MÁLAGA | La Casa Del Burro, Frigiliana & Caminito del Rey
12/07/2017


malaga la casa del burro bed and breakfast nerja málaga review recensie
Hoewel de zomervakantie voor de meeste van jullie pas nét is begonnen of nog moet beginnen, heb ik mijn reis naar een zonnig oord sinds afgelopen week alweer achter de rug. Ter ere van het 10-jarig trouwjubileum van mijn schoonouders gingen we met het hele gezin een week naar Málaga. En deze prachtige streek wil ik jullie niet onthouden.


Oké, het was een behoorlijk avontuur om bij onze B&B te geraken. In de eerste plaats omdat er iets mis was gegaan met het reserveren van de huurauto’s, en hierna omdat we hopeloos verdwaald raakten in de bergen van Málaga. Lees: de ingetoetste plaats van bestemming bleek een hoopje rotsblokken te zijn, waar we ook geen mobiel bereik hadden. Afijn. De bed & breakfast waar we verbleven bleek onze zoektocht meer dan waard te zijn.

malaga la casa del burro bed and breakfast nerja málaga review recensie malaga la casa del burro bed and breakfast nerja málaga review recensie malaga la casa del burro bed and breakfast nerja málaga review recensie
La Casa del Burro
is te vinden in het prachtige berggebied van Nerja met een waanzinnig mooi uitzicht op de eindeloze mangoplantage, de stad Nerga en de zee. De B&B wordt gerund door de Nederlandse Frank en Ricky, een ontzettend gezellig en gastvrij koppel die hun locatie hebben omgetoverd tot een kleinschalig Spaans paradijs. Als je al geen vakantiegevoel krijgt van het immense zwembad, dan krijg je het wel door het idyllische binnenplaatsje bij de entree van onze kamers of het heerlijke ontbijt dat iedere ochtend vers wordt bereid. Bonus: er liepen ook drie schattige kittens rond. Yep. Ik was om.
malága frigiliana
frigiliana malaga

Tijdens onze vakantie hebben we veel uiteenlopende dingen gedaan. Zo hebben we de stad Málaga bezocht, maar werd mijn hart veroverd door Frigiliana. “Het lijkt wel alsof ik op een filmset loop”, aldus ik enthousiast tegen Roy toen we door de pittoreske straten van deze knusse stad wandelden. Dankzij de witte huizen, de gekleurde deuren en raamkozijnen, maar bovenal de vele planten die in de straten te vinden waren, was ik helemaal in mijn element. En zoals het een echte blogger betaamd, moest ik uiteraard ook een foto maken voor een gekleurde deur alvorens we neerstreken op een dakterras met een prachtig uitzicht op deze fotogenieke stad.

malaga la casa del burro bed and breakfast nerja málaga review recensie la caminito del rey
Omdat we tijdens de vakantie aioli hebben gegeten alsof ons leven ervan afhing, hebben we veel actieve dingen ondernomen. Zo heb ik samen met mijn schoonvader in het mooie berggebied paardgereden, waar ik overigens nog bijna een week spierpijn van heb gehad, en hebben we de Caminito del Rey pad gewandeld: een wandelpad dat loopt van Álora in Málaga naar Campillos door de El Chorro-kloof. Dit laatste heb ik uiteraard even gegoogeld, dat snap je. Een ontzettend mooie tocht en zelfs voor mij als non-avonturier prima te doen. Al zal ik niet ontkennen dat ik héél snel ben doorgelopen op het moment dat de hangbrug onheilspellend begon te wiebelen. De enige tegenslag tijdens de vakantie? Ik ben voor het eerst in mijn leven zeeziek geworden. Om het op een nette manier te zeggen: ik heb de boeien van de boot gedurende de zes uur durende boottrip een aantal keer goed kunnen bewonderen. Nooit meer.

