Things that made my week...#267 -
11/06/2017


things that made my week
Deze week leverde een bezoek aan Jazz in Duketown bijna een ludieke krantenkop op, zorgde mijn ‘menstruatiebrein’ voor grappige taferelen en hadden we twee bijzondere feestjes: de 91e verjaardag van mijn oma én het allerlaatste feest in ons appartement. Benieuwd?

 • Wanneer ik na een avond bij Jazz in Duketown in de binnenstad van Den Bosch wil oversteken, maar bijna aangereden wordt door twee fietsers van het Rode Kruis. Roy, licht geamuseerd: “Dat zou toch wel een mooie krantenkop zijn geweest: ‘Jonge vrouw aangereden door het Rode Kruis. Hulpdiensten snel ter plaatse.'”
 • Eén van mijn vrienden die vertelt over zijn kleine blunder als ober: “Ik moest de bestelling opnemen van een Engelse man die graag water wilde. En toen vroeg ik aan hem: do you want flat water or water with sparkles?” (Uiteraard zou ik persoonlijk gekozen hebben voor optie 2 ;-))
 • Wanneer Roy en ik voor het eerst in lange tijd in de bioscoop zitten zónder 3D-brillen. Ik, tijdens de voorfilmpjes: “Hè, hè… Eindelijk een film zonder 3D.” Roy, die me opeens geschrokken aankijkt: “Shit, ik ben onze brillen vergeten! Dit is wel 3D…”
 • Als ik tegen mijn oma, die afgelopen week haar 91e verjaardag vierde, zeg dat we samen een middag oud-Hollandse spelletjes gaan doen. Oma: “Ik kan niet schaken hoor, Fem.” Ik: “Dat komt goed uit; ik ook niet.” *stilte* “Kunt u spijkerpoepen?” Het probleem als je met mijn 91-jarige oma praat: het is nooit zeker of ze uit ouderlijke (eigen)wijsheid zwijgt óf je gevatte opmerking simpelweg niet heeft gehoord.
 • Dingen waar ik om moet huilen op een gewone dag: een film als Komt Een Vrouw Bij De Dokter of Marley & Me. Dingen waar ik om moet huilen als ik ongesteld ben: Roy die aan me vraagt “Wat wil je eten?” True story.
 • Overigens hebben we vervolgens wel kunnen lachen om mijn ‘menstruatiebrein’ die ook altijd opvallend vergeetachtig is. Ik: “Nu weet je tenminste hoe het voor mij voelt om met jóú samen te zijn. Jij vergeet altijd alles.” Roy, met gespeelde ergernis: “Ja, maar ík word niet ongesteld.”
 • Het allerlaatste feest in ons appartement gevierd: Roy had nog een feest voor zijn 25e verjaardag tegoed, dus maakten we er maar meteen een housecooling van. Zo’n gek idee dat we over iets meer dan anderhalve maand al de sleutel krijgen…

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie een leuke week achter de rug?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER8 reacties


  11 juni 2017

  Leuk om te lezen weer! Fijne zondag toegewenst.  11 juni 2017

  Ik ben zooo benieuwd naar jullie nieuwe huis!  11 juni 2017

  Zo spannend dat jullie nu echt bijna gaan verhuizen! En haha, doe mij ook maar wat water with sparkles! En ik moest hard lachen om die krantenkop. Dat zou een stunt zijn geweest! ;)  11 juni 2017

  Ohh ja, one water with sparkles please, geweldig :-)!  11 juni 2017

  Ah, wat leuk dat jullie binnenkort al de sleutels krijgen van jullie nieuwe huis! X  12 juni 2017

  Haha, huilen omdat je niet weet wat je wilt eten, herkenbaar…. Niet specifiek bij die vraag, maar wel om iets onzinnigs… Soms is het ook gewoon allemaal teveel! :P  12 juni 2017

  Haha, doe mij ook maar water met sparkles! En dat spijkerpoepen met je oma leek me ook wel een goed idee, hahahaha. Heerlijk weer! Ben benieuwd naar jullie nieuwe huis, spannend hoor!  26 juni 2017

  Heel grappig dat van het rode kruis. Hier is er alleen sprake van studeren.