Geheime categorieën Netflix: codes om alle films op Netflix te vinden
08/06/2017


geheime categorieën netflix codes secret genres
Eén van mijn grootste Netflix ergernissen is het feit dat ik alsmaar dezelfde films als suggestie voorgeschoteld krijg. Hierdoor loop ik vaak goede films mis. Speciaal voor jullie heb ik de verborgen categorieën doorgespit (hoe je deze vindt, leg ik ook uit in dit artikel) én daar een verborgen parels uitgehaald die ik zeker kan aanbevelen. Ready? Set? Go!

Sandy Wexler
Het is een film die je even een kans moet geven, maar uiteindelijk is de Netflix Original Sandy Wexler, met Adam Sandler in de hoofdrol, echt een aandoenlijke film. De film vertelt het verhaal van de allesbehalve succesvolle artiestenmanager -jawel- Sandy Wexler die op een dag de getalenteerde zangeres Courtney Clarke (Jennifer Hudson) ontdekt. Het enige probleem is dat hij niet alleen een zwak krijgt voor haar stem. Zoals gezegd: je moet de eerste minuten even doorzetten, maar uiteindelijk vonden mijn vriend en ik deze film echt de moeite waard. Inclusief cameo’s van vele celebrities.
geheime categorieën netflix codes secret genres sandy wexler

Criminal
Een onlangs ontdekte parel. Wanneer een CIA-agent (Ryan Reynolds) om het leven worden zijn herinneringen, geheimen en vaardigheden geïmplanteerd bij een gevaarlijke en bovenal onvoorspelbare gevangene (Kevin Costner) in de hoop dat hij de missie van de CIA-agent kan voltooien. Zonder twijfel een spannende film met ook ruimte voor ontroerende scènes, maar oké: vooral héél veel actie. En bloed.
geheime categorieën netflix codes secret genres criminal

No Escape
Dit is zonder twijfel één van de spannendste films die ik ooit heb gezien. Aanvankelijk had ik mijn twijfels bij een thriller/actiefilm met Owen Wilson in de hoofdrol, maar ik kreeg ongelijk. In deze film emigreert een Amerikaans gezin naar het buitenland waar ze verwikkeld raken in een staatsgreep. De jacht op de Amerikanen en andere Westerse toeristen is geopend en het gezin wordt gedwongen om hun toevlucht te zoeken over de grens. Of hen dit gaat lukken? Nou, eh… Ik durfde een paar keer bijna niet te kijken.
geheime categorieën netflix codes secret genres no escape

Non-Stop
Ik heb niet alleen een zwak voor Liam Hemsworth, maar ook voor Liam Neeson. Als acteur dan, hè. Ook Non-Stop is weer zo’n parel waarin hij de hoofdrol vertolkt. De troubled air marshall Bill Marks (Liam Neeson) krijgt tijdens de vlucht mysterieuze tekstberichten die hem bevelen een bedrag van 150 miljoen dollar over te laten maken. Totdat hij dit voor elkaar krijgt, zal er elke twintig minuten een passagier sterven. Eveneens een spannende film met een verrassende wending.
geheime categorieën netflix codes secret genres non-stop liam neeson

Mortal Instruments: City of Bones
Nog een film die ik onverwacht heel mooi vond. Clary Fray (Lily Collins) is the girl next door tót haar moeder wordt ontvoert door een demon en ze ontdekt dat ook zij een geheim verleden heeft. Oké, ik snap als je je niet direct aangetrokken voelt tot het gehele ‘special teenage girl‘-syndroom, maar ik vond de duistere wending van het verhaal goed en interessant uitgewerkt.
geheime categorieën netflix codes secret genres mortal instruments city of bones

Unstoppable
“Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. ” Ja. Deze quote afkomstig van Movie Meter vat het wel zo’n beetje samen. Tel hierbij op dat Denzel Washington en Chris Pine de hoofdrollen vertolken en je hebt een pareltje van een film te pakken. Kedeng, kedeng.
geheime categorieën netflix codes secret genres unstoppable

The Shawshank Redemption
Deze klassieker ken je vast wel, maar: wist je dat deze óók op Netflix te zien is? In een notendop gaat deze bekroonde film om de -naar eigen zeggen- onschuldige Andy Dufresne (Tim Robbins) die een levenslange gevangenisstraf krijgt opgelegd na de moord op zijn vrouwe en haar minnaar. Hij raakt hier bevriend met Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman) die alle ins and outs weet van het gevangenisleven en Andy onder zijn hoede neemt.
geheime categorieën netflix codes secret genres the shawshank redemption

The Do-Over
Een cultureel hoogstandje is deze film niet, maar beslist wél eentje die je toch eens gezien moet hebben. Want hé… Films over high school reunions blijven toch altijd wel héél vermakelijk. In The Do-Over wordt bankier Charlie (David Spade) door zijn oude schoolvriend Max (Adam Sandler) overgehaald om hun dood in scène te zetten en opnieuw te beginnen. Alleen verloopt dat -uiteraard- niet helemaal zoals gedacht.
geheime categorieën netflix codes secret genres the do-over netflix original

The Lincoln Lawyer
Voor fans van Better Call Saul: Mickey Haller (Matthew McConaughey) is op z’n zachtst gezegd een dubieuze advocaat te noemen. De achterbank van de auto fungeert als zijn kantoor en hij houdt er hierdoor louche clientèle op na. Wanneer hij wordt benaderd door een vermogend vastgoedhandelaar om hem te verdedigen in een verkrachtingszaak inclusief poging tot moord, verloopt deze zaak complexer dan Haller van te voren had kunnen bedenken.
geheime categorieën netflix codes secret genres the lincoln lawyer