malaga la casa del burro bed and breakfast nerja málaga review recensie
malaga la casa del burro bed and breakfast nerja málaga review recensie
Eén van de hoogtepunten van de vakantie was voor mij beslist de laatste avond. Niet alleen verzorgden Frank en Ricky een heerlijk diner, maar -zoals je misschien wel eerder hebt gelezen- had mijn schoonvader een gitarist en zangeres geregeld als huwelijkscadeau van mijn schoonmoeder. Eigenlijk zouden ze slechts een half uur komen optreden, maar het was zo gezellig dat ze uiteindelijk twee uur zijn gebleven. Mijn schoonzusje en ik hebben zelfs nog vol overgave Halo van Beyoncé gezongen (lees: geblèrd). Ja. Eenmaal thuisgekomen, voelde het alsof ik een maand ben weggeweest. Op een héél goede manier.

Zijn jullie weleens in Málaga geweest? En hebben jullie nog een vakantie in het vooruitzicht?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER19 reacties


  12 juli 2017

  Dat klinkt als een heerlijke vakantie! Wat mooi en bijzonder om dit samen met je schoonouders, je vriend en de rest van het gezin te doen. Jullie B&B ziet er echt jaloersmakend mooi uit! Heerlijk dat jullie allemaal zo hebben genoten :)


  Femke - Youniqueblog

  13 juli 2017

  Ja, het was echt ont-zet-tend gezellig samen. Heel fijn!  12 juli 2017

  Klinkt echt fantastisch! Je foto’s zien er zo leuk uit, ik wil ook!


  Femke - Youniqueblog

  13 juli 2017

  Ik wil ook weer terug ;-)!  12 juli 2017

  Klinkt als een heel toffe vakantie! En awh, dat katje smelt <3


  Femke - Youniqueblog

  13 juli 2017

  Echt een lieverd, hè? Zo lief!  12 juli 2017

  Ik heb eigenlijk nooit zo nagedacht over Malaga als vakantiebestemming, maar ik vind je foto’s (ook die op instagram) echt kik! Plus bonuskittens, die maken elk uitstapje fantastisch <3


  Femke - Youniqueblog

  13 juli 2017

  Ik ben zelf eigenlijk helemaal geen liefhebber van Spanje, maar voor Málaga maak ik zeker een uitzondering. Niet op de laatste plaats vanwege die bonuskittens inderdaad ;-)  12 juli 2017

  Ik ben jaloers! Wat een geweldige vakantie heb je gehad :-)


  Femke - Youniqueblog

  13 juli 2017

  Ja, het was echt heerlijk! Afgezien van de zeeziekte dan ;-)  12 juli 2017

  ahhh dit is zo leuk om te lezen. Ik voel gewoon de ‘familieliefde’ er vanaf spatten ook hihi. Zo leuk dat jullie met z’n alle op vakantie zijn geweest!


  Femke - Youniqueblog

  13 juli 2017

  Zo lief om te lezen! We hebben het ook oprecht heel gezellig samen gehad :-) <3  12 juli 2017

  Wow hele mooie foto’s! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar mijn nicht wel en die vond het er ook prachtig!


  Femke - Youniqueblog

  13 juli 2017

  Ooo, wat leuk om te horen! Iedereen die ik over Málaga spreek is er inderdaad enthousiast over :-)  13 juli 2017

  Wauw, dit ziet er echt geweldig uit allemaal! Ik ga dit opslaan want dit is wel een omgeving waar ik eena naar toe zou willen gaan


  Femke - Youniqueblog

  13 juli 2017

  Zo leuk! En het is qua vliegen ook vrij voordelig ook ;-)  13 juli 2017

  Nog nooit geweest. Maar dankzij deze prachtige foto’s zou ik er zeker wel een bezoekje willen brengen. Heel mooi!


  Femke - Youniqueblog

  13 juli 2017

  Ik zou ook echt nog weleens terug willen, en dat zeg ik niet snel :-)  16 juli 2017

  Toevallig heb ik over precies 2 weken een tripje naar Málaga gepland, maar dan niet de provincie, maar de stad zelf! Ben erg benieuwd :)