Hashtag Workmode: binnenkijken bij Oudezijds Achterburgwal
07/04/2017


hashtag workmode oudezijds achterburgwal emilie sobels

Als er één plek is die schreeuwt ‘office goals’ dan is het wel Hashtag Workmode: de werkplek voor girlbosses. Ik kan me nog goed herinneren toen een paar jaar geleden aan de Brouwersgracht de allereerste Hashtag Workmode werd geopend en ik hier met oprichtster Emilie verhalen uitwisselden over New York en haar plannen voor de toekomst. Ik was dan ook ontzettend nieuwsgierig naar de nieuwste locatie in Amsterdam en nam onlangs een kijkje

Hashtag Workmode

hashtag workmode oudezijds achterburgwal emilie sobels

Aan de Oudezijds Achterburgwal prijkt de nieuwste vestiging van Hashtag Workmode in Amsterdam, waar afgelopen zaterdag ook het Thank God It Is Monday ontbijt plaatsvond. Gezien ik al eerder de vestiging aan de Brouwersgracht had bezocht, was ik ook ontzettend nieuwsgierig naar de nieuwste locatie. Voor iedereen die nog niet bekend is met Hashtag Workmode kan dit initiatief van Emilie Sobels het best worden omschreven als een werkplek voor girlbosses. Je kunt een bureau huren, van een flexplek al startend vanaf één dag in een week tot een ‘vaste plek’, en je laten inspireren door de inspirerende omgeving en andere creatieve vrouwen die hier werkzaam zijn. De verbindende factor binnen Hashtag Workmode is dan ook met name ‘creatief’ en ‘online’, maar in principe is natuurlijk iedere ambitieuze vrouw welkom. Of je nu zzp’er bent of dat je naast je vaste baan er een creatieve hobby op nahoudt.

hashtag workmode oudezijds achterburgwal emilie sobels

hashtag workmode oudezijds achterburgwal emilie sobels hashtag workmode oudezijds achterburgwal emilie sobels

Hashtag Workmode ademt ambitie, creativiteit en vrouwelijkheid. Er is eigenlijk geen enkele plek níét fotogeniek te noemen. Van behang met bladerpatroon en prachtige verse bloemen op het bureau tot plantenpotjes die ‘girlboss’ spellen en een mooi marmeren toilet in een torenkamertje. Het is ontzettend jammer dat de huidige locaties van Hashtag Workmode voor mij zo ver weg zijn om hier ‘even’ naartoe te gaan, maar ik hoop stiekem nog altijd op een vestiging in een mooi grachtenpand te ‘s-Hertogenbosch. Pretty please.

hashtag workmode oudezijds achterburgwal emilie sobels
hashtag workmode oudezijds achterburgwal emilie sobels
hashtag workmode oudezijds achterburgwal emilie sobels

Wil ik ook even met jullie delen: Emilie Sobels schreef samen met freelance-collega Martje Haverkamp het boek ‘Babe, you got this‘ waarvoor ze 20 vrouwen hebben geïnterviewd over hun succes, maar ook over hun grootste tegenslagen en learnings. Hoe wisten zij waar ze goed in waren? Hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke keuzes hebben ze gemaakt? Welke misstappen maakten ze onderweg? Het boek belooft je handvatten te bieden bij het verwezenlijken van je dromen, en ik kijk er nu al ont-zet-tend naar uit. Eind juni zal dit boek worden gelanceerd en ik heb ‘m dan ook meteen gereserveerd bij Bol.com. Mochten jullie nieuwsgierig zijn: je kunt ‘m hier ook reserveren. Uiteraard zal ik zodra het boek uit is zo snel mogelijk mijn review met jullie delen.

Hadden jullie al eens eerder gehoord van Hashtag Workmode? Zouden jullie hier ook graag willen werken?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER17 reacties


  7 april 2017

  Heel tof om te zien!  7 april 2017

  Het ziet er echt heel erg mooi uit!  7 april 2017

  Ja ambitie en creativiteit. Dat zijn goede woordkeuze. Wat leuk om daar een blogje over te schrijven. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik ooit zo’n plekje wil bemachtigen. Alleen dan in Rotterdam. Ik moet zeggen dat het er in Amsterdam leuker uit ziet dan in Rotterdam  7 april 2017

  Wat een toffe plek is dit! Ik werk nu veel vanuit huis, maar dit klinkt echt als een oplossing. Ik vind het er ook zo mooi uitzien.  7 april 2017

  Het ziet er echt uit als een top plek om jezelf te ontwikkelen en je doelen na te streven! Hun instagram is ook echt top, zo inspirerend.  7 april 2017

  Ik vind het er zo gaaf uit zien! Het lijkt me een hele fijne plek om te werken :)  7 april 2017

  Ik vind dit concept helemaal geweldig! Lijkt me supertof om zo geïnspireerd te worden door al die creativiteit om je heen. En wat ziet het er prachtig uit!  7 april 2017

  Wat een mooie post en wat heb je prachtige foto’s gemaakt! Heel erg tof, krijg weer helemaal zin om er heen te gaan <3  7 april 2017

  Ik ben er een keer geweest voor Inspiring Influencers van SmartUp Network. Gebouw is erg mooi! Ik hoop stiekem op een locatie in Breda!  7 april 2017

  Yay wat super leuk! :)  7 april 2017

  Ik vind het kantoor van Hashtag Workmode zó tof! Zowel het kantoor in Amsterdam als die in Rotterdam.  7 april 2017

  Oooh, die cactusvaasjes met Girlboss tekst. Love it! Ziet er echt heel tof uit – een perfect kantoor gewoon. Paradijsje om in te werken <3.  7 april 2017

  Wat een prachtige inrichting en mooi die heldere belichting in de woning  7 april 2017

  Dat lijkt me ontzettend leuk om daar te werken! En wat heb je prachtige foto’s gemaakt :-)  7 april 2017

  Wat een gave plek is dit !  7 april 2017

  Wat een toffe plek! Lijkt me zeker niet vervelend om hier te werken ;)  7 april 2017

  Wauw, dit ziet er inderdaad super tof en inspirerend uit. Als ik een girlboss was dan zou ik ook echt overwegen om een aantal dagen op zo’n locatie te gaan werken. But I’m no girlboss. :)