Regenboog tosti: dit recept móét je proberen (Rainbow Grilled Cheese Recipe)
02/03/2017


regenboog tosti recept rainbow grilled cheese recipe diy how to
Oké, ik zal eerlijk zijn: ik verveelde me afgelopen weekend vreselijk. En meestal zorgt dit ervoor dat ik niet veel later in de keuken sta om weer eens iets uit te proberen wat ik eens op Pinterest ben tegengekomen. In dit geval: de regenboog tosti. In het artikel van vandaag leg ik uit hoe ik deze heb gemaakt.

Regenboog tosti

regenboog tosti recept rainbow grilled cheese recipe diy how to regenboog tosti recept rainbow grilled cheese recipe diy how to
Men neme -op de eerste plaats- héél veel kaas. In mijn geval koos ik voor geitenkaas, omdat ik deze met mijn lactose-intolerantie in principe wel kan verdragen. Ik nam vier plakken à 20 gram, versnipperde deze en verdeelde deze over vier verschillende kommetjes. Je kunt ervoor kiezen om je kaas over meer of minder kommetjes te verdelen, afhankelijk van hoeveel kleuren je in je regenboog tosti wil. Vervolgens koos ik vier verschillende kleurstoffen (groen, oranje, paars en rood) en verdeelde ieder van deze kleuren over slechts één kommetje met een satéprikker. Het voordeel van geitenkaas is dat deze wit(tig) is qua kleur, waardoor deze de kleurstoffen voor de regenboog tosti nóg beter opneemt. Vervolgens pakte ik twee sneeën brood en belegde één zijde met de gekleurde kaas. Ik koos ervoor om de kaas met behulp van een lepel in nette stroken naast elkaar te leggen, zodat écht dat regenboog effect ontstond. Nadat ik het andere sneetje met brood erop had gelegd, legde ik mijn kleurrijke creatie onder het tosti-apparaat.

Regenboog tosti 5
Regenboog tosti 3
“Eigenlijk ziet het er best wel ranzig uit,” aldus Roy terwijl ik hem de helft van de regenboog tosti overhandigde. En eerlijk: ik kon hem niet helemaal ongelijk geven. Hoewel de regenboog tosti ontzettend tof oogde, kon ik het op het eerste oog nou niet bepaald ‘smakelijk’ noemen. Ik denk dat dit ook vooral te maken heeft met kleurkeuze. Wanneer de kleuren misschien wat zachter waren geweest had de regenboog tosti waarschijnlijk wel wat smakelijker geoogd. Alhoewel het mij ook behoorlijk onnatuurlijk lijkt om een pastelroze of blauwe tosti te eten (hoewel: leuk idee voor een baby shower!). Qua smaak was de regenboog tosti -uiteraard- gelijk aan een ‘normale’ tosti.

Of ik dit recept voor herhaling vatbaar vindt? Voor een feestje zou ik het zeker doen. Hoe leuk is het als je mini-tosti’s met regenboogkleurige kaas kunt serveren? Voor een doorsnee dag vind ik het daarentegen te veel gedoe voor (eigenlijk) niets. Maar hé… Er kan niet worden ontkend dat de regenboog tosti de perfecte remedie is tegen verveling.

Wat vinden jullie van de regenboog tosti? Zouden jullie dit eens willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER23 reacties


  2 maart 2017

  Ik vind de tosti wel héél Instagram-waardig. Alleen al daarom is hij leuk om te maken :) Echt een gaaf idee!


  Femke - Youniqueblog

  2 maart 2017

  Ja, het was ook echt héél leuk om een keer te maken :-) Eens wat anders!  2 maart 2017

  Wat ziet het er ontzettend tof uit! Je moet er maar op komen haha. Een stuk gaver dan een normale tosti.


  Femke - Youniqueblog

  2 maart 2017

  Dat sowieso! Het was ook echt leuk om het eens te proberen :-)  2 maart 2017

  Dat ziet er heel erg leuk uit. Ben benieuwd of ik het ook lekker vind! De foto’s zijn wel heel erg mooi


  Femke - Youniqueblog

  2 maart 2017

  Wat leuk om te horen, dank je wel :-)  2 maart 2017

  Heij, wat fancy! Het ziet er heerlijk uit en is uiteraard fotogeniek!


  Femke - Youniqueblog

  2 maart 2017

  “I’m so fancy. You already know” ;-p  2 maart 2017

  Wat een geinig idee haha!


  Femke - Youniqueblog

  2 maart 2017

  Ik vond het ook echt leuk om een keer te proberen :-)!  2 maart 2017

  Superleuk idee zeg! Ik eet zelf het liefst zo min mogelijk kleurstoffen dus wat dat betreft is het niet helemaal verantwoord, maar het is wel heel tof om eens te proberen. Echt leuk bedacht! Malou x


  Femke - Youniqueblog

  2 maart 2017

  Haha! Nee het is zeker niet iets wat je iedere dag zou moeten eten. Maar dat geldt in principe ook voor de tosti zelf ;-)  2 maart 2017

  Whaa, wat een onwijs gaaf idee dit!!


  Femke - Youniqueblog

  2 maart 2017

  Ik wilde het ook al zóóó lang eens proberen <3  2 maart 2017

  Ik dacht: nou krijgen we het, een tosti met allerlei groentes. Maar nee hoor, kaas met kleurstof hahaha. Ziet er inderdaad niet súperlekker uit, maar wel zo’n typisch ding dat je eens een keer geprobeerd moet hebben. (En ik heb nu wél zin in tosti’s, dus blijkbaar doen de foto’s hun werk wel ;))


  Femke - Youniqueblog

  2 maart 2017

  Hahaha, nee daar begin ik niet aan hoor ;-) Een tosti betekent voor mij: kaas, kaas, KAAS. Al is met groenten werken wel een slim alternatief. Maar ik vraag me af of dat wel net zo smakelijk is…  2 maart 2017

  Het is wel een hele fotogenieke tosti, maar hij ziet er inderdaad bijster onsmakelijk uit, haha. Denk dat dit bij kinderen wel een hit kan zijn, maar ik sla over!


  Femke - Youniqueblog

  2 maart 2017

  Hahaha, dat snap ik héél leuk! Wel tof voor een feestje :-)  2 maart 2017

  Fotogeniek is ie wel, maar smakelijk uitziend toch niet zo. :’D Wel een leuk idee voor op een feestje ofzo. Op een doordeweekse dag lijkt het me inderdaad te veel moeite, haha.


  Femke - Youniqueblog

  3 maart 2017

  Ik weet zeker dat iedereen héél verrast zal zijn ;-)  3 maart 2017

  Dat ziet er heerlijk uit!  3 maart 2017

  Ah wat een ontzettend leuk idee haha. Hij ziet er inderdaad niet erg smakelijk uit, maar wel heel erg leuk en uniek!  5 maart 2017

  Ik vind dit er dus heel naar uitzien, haha. Net zoals er ooit groene ketchup bestond. Kreeg ik ook niet weg. #aansteller