The Fundamentals of Caring
Eerder volop in de spotlights, nu weggemoffeld in de donkere hoeken van Netflix. Zonde! In The Fundamentals of Caring raakt Ben (Paul Rudd) na een tragedie volledig de grip op zijn leven kwijt, en besluit hij de zorgverlening in te gaan. Hier wordt hij gekoppeld aan de 18-jarige Trevor (Craig Roberts) met spierdystrofie. Om aan hun leven te ontsnappen gaan ze op een roadtrip waar ze on the road Dot (Selena Gomez) ontmoeten. Een film met een lach en een traan.
geheime categorieën netflix codes secret genres the fundamentals of caring netflix original

Seven Pounds
Waarschijnlijk ken je Will Smith vooral als een acteur met de lach op z’n hand, maar in deze tranentrekker laat hij zichzelf echt van een andere kant zien. Ben Thomas (Will Smith) heeft allesbehalve een vlekkeloos en gelukkig leven en besluit op een allesbehalve conventionele wijze zeven onbekende mensen een helpende hand toe te reiken. Wanneer hij echter verliefd wordt op één van hen, blijkt zijn ingrijpende plan lastiger uit te voeren dan gedacht.
geheime categorieën netflix codes secret genres 7 pounds

Premonition
Een onlangs herontdekte parel: Premonition. De doorsnee, maar ietwat uitgebluste huisvrouw Linda Hanson (Sandra Bullock) is in diepe rouw als haar echtgenoot overlijd ten gevolge van een auto-ongeluk. Tot ze de volgende ochtend wakker wordt en hij opeens weer springlevend blijkt te zijn. En die dag erna weer dood. Er is duidelijk sprake van een plothole in time en Linda probeert er vervolgens alles aan te doen om haar man te redden. Spannend én ontroerend.

geheime categorieën netflix codes secret genres premonition

Geheime categorieën Netflix

Hoe vind je nou zelf die geheime categorieën op Netflix? Héél simpel. Open Netflix op je desktop en tik de volgende url in: www.netflix.com/browse/genre/ 67673. Het dikgedrukte nummer is de code voor één van de geheime categorieën. Denk bijvoorbeeld aan de lijst met alle romantische komedies (5475) en dramafilms gebaseerd op een boek (4961), maar ook films met een specifieker thema zoals filmhuisfilms over eten (852) en alcohol (1458). Op deze pagina vind je een overzicht hiervan. Voeg de films toe aan je lijst et voilá: je kunt ‘m heel makkelijk terugvinden in jouw lijst. Handig, toch?

Welke verborgen parels op Netflix zouden jullie graag willen zien? Wisten jullie al van de geheime categorieën op Netflix af?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER13 reacties


  8 juni 2017

  Bedankt voor deze tip, No Escape wil ik zeker gaan kijken!
  Liefs  8 juni 2017

  Ik ken alleen Premonition en The Shawshenk Redemption. Die tweede vond ik gewéldig, wat een prachtige film! Premonition heb ik inmiddels zo’n 5 keer proberen te kijken, maar slechts één keer helemaal afgekeken. Het is voor mij een soort complete mindfuck als ik zit te kijken haha :’) Zonde dat Netflix zulke films helemaal verstopt!  8 juni 2017

  Inderdaad vervelend dat je steeds dezelfde suggesties krijgt. MAar gelukkig kunnen we wel verder browsen door de geheime categorieën. Ik ben er alleen nog niet achter of dit op de iPad ook kan.

  Ik ben ook dol op Liam Neeson. Non-Stop vond ik echt enorm spannend. Goede keuze. City of Bones wil ik pas kijken als ik alle boeken van de ‘Kronieken van de Onderwereld’ serie gelezen heb. Alhoewel ik er al 4 gelezen heb en de film alleen over het eerste deel gaat. Wist je dat er een serie van is? Shadowhunters!

  Unstoppable vond ik ook keigaaf. Love Denzel!


  Johanne

  8 juni 2017

  Ooeeh, fijne tip! Ik wist wel dat er geheime cateogrieen waren, maar niet dat het zo simpel was om er te komen. Ga het thuis direct proberen. Heb maar een paar van bovengenoemde gezien!  8 juni 2017

  The Fundamentals of Caring wil ik nog graag zien! Ik heb net allemaal films toegevoegd die gebaseerd zijn op een boek. Bedankt voor de tip!  8 juni 2017

  Ohh, The Shank! ♥ Zo’n mooie film. The Fundamentals of Caring stond laatst tussen onze suggesties. Blij dat ik erop geklikt heb!
  Mortal Instruments: City of Bones vond ik best oké. Ik ben een tijdje terug aan de serie begonnen, maar heb het na een aantal afleveringen opgegeven…  8 juni 2017

  No escape is zo spannend!!  8 juni 2017

  The Fundamentals of Caring heb ik gezien en vond het echt een heel goede film. Jammer dat deze niet meer aandacht heeft gekregen!  9 juni 2017

  Mooie tips! Een aantal van deze ook gezien en inderdaad echt super. Toevallig afgelopen weekend Non-stop zitten kijken. Zeker een aanrader!  9 juni 2017

  Wat een goeie tip van de geheime categorieën! Ik kan me zo ergeren aan de filterbubbel van Netflix! Ik kijk juist heel veel verschillende soorten films en series. Er zitten zeker goede keuzes tussen in je lijst, maar ik heb ze nog niet allemaal gezien. Zeker weer wat inspiratie voor mijn eigen lijst!  10 juni 2017

  Goede tips zitten er bij.
  No Escape is echt een aanrader om te kijken.  11 juni 2017

  Oeh, ik heb m’n To Watch lijstje weer met een paar items uitgebreid! Dank je!
  En wat handig die geheime codes :)  26 juni 2017

  Ik vind de shawshank redemption echt een hele goeie film best wel een klassieker tof lijstje! Liefs