed thuis heeft gekregen bij jullie :) Ik ben ook zo blij met mijn eigen Pluisje.  5 januari 2017

  Hahaha grappig verhaal! Enne… de foto is goed gelukt! Wat een schatje.  5 januari 2017

  Aaaah wat een prachtige foto! Wat is Wikkie toch een schattige kat op het feit na dat ze soms voor “troep” kan zorgen. Maar hey dat nemen we voor lief als je van je huisdier houdt haha! Ik blijf genieten van alle leuke verhaaltjes en illustraties over Wikkie <